Beşiktaş'ta Salih Uçan'ın dikkat çeken istatistiği

Süper Lig'in 10'uncu haftasında Beşiktaş sahasında Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlı ekip, Salih Uçan 63'üncü dakikada attığı golle rakibin kilidini açmayı başardı.

Beşiktaş'ta Salih Uçan'ın dikkat çeken istatistiği
Beşiktaş'ta Salih Uçan'ın dikkat çeken istatistiği
GİRİŞ 02.11.2023 12:22 GÜNCELLEME 02.11.2023 13:56

Beşiktaş'ta Salih Uçan, İstanbulspor maçında yaşadığı sakatlık sonrasında Galatasaray derbisi ve Bodo Glimt karşılaşmalarında formasından uzak kalmıştı. Siyah-beyazlı ekip, bu 2 maçta sahadan mağlubiyetle ayrılırken, 2 maçlık bu seri Gaziantep FK karşılaşmasıyla sona erdi. Salih Uçan, attığı golle takımının galibiyetinde önemli rol oynarken İstanbulspor maçının ardından Gaziantep FK maçında da skor katkısı vermeyi başardı.

SKOR KATKISI VERDİĞİ MAÇLARDA BEŞİKTAŞ YENİLMİYOR

Tecrübeli orta saha oyuncusunun skor katkısı yaptığı maçlarda Beşiktaş bu sezon hiç puan kaybetmedi. Şu ana kadar 15 maçta görev alan Salih Uçan, bu maçlarda takımına 2 gol, 4 asistlik katkı sağladı.

Salih Uçan, 5 farklı maçta takımına gol katkısı sağlarken, Beşiktaş bu maçların tamamında sahadan galip ayrıldı. Tecrübeli futbolcu; ligde 2-1 kazanılan Kayserispor karşılaşması ve 2-0 galip gelinen İstanbulspor maçlarında takımına 2 asistlik katkı sağladı. Gaziantep FK karşısında attığı golle galibiyette önemli rol oynayan Salih Uçan, Konferans Ligi'nde de takımına 3 gol katkısı sağladı. 

Deplasmanda 2-0 kazanılan Tirana karşılaşmasında 1 asist yapan Salih, deplasmanda 3-1 galip gelinin Nefçi Bakü mücadelesinde ise 1 gol, 1 asistle oynadı.

10’UNCU HAFTANIN EN İYİ 11’İNDE

Salih Uçan, 100’den fazla parametrede futbol veri karşılaştırma platformu Comparisonator verilerine göre 10’uncu haftanın en iyi 11’inde de yer aldı.

Bu hafta defansif orta sahalar arasında 518.3 ana endeks puanı alan tecrübeli oyuncu, bu alanda ilk sırada yer aldı.

KAYNAK: DHA
Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.