Olay gecenin ardından flaş sözler! "TFF Başkanı zehirlenmiş"

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde İsviçre temsilcisi Lugano'ya 3-2 yenilen Beşiktaş'ta Şenol Güneş ve takımı eleştiri oklarının hedefi oldu.

GİRİŞ 06.10.2023 10:18 GÜNCELLEME 07.10.2023 00:09
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci haftasında İsviçre temsilcisi Lugano'yu ağırladı. Beşiktaş 2-0 öne geçtiği maçta 3-2 kaybetti. Bu sonuçla birlikte Beşiktaş, 2 maç sonunda 1 puanda kaldı. 



YÖNETİME BÜYÜK TEPKİ VARDI

Beşiktaş taraftarları maçın büyük bölümünde yönetime istifa çağrısı yaptı. Lugano'nun geri dönüşü sonrası takım da ıslıklandı.

Beşiktaş tribünleri, 'Yönetim istifa' tezahüratları sonrası yüksek sesle müzik açılmasına ayrıca tepki gösterdi.



Karşılaşmanın ardından spor yazarları Beşiktaş'ın mağlubiyetini yorumladı:

CEM DİZDAR: TFF BAŞKANI ZEHİRLENMİŞ

Açıkça görülüyor ki, bu ne doğrudan federasyon ne de yönetim kurulu sorunuydu. Beşiktaş’ın temel sorunu antrenman ve organizasyondu. Hiçbir şey oynamadan 2–0 öne geçen takım için söylenecek şey ancak ‘bireysel beceri’ farkı olabilir. Takım ve oynama düzeyinde süratle sıradanlaşan bir Beşiktaş varsa bu doğrudan teknik ekibe adreslenmeli kanımca. Anlaşılması zor uzun uzadıya konuşmalar, motivasyon ve inanç merkezli beklentiler, yapılabileceklerden değil de beklentilerden söz etmelerin varacağı yer bundan daha ötesi olamazdı. Eğer yönetim daha iyi oyuncular alarak bu işi halledecekse süreçte teknik ekip bilgisinin farkı nerede ortaya çıkacaktı? Son olarak... TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi sanırım zehirlenmiş futbol ikliminin geldiği noktaya bizzat şahit olmuştur. Başta, açılan transfer limitleri olmak üzere bu lümpen, savurgan ve anti futbol kültüre gösterdikleri onca iltimasın varacağı yeri görmek o denli zor değildi! Ben olsam bundan sonra tüm önemli maçlara çekinmeden giderim. Çünkü, çözüm sahada! (FANATİK)



ERCAN TANER: BU İŞ BÖYLE GİTMEZ

Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra duraksadı ve oyunu kendi yarı sahasında kabul etti uzun süre. Oyuncular bilinçaltında bir gol yersek ne olur acaba duygusunu yaşamamak zorundalar. Lugano oyuncuları gelip gelip şut attılar. Dur nereye diyen defansif anlayış ve temaslı oyun lazım böyle zorlu anlarda. Aboubakar’ın oyundan alınıp Zaynutdinov’un sahaya sürülmesi, Lugano savunmasını iyice rahatlatırken Beşiktaş savunmasını daha da zor duruma soktu. Aliseda rahatça golü attı.10 kişi böyle savunma olmaz. Lugano ev sahibi gibi baskı yaptı ve Vladi golü attı. Sonra kabus gibi 3. gol de geldi. Bailly kendi kalesine attı. Yıllar önce bir Valerenga maçı vardı Beşiktaş’ın. Çok benzer bir senaryo yaşandı dün akşam. Herkesin çok net bildiği bir şey var: Bu iş böyle gitmez. (SÖZCÜ)



TURGAY DEMİR: BAZI KELLELERİN GİTMESİ ŞART

Beşiktaş rezalet bir halde. Başka açıklaması yok. Sahada yaşananları futbol diliyle açıklamak da imkansız. Bildiğin rezalet bu ve artık bazı kellerin gitmesi şarttır. Başkan'dan yöneticileri, Güneş'ten futbolcuları herkes sorumluluğu üzerine almalı ve camiaya hesap vermelidirler. Çebi yönetimi, hatta Güneş istifa düşünmüyorlarsa eğer, kalan maçları İstanbul dışında oynamak için TFF'ye başvuru yapsınlar… İstanbul'da isyan ateşi yandı ve bundan sonra kodunsa bul huzuru!... Kimse böyle bir skordan sonra kulağının üzerine yatamaz! Adamın kendi kulağı bile isyan eder bu duruma… (FOTOMAÇ)



ALİ GÜLTİKEN: KİMSENİN OYUNA KATKISI YOK

Son 15 dakika Beşiktaş takımından kimse neredeyse topa dokunmadı. Rakibe bu kadar büyük bir inisiyatif verilmesinin izahı yok. 10 kişi kalan her takımın maçı kaybetmesi ve bu kadar gol yemesi de mümkün değil. Ceza sahasında kapanırsınız, rakibinize pozisyon vermez, savunma yaparak da maçı tamamlarsınız. Bu ayıp bir şey değil. Bu kadar ağır bir sonuçla da karşı karşıya kalmazsınız. Beşiktaş'ta oyuna giren oyuncuların bu kadar etkisiz kalmasını da anlayamadık. Kimsenin oyuna katkısı yok. Oyun içinde heyecanı yok. Heyecanı, coşkuyu bir tarafa bırakalım sahaya girdikten sonra takımı eksik bırakıyorlar. Bu maçın sonucunda ortaya çıkan durumu kimsenin ne kendine ne de camiaya anlatabileceğini düşünmüyorum. Yani Beşiktaş ihtiyacı olduğu dönemeçleri, istikrara kavuşmak yerine sürekli geriye dönüp daha ağır faturalarla yeni başlangıçlar yapmaya çalışıyor. Lugano maçı gelecek adına zorlukları artırdı. (SABAH)



ATİLLA GÖKÇE: BEŞİKTAŞ BU SKANDALIN HESABINI GÖRMELİ

Tarih, geçmişin muhasebe defteridir. Maziyi değiştiremezsiniz. Karalama defteri de değildir tarih. Sevmediğiniz sayfaları çöpe atamazsınız. Beşiktaş, onurlu tarihinde yepyeni, kapkara bir sayfaya imza attı. Yönetim, teknik heyet, futbolcu grubu, olmayacak yanlışları topladı, taraftarı da yanına aldı. Futbol sınavını Müşterek Mahcubiyet’le bitirdi. Kara gecenin ilk vukuatı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye küfür edilerek sergilenen büyük ayıptı. Taraftar da Beşiktaş duruşunu terk etti, maalesef incirleri mahvetti. Öncesi de vardı zaten. Başkan ve yöneticilerin huzursuz demeçlerle gerginliğin taşlarını döşemesi. Şenol Hoca’nın atarlanması… Transferler tamam da, kimin işi onları oynatması? Beşiktaş camiası aklını oynatmadan bu skandalın hesabını görmeli. Artık herkes helalleşmeli! (MİLLİYET)



FATİH DOĞAN: OLAĞANÜSTÜ KONGRE ŞART

Beşiktaş camiası artık büyük bir türbülansın içinde. İşin sosyolojisini anlamak için taraftarın isyanının nedenini iyi analiz etmek gerek. Bundan çıkış yolu güven ortamını sağlamak. Özetle olağanüstü kongreye giderek güven tazelemek. Başkan Ahmet Nur Çebi ister yeni yönetim listesi kurup yeni bir başlangıç yapma yolunu seçer ya da hodri meydan demeden "Yoruldum" diyerek çekilir. Dün stadı terk etmeyen isyankâr taraftarın söylemleri bu isyan ateşinin mevcut şartlarda çözülmeyeceği görülmüştür. Çöküş yolu değil çıkış yolu olağanüstü kongreye giderek camianın güven ortamına taşınmasıdır. (SABAH)



OKTAY DERELİOĞLU: DEĞİŞİKLİK KAÇINILMAZ 

Şenol Güneş'in kırmızı kart sonrası hamleleri tutmadı hatta takımı iyice bozdu.
Sezonun başından bu yana taraftarlar takıma ve yönetime öfkeli. Oyuncular alınan istikrarsız sonuçlar sonrası öz güvenlerini yitirmiş gözüküyor. 2-1 olduktan sonra büyük takım refleksi gösterilmeli ve maç 10 dakika kala tecrübeyle bitirilmeliydi.
2-0'dan maçı kaybetmek de Beşiktaş adına bir yıkım oldu. Siyah- Beyazlılar'da olağanüstü işler oluyor. Henüz sezonun başı ama bu kulüpte değişiklik kaçınılmaz. (TAKVİM)



BİLAL MEŞE: BU HUYUNUZDAN ARINSANIZ ARTIK!

Ya olacak iş değil, Beşiktaş Avrupa’da yoluna devam ediyor,evinde Lugano’yu ağırlıyor, tribünler yönetimi protesto ediyor, hadi buyrun buradan yakın! Yahuu Kartal zaten ligde sıkıntı yaşıyor, çıkış arıyor, sizler yönetime tepki gösteriyorsunuz! Maç biter, ne istersiniz bağırın - çağırın , hiç olmazsa karşılaşma oynanırken, bu huyunuzdan arınsanız artık! Süper Lig’de Kartal’ın ayağa kalkması için size müthiş ihtiyacı var, bilesiniz! (MİLLİYET)



SİNAN VARDAR: DÜNKÜ REZALETİ ANLATACAK CÜMLE YOK!

Dünkü maçta Beşiktaş'ın rakibi Lugano yürüyerek oynayan bir takım görüntüsündeydi. Kimse kusura bakmasın ama İsviçre ekibi sanki Dolmabahçe'ye turistik geziye gelmişti. Beşiktaş böyle bir takıma yeniliyorsa bu rezalette emeği olanlara yazıklar olsun! Siyah-Beyazlı takım, kaleye ilk şutunu 35 dakikada Ghezzal'le atarken Aboubakar'ı ardı ardına iki golüyle derin bir 'Oh' çekip; 'Artık kötü gidiş bitti' demiştik. Demez olaydık! Dünkü rezaleti anlatacak kelime ve cümle yok! Artık ne olacaksa olsun! Bu böyle gitmez! Beşiktaşlı üzgün, Beşiktaşlı kahroluyor! Bugün okuluna, işe gidecek vefakar taraftarları üzmeye kimsenin hakkı yok! Lütfen ne yapılacaksa yapılsın. Kimsenin sabrı kalmadı. (FOTOMAÇ)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 50
  • Besiktas jimnastik 6 ay önce Şikayet Et
    Fanatik gsli,her alanda gsyi kayıran bylokcu birine taraftar tepki göstermiş.
    Cevapla
  • Fenerli 6 ay önce Şikayet Et
    Bence cumhurbaşkanı büyükeksiyi görevden alsın.Bunun yüzünden hükumet gs nin dışındaki taraftarlarla düşman olacak.
    Cevapla
  • Bjk li 6 ay önce Şikayet Et
    BJK-gs maçı değil.Gs federasyonu başkanı gelip stada maç izlemeye gelirse,gereken tepkiyi de görür.
    Cevapla
  • Hasan 6 ay önce Şikayet Et
    GS nin baskanina Beşiktaş'ın stadında küfür edilmesi normal az bile yalmislar
    Cevapla
  • puhü 6 ay önce Şikayet Et
    avrupanın 5.sınıf takımına yenil sonra federasyon başkanı :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle