Alman basını duyurdu: Gedson Fernandes için kıran kırana yarış

Gedson Fernandes, Almanya basınında gündem oldu. Borussia Dortmund ve Mönchengladbach'ın, Gedson Fernandes için devre arasında hamle yapacağı belirtildi.

GİRİŞ 04.10.2023 12:30 GÜNCELLEME 04.10.2023 12:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Beşiktaş'ın yıldız ismi Gedson Fernandes, istikrarlı performansı ile dikkat çekiyor. Benfica altyapısından yetişen 24 yaşındaki orta saha, Siyah-Beyazlılar'ın vazgeçilmez ismi haline geldi.

Alman basınından Ruhr24, Gedson için övgüyle bahsederek Borussia Dortmund ve Mönchengladbach'ın Portekizli oyuncuyu izlediğini bildirdi. Haberde şu bilgiler yer aldı:

"24'lük yıldız orta saha İstanbul'da şu sıralar başarılarıyla ortalığı karıştırıyor. Dortmund Beşiktaş'tan Gedson Fernandes'i kadrosuna katmayı düşünüyor. Fernandes, şu anda Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu konumunda. Takımının oyunundaki ipleri elinde tutuyor.

MADRİD DE REKABETİN İÇİNDE

"Ancak Portekizli yıldız için plan yapan tek takım Borussia Dortmund değil. Monchengladbach ve İspanya ekibi Atletico Madrid de Gedson için yarışa hazır. Ocak ayında Fernandes için Türk kulübü ile temaslar kurulabilir. Gedson Fernandes geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'la olan sözleşmesini 2027'ye kadar uzattı. Ancak henüz kulüpten herhangi bir gelişme olmadı. Gedson Fernandes'i çevreleyen durum zaten tamamen basit değil. Beşiktaş yönetimi geçtiğimiz günlerde oyuncuyu mutlaka takımda tutmak istediklerini vurguladı. Fakat yaz ayına kadar yıldız orta sahanın değeri daha da yükselebilir."

İSTATİSTİKLERİ GÖZ DOLDURUYOR

Gedson Fernandes, geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması ile 36 maçta 2 bin 856 dakika süre aldı. Bu süreçte 3 gol, 7 asistle katkı veren genç yıldız, orta sahadaki performansıyla İspanyol ekibi Atletico Madrid'in dikkatini çekmeyi başarmıştı. Bu sezon ise şu ana kadar 11 maça çıkan Gedson 1 gol, 2 asist yaptı. Siyah-Beyazlılar, oyuncu ile ilgilenen birçok kulüp olsa da 20 milyon euronun altında gelen teklifleri değerlendirmeye almayacak. Çünkü sözleşmeye göre; oyuncudan elde edilecek olan bonservis bedelinin yarısı eski kulübü Benfica'ya verilecek.

47 MAÇTA 4 GOL ATTI

Gedson, Beşiktaş forması altında çıktığı 47 resmi maçta 3 bin 844 dakika sahada kaldı. Portekizli orta saha, bu süre içinde 4 gol, 9 asistlik performans sergiledi. 24 yaşındaki oyuncu 8 sarı kart gördü.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • selim 6 ay önce Şikayet Et
    bunun sakatlığı falan yok hep aynı hikaye kesin transfer için oynatmıyolar
    Cevapla
  • Das 6 ay önce Şikayet Et
    Alman takimlari irkci göz boyama bak almanya yabanci futbolcu oynatiyor takimda sahtekarlar gelde Gör almanyanin gercek yüzünü 50 yildir burdayim yasamadigim kalmadi masusdan adini yanlis yazar problem yasa diye her yerde sorun cikarir buda sana kosturma zaman para kaybi birde piskolojine zarar verir almanyada yasiyorsan iki yakan asla bir araya gelmez cocuklara bile yapiyorlar
    Cevapla
  • Azad 6 ay önce Şikayet Et
    Madem öyleyse 50 yıldır niye hala ordasin sen
    Cevapla
  • No yobazizim 6 ay önce Şikayet Et
    Cok komik ve ırkçı bir youm Koca alman furbolu işi gücü bırakıp eski nazi dönemine dönüyor sanki,almanyada en katı kuluplerdem bayern bile birçok Müslüman ve arap futbolcu oynamıştır , iyi ve iş bitirici olduklari için o takimda yer aldılar senin ve senin zihniyetindekller gibi sapkin düşüncelere sahip olduğu için değil
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    *** yarkan*** kendi yazdığına kendin de inanıyormusun 50 milyon euro yu daha portekiz milli takımda 1 maç oynamamış gedsona kim verir
    Cevapla
  • kartal 1 6 ay önce Şikayet Et
    Abubakarla, gedson var zaten fark oluşturan, bir şeyler beklediğimiz, kim oynayacak gidince, 3.lükte gelmez abu ve gedson olmazsa
    Cevapla
  • Yarkan 6 ay önce Şikayet Et
    50 milyon euro yu veren dudugu calar gedsonu alir o kadar
    Cevapla
  • Caner 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim yönetim tamamen boş 20 milyon euro veren alır onun da yarısı Benfica'ya senaryo belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle