Atiba, o ismi geride bırakarak Süper Lig tarihine geçti

Beşiktaş'ın tecrübeli golcüsü Atiba Hutchinson, Kasımpaşa karşısında bulduğu penaltı golüyle Süper Lig tarihinde fileleri havalandıran en yaşlı yabancı futbolcu oldu.

Atiba, o ismi geride bırakarak Süper Lig tarihine geçti
Atiba, o ismi geride bırakarak Süper Lig tarihine geçti
GİRİŞ 03.06.2023 23:47 GÜNCELLEME 04.06.2023 00:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 37. haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, rakibini 5-2 mağlup ederek puanını 77'ye yükseltti.

Karşılaşmanın 90+10. dakikasında Cenk Tosun'un, Djilobodji'nin müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda Beşiktaşlılar penaltı için itirazlarda bulundu. Oyunun durmaması üzerine penaltı incelemesi yapılamazken hakem Volkan Bayarslan mücadeleyi bitirdikten sonra pozisyonu VAR'da incelemeye karar verdi.

Hakem Bayarslan, VAR incelemesinin ardından pozisyonun penaltı olduğu kanaatine vardı. Atiba'nın kullandığı penaltı vuruşunu gole çevirmesinin ardından karşılaşmayı bitiren düdüğü çaldı.

Süper Lig'de gol atan en yaşlı yabancı oldu

Kasımpaşa filelerini havalandıran Atiba Hutchinson 40 yaş 3 ay 26 gün ile, Bafetimbi Gomis'i (37 yıl 5 ay 7 gün) geçip Süper Lig tarihinde gol atan en yaşlı yabancı oyuncu oldu. Ligde en yaşlı gol atan oyuncu unvanı ise İbrahim Öztürk'e ait. Tecrübeli oyuncu 40 yaş 11 ay ile zirvede yer alıyor.

Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncusu Atiba, Süper Lig'de ilk golünü 2013-14 sezonunda Akhisar Belediyespor'a karşı atmıştı. Kanadalı oyuncu son golünü ise 2023 yılında Kasımpaşa'ya attı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • 1903 10 ay önce Şikayet Et
    Geldiği günden bu güne kadar aldığı her kuruşu haketti ve camiamızı asla küçük düşürmedi , değer kattı , futbolu bıraktıktan sonra kesinlikle , klüp bünyesin de tutulması gerekir.
    Cevapla
  • KaraKartal 10 ay önce Şikayet Et
    Seviyoruz seni Atiba
    Cevapla
  • Mehmet keser 10 ay önce Şikayet Et
    Bu adamın kaymağını Hollanda daki klupler yedi. Zamanında Şenol Güneş onu trabzonspor a getirecekti zamanın yöneticileri bonservis ücreti yok diye almadılar bir 3 yıl daha Hollanda da kaldı. 30 yasi devirince Türkiye bjk e geldi
    Cevapla
  • Düzelteyim 10 ay önce Şikayet Et
    Faran, yanlışın var. Atiba PSV Eindhoven'den transfer edildi.
    Cevapla
  • Faran 10 ay önce Şikayet Et
    Atıyorsun muhterem bu adam yıllarca Danimarka’da Kopenhag da oynadı. Bahsettiğin transfer süreci o takımda iken yaşandı.
    Cevapla
  • malatya balabanlı 10 ay önce Şikayet Et
    Son derece efendi bir sporcu üst düzey futbolcu olmasa bile faydalı oldu .
    Cevapla
  • Fatih 10 ay önce Şikayet Et
    Atiba'ya bu jestin yapılması güzel oldu. Böyle emektar, kazandığı paranın hakkını veren sporcular ülkemize daha çok gelmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle