Salih Uçan kariyer rekoru kırdı

Beşiktaş'ın bu sezon vazgeçilmez isimlerinden birsi olan Salih Uçan, Süper Lig'de en çok gol katkısı verdiği sezonu yaşıyor.

Salih Uçan kariyer rekoru kırdı
Salih Uçan kariyer rekoru kırdı
GİRİŞ 24.04.2023 14:36 GÜNCELLEME 24.04.2023 14:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından performansını arttıran Salih Uçan, takımın vazgeçilmez isimlerinden birisi oldu. Bu sezon 25 maçta görev alan ve bu maçların 24'üne ilk 11'de başlayan tecrübeli orta saha oyuncusu, gösterdiği performansla dikkat çekti. Takımına şu ana kadar 3 gol, 7 asistlik katkı veren Salih Uçan, bu istatistiklerle Süper Lig'deki gol katkısı rekorunu da kırmış oldu. Daha önce Alanyaspor'da görev aldığı 2020-21 sezonunda ligde 2 gol atıp, 6 asist yapan Salih Uçan, ligin bitimine 6 hafta kalmasına rağmen bu istatistiklerini geride bıraktı.

BEŞİKTAŞ'IN EN ÇOK ASİST YAPAN OYUNCUSU

Salih Uçan, Ümraniyespor maçında yaptığı asistle takımının en çok asist yapan ismi oldu. Dün oynanan karşılaşmaya kadar Redmond ile birlikte 6'şar asistle ilk sırayı paylaşan Uçan, şu anda 7 asistle takımında bu alanda ilk sırada yer aldı.

LİGDEKİ GOL REKORUNA, 1 GOL KALDI

Öte yandan Süper Lig'de en çok golü 2012-13 sezonunda Fenerbahçe formasıyla atan Salih Uçan, kalan haftalarda 1 gol daha bulması halinde kariyerinde en çok lig golü attığı sezonu da yaşayacak.

ÜMRANİYESPOR MAÇINDA ORTA SAHAYI TOPARLADI 

Tecrübeli futbolcu takımının 2-0 üstünlüğüyle sona eren Ümraniyespor maçında da dikkat çekmeyi başardı. Rakipten en çok top kapan, en çok ikili mücadele kazanan ve en çok topla buluşan isim olan Salih Uçan, Aboubakar'ın attığı golün de asistini yapma başarısı gösterdi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 2
  • Atilla 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu sahilte bizim gormedigimiz nasıl bir yetenek var hayretle izliyorum vallaha
    Cevapla
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    geçin bunları salih bjk da top oynayacak adam değil bence
    Cevapla