Beşiktaş'ın golcüleri iş başında! Kartal seriyi 3 maça çıkardı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş sahasında İstanbulspor'u 3-1 mağlup etti.

GİRİŞ 18.03.2023 20:57 GÜNCELLEME 19.03.2023 09:58
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde Beşiktaş sahasında İstanbulspor'u konuk etti. Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmayı siyah-beyazlı ekip 3-1 kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 42. dakikada Cenk Tosun, 56. dakikada Aboubakar ve 90+3. dakikada Redmond kaydetti. İstanbulspor'un tek golünü 70. dakikada Lokilo attı. 

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 49'a yükseltirken İstanbulspor, 24 puanda kaldı. 

Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Fenerbahçe'yle karşılaşacak. İstanbulspor ise sahasında Fatih Karagümrük'ü konuk edecek. 

Beşiktaş seriyi 3 maça çıkardı 

Süper Lig'de son olarak Sivasspor'a 1-0 mağlup olan Beşiktaş geri kalan maçlarda Antalyaspor'la 0-0 berabere kalırken Ankaragücü'nü 2-1, Başakşehir'i de 2-0 mağlup etti. İstanbulspor'u da 2-0 mağlup eden siyah-beyazlılar böylelikle namağlup serisi 4 maça,  galibiyet serisini de 3 maça çıkarmış oldu. 

Diğer taraftan Süper Lig'deki son 3 maçını kazanarak iyi bir çıkış yakalayan İstanbulspor'un da 3 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Cenk Tosun 4 maç sonra gol attı

Beşiktaş'ta bu sezonun en golcü isimlerinden Cenk Tosun, 4 maçlık suskunluğunu İstanbulspor karşısında bozdu.

Maçın 42. dakikasında kullanılan köşe vuruşunda kafayla topu ağlara göndererek siyah-beyazlıları 1-0 öne geçiren siyah-beyazlı oyuncu, bu sezon ligdeki 10. golünü kaydetti.

Son golünü VavaCars Fatih Karagümrük karşısında atan Cenk; Demir Grup Sivasspor, Fraport TAV Antalyaspor, MKE Ankaragücü ve Medipol Başakşehir maçlarında gol sevinci yaşayamamıştı.

Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından ilk 11'de yer bulmaya başlayan Cenk Tosun, ligdeki 10 golün 9'nu tecrübeli teknik adamın görevde olduğu sürede attı. Siyah-beyazlı futbolcu gol sevincini tribünlere asker selamı vererek kutladı.

Aboubakar gollerine devam ediyor

Ara transfer döneminde siyah-beyazlılara transfer olarak Beşiktaş'taki üçüncü sezonunu geçirmeye başlayan Vincent Aboubakar, İstanbulspor karşısında da gollerine devam etti.

İlk 4 maçında gol katkısı veremeyen, Antalyaspor maçında da statü gereği oynayamayan Aboubakar, MKE Ankaragücü ve bir sonraki hafta oynanan Medipol Başakşehir maçının ardından İstanbulspor'u da boş geçmedi. Siyah-beyazlı oyuncu, attığı şık golle 6 maçta gol sayısını 3'e yükseltti.

Mert'in hatası gol getirdi

Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Mert Günok'un 70. dakikada yaptığı hatayı İstanbulspor affetmedi.

Kale vuruşunda topu Lokilo'ya kaptıran siyah-beyazlı kaleci, İstanbulspor'un devam eden atağında kalesini gole kapatamadı. Bu hata sonrasında Lokilo topu filelere göndererek skoru 2-1 yaptı.

Mert Günok, Arabam.com Konyaspor maçında da meşin yuvarlağı ayağının altından kaçırarak yeşil-beyazlı ekibin 1-0 öne geçmesine sebep olmuştu.

Redmond bu sezon 2. golünü kaydetti

Sezon başında siyah-beyazlı takıma transfer olan Redmond, bu sezon ligdeki 2. gol sevincini yaşadı.

Beşiktaş formasıyla ligde 18 maça çıkan Redmond, ilk gol sevincini ise Yukatel Kayserispor karşısında yaşamıştı. Redmond, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Serik Belediyespor'a gol atmıştı.

Emre Belözoğlu'na tepkiler devam etti

Siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarının geçen hafta Medipol Başakşehir ile oynadığı maçta turuncu-lacivertli ekibin teknik direktörü Emre Belözoğlu'na gösterdikleri tepkiyi, İstanbulspor maçında da sürdürdü.

Siyah-beyazlı taraftarlar zaman zaman Belözoğlu aleyhine tezahürat yaptı.



Beşiktaş: 3 - İstanbulspor: 1

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Ali Şansalan, Cevdet Kömürcüoğlu, Murat Altan

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç (Dk. 83 Saiss), Omar Colley, Masuaku (Dk. 90+5 Muleka), Salih Uçan (Dk. 63 Maxim), Hadziahmetovic, Ghezzal (Dk. 63 Redmond), Gedson Fernandes, Cenk Tosun (Dk. 83 Tayfur Bingöl), Aboubakar

İstanbulspor: Jensen, Duhaney, Mehmet Yeşil (Dk. 69 Mehremic), Simon Deli, Tuncer Duhan Aksu, Lokilo (Dk. 84 Onur Ergün), Muammer Sarıkaya (Dk. 84 Topalli), Ba, Ethemi, Loshaj (Dk. 64 Kerem Şen), Eze (Dk. 64 Emir Kaan Gültekin)

Goller: Dk. 42 Cenk Tosun, Dk. 56 Aboubakar, Dk. 90+3 Redmond (Beşiktaş), Dk. 70 Lokilo (İstanbulspor)

Sarı kartlar: Dk. 45+2 Tuncer Duhan Aksu, Dk. 76 Duhaney (İstanbulspor)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 12
  • Bahri Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene Beşiktaş Boynu Bükükler Dehpiyon
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Zampiyon Beşiktaş
    Cevapla
  • malatya balabanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş seneye iddialı olmak istiyorsa çok iyi bir kaleci almalı . Mert çok bariz hatalar yapıyor ya maç 2 2 biteydi . Kaleci kesin şart .
    Cevapla
  • Rebelboy1903 1 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş tribünlerininde hoşafı çıktı iyice
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    siradan anadolu takimi konyaspordan oyuncu almislar adini duymadim spikerden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle