Beşiktaş'ta rüzgar tersine döndü: Avrupa hesapları karışıyor

Süper Lig'de 14'üncü haftanın erteleme maçında Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş'ta rüzgar tersine döndü ve hesaplar alt üst oldu.

Beşiktaş'ta rüzgar tersine döndü: Avrupa hesapları karışıyor
Beşiktaş'ta rüzgar tersine döndü: Avrupa hesapları karışıyor
GİRİŞ 27.02.2023 19:15 GÜNCELLEME 27.02.2023 19:15
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Şenol Güneş'in teknik direktörlüğe gelmesinden sonra oynadığı ilk 8 maçta, 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan siyah-beyazlılar, son 3 maçtan galibiyet çıkartamayınca liderden 14 puan geriye düştü ve bir anlamda sezonu kapatmanın eşiğine geldi. 

3 maç öncesine kadar 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan ve lider Galatasaray'ın 7 puan gerisinde olan Beşiktaş, şampiyonluk yarışını sonuna kadar kovalama hesapları yapıyordu. 

Ancak; önce Karagümrük beraberliği, ardından Sivasspor mağlubiyeti, dün akşam da Antalyaspor beraberliğiyle Galatasaray'la puan farkı 14'e çıkan siyah beyazlılar, şampiyonluk şansını zora soktu.

Sadece şampiyonluk şansını mucizelere bırakmakla kalmayan Şenol Güneş'in öğrencileri, kalan haftalarda Avrupa kupalarına katılmayı esas hedef yapacak.

Avrupa'ya katılmanın en kısa yolu olan Ziraat Türkiye Kupası'ndan son 16 turunda elenen Beşiktaş, ligde de bir maç fazlasıyla Başakşehir ile aynı puanda ve 3'üncü sırada yer alıyor.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılmak için ligi mutlaka ilk 3'te bitirmesi gereken siyah-beyazlılar, bunu başaramazsa, ilk iki sıradaki takımın kupayı kazanmasını bekleyip ligi de en az 4'üncü sırada tamamlamaya çalışacak.

Beşiktaş, bilindiği gibi geçen sezonu 6'ncı sırada bitirmiş ve bu sezon Avrupa kupalarına katılamamıştı.
 

KAYNAK: NTV SPOR
SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 37
  • GS1905 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter ol ulan beter ol
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş her sezon önce ümitlendiriyor sonra geriye düşüyor . Fb zaten son 10 yılda kaç defa şampiyon oldu ki !!!! GS iyi .
    Cevapla
  • imas 1 yıl önce Şikayet Et
    63 yaşındayım fanatik beşiktaş taraftarıyım hayatımda ilk defa beşiktaşın puan kaybetmesine sevindim. Beşiktaş sevdam bitermi bitmez tabiiki.. seyirci böyle yaptığı müddetçe çok daha puan kaybeder
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    küfür tek millet halbuki biz müslümanlar kardeş olmalıyken boş işler için birbirimize düşüyoruz bize de yazıklar olsun ki şu din diyanet İslam millet Ümmet düşmanlarına seslerini gür çıkarabilmelerine sessiz kalıyoruz yada onlara bu baskınlığı sağlayacak cesaret ortamını tanıyoruz. hakikaten yeter artık her taraftan saldırıyor spor yorumcusu diye çıkıp hemen hemen hepsi hükümete saldırıyor bunlar hükümete değil ak partiye oy verenlere saldırıyor aslında tek düşmanları müslümanlar yani tek düşmanları İslam
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaşlıyım ama o gün staddaki bazı terbiyesizler üzüldüğü için Beşiktaşın puan kaybetmesine çok sevindim. Hatta bundan sonra hep yenilsin isterim. Yeter ki o terbiyesizler hiç sevinmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle