Weghorst takımdan ayrılacak mı? Şenol Güneş açıkladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımdan ayrılacağı konuşulan Weghorst için "Birinin geleceği ile ilgili konuşmayı uygun bulmuyorum, gündemimizde öyle bir şey yok." dedi.

GİRİŞ 07.01.2023 21:41 GÜNCELLEME 08.01.2023 09:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol güneş, 2-1 kazandıkları Kasımpaşa maçının ardından açıklamalarda bulundu. 

Şenol Güneş'in açıklamaları şu şekilde:

"3 puana ihtiyacımız vardı"

"Bugün 3 puana ihtiyacımız vardı. Kazanmamız gereken bir maçtı. Oyuncularım savaştı ve ellerinden gelen tüm gayreti gösterdi."

"Wout, yürekten oynuyor"

"Wout Weghorst'un hareketini görmedim ve bilmiyorum. Bilmediğim şeyi konuşamam. Wout, yürekten oynuyor. Katkı yapıyor. Birinin geleceği ile ilgili konuşmayı uygun bulmuyorum, gündemimizde öyle bir şey yok. Konyaspor maçına odaklanmış durumdayız."

Gol sevinci kafaları karıştırdı! Kartal'ın yıldızı dünya devineGol sevinci kafaları karıştırdı! Kartal'ın yıldızı dünya devine


"İyi oynayan bir oyuncunun gitmesini istemem"

Basın toplantısında Hollandalı futbolcu Wout Weghorst'un takımdan ayırılıp, ayrılmayacağının sorulması üzerine Güneş, "Weghorst bizim için önemli oyuncu. Hem yürekten oynuyor hem de oyuna katkı yapıyor. Değerli bir oyuncu. Veda etmesi için seyirciye etmesi yetmiyor, kulübe de söylemesi gerekiyor. Resmiyette öyle bir şey olmadı. Böyle bir gelişmeyi ben de duydum ama henüz net değil. Teknik olarak iyi oynayan bir oyuncunun gitmesini istemem. Aynı şey Cenk’te olmuştu. Gelişmeleri bilmiyoruz. Bizde de iyi işler yaptığını düşünüyorum. Transferler teknik tarafı olarak olumlu bakmam. Ekonomik ve idari olarak, oyuncunun isteği, kulübün isteği hepsinin örtüşmesi lazım. Bugünkü maçta iyi oynadı. 3 puana çok katkı yaptı. Gitmeyle ilgili hem kendisiyle hem kulüple konuşmadan sonra değerlendiririz. Transferler futbolda olan şeyler. Gelişme olursa size bilgi veriliriz" şekelinde konuştu.

"Ozan Tufan ile görüşmem olmadı"

İngiliz ekibi Hull City’de forma giyen Ozan Tufan’ın transferinin sorulması üzerine siyah-beyazlıların teknik direktörü, "Ozan Tufan, iyi çıkış yapmıştı. Sonra dalgalanma geçirdi. Onun da şanssızlığı en üst seviyeye çıktı, aşağıya düştü. Şimdi İngiltere’de oynuyor. Transfer olayı idare, ekonomik ve tekniktir. Bana resmi olarak bir şey gelmedi ama konuşuluyor. Şu anda hiçbiri ile ilgili bir şey söylemem. Benim söylemem havada kalır. Ozan ile hiçbir görüşmem olmadı. Ozan’ı beğenirim. Alıp, almama konusu başka bir şey. Şu anda gündemimde 1 numaralı konuştuğum o değil. Bölge olarak defansta bir oyuncu düşündüm. Onu da eldeki oyuncuları değiştirerek yapmayı düşündüm. Daha düşük yaşlardaki oyuncu almayı düşünüyoruz. Bu transferler konuşulmaya muhtaç" açıklamasında bulundu.

"Her takım iddialı"

Şampiyonlukla ilgili ise Şenol Güneş, "Bizim şu anda önümüzde maçlar var. Açıklanan maçlardaki hedefimizi yakalarsak hatta avantajlı da olabiliriz. Güçlü oyunu istiyorum. Güçlü oyun hem moral verecek hem puan kazandıracak hem de rakipleri rahatsız edecek. Lig bir yarış. Her takım iddialı. Oyun gücünü kullanmadan bunu söylemeyi doğru bulmuyorum. Devre arası yoktu, devre arası gibi oldu ama oyuncuların çoğu milli takıma gitti. O kadar fazla milli oyuncu olursa takım çalışması da zaman da bazen boşa gider. Sezon başında hazırlanmayan oyuncularımız var. Maratonu sürdürebilmek için fiziksel olarak iyi olmanız gerekir. Size şunu diyemem, 'Bu takım hazır, istediğimiz oyunu oynuyoruz' diyemem. Size ve taraftarlar daha güzel futbol seyrettirmeyi istiyorum ama 3 puana da ihtiyacım var" diyerek sözlerini tamamladı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ozan tufanı isteyen bir hoca bitmiştir
    Cevapla
  • Baki 1 yıl önce Şikayet Et
    Üç puana ihtiyaç vardı onuda hakemler verdi
    Cevapla
  • Mega kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Klasik ağlayan
    Cevapla