Beşiktaş'ta büyük pişmanlık! 4.8 milyon Euro çöpe gitti

Süper Lig'e verilen Dünya Kupası arasında Beşiktaş, Tyler Boyd ile yollarını ayırdı. Siyah-beyazlı takıma ayrılığın maliyeti belli oldu.

Beşiktaş'ta büyük pişmanlık! 4.8 milyon Euro çöpe gitti
Beşiktaş'ta büyük pişmanlık! 4.8 milyon Euro çöpe gitti
GİRİŞ 19.11.2022 11:38 GÜNCELLEME 19.11.2022 11:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kiralık oynadığı Ankaragücü’nde ortaya koyduğu başarılı performans nedeniyle 2019-2020 sezonunda Vitoria Guimares’ten 2.4 milyon euro bonservisle transfer edilen Tyler Boyd, Beşiktaş’ta kendini bir türlü kanıtlayamadı.

Önce Demir Grup Sivasspor, sonrasında ise Çaykur Rizespor’a kiralık gönderilen ABD’li kanat oyuncusu bu sezon takıma dönse de sadece bir maçta 45 dakika görev alabildi. Transfer sezonunun bitiminde oluşturulan A takım listesine yabancı kontenjanı yüzünden giremeyen Tyler Boyd’un kontratı bu sezon sonunda bitecekti. A takım listesine yazılmadığı için çalışma özgürlüğünün elinden aldığına inanan Tyler Boyd’un, Türkiye Futbol Federasyonu üzerinden fesih işlemlerini gerçekleştirdiği belirlendi.

Resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından deneyimli oyuncunun fesih işlemi 4 Kasım tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirildi. Bu işlem, TFF’nin internet sitesine de yansıdı. Ancak Beşiktaş Kulübü fesih işlemiyle ilgili KAP’a henüz bir bildirim göndermedi.

92 MİLYON LİRA

Beşiktaş, Tyler Boyd'un iki sezonluk alacaklarına karşılık 2.4 milyon euro ödeme yapacak. 35 maçta 4 gol atan futbolcunun bonservisiyle maliyeti 4.8 milyon euro olacak. Boyd, bugünkü kur ile yaklaşık 92 milyon liranın sahibi olacak.

KAYNAK: TAKVİM
Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 7
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Dört büyükler çok yanlış içindeler. Bu ülke seksenli yıllarda 70 sente muhtaçdı. Çoğu yaşlı oyuncuları getiriyorlar hoca değişiyor, oyuncuları geri gönder öde tazminatı. Türkiye de yerliye dönülmedikce bu iş düzelmez. Dört büyükler banka borçlarını ödeyemez durumda. Yazık çok yazık .
    Cevapla
  • ineceli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kul hakkı başkanlar nasıl verecekler bunun hesabı
    Cevapla
  • Bedri fincancı 1 yıl önce Şikayet Et
    bir futbolcunun bacağına harcanılan paranın yarısı bile bir bilim adamının beynine harcanmıyorsa,o toplum vallahi cahil toplumdur..(Timurtaş hoca r.a)
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bu mu ki klüpler batmış böyle rezalet olmaz .
    Cevapla
  • Tc vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    O yabancılara verilen beleş paralar gençlere harcansa şartları iyilestirilse futbol cenneti olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle