Karar verildi! Ethem Sancak ihraç edildi

Beşiktaş Disiplin Kurulu, Ethem Sancak hakkındaki kararını verdi. "TMSF'ye düşerse Beşiktaş'ı satın alacağım" diyen Sancak, siyah-beyazlı kulüpten ihraç edidi.

Karar verildi! Ethem Sancak ihraç edildi
Karar verildi! Ethem Sancak ihraç edildi
GİRİŞ 20.10.2022 16:03 GÜNCELLEME 20.10.2022 17:13
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Disiplin Kurulu, siyah-beyazlı kulübün üyelerinden Ethem Sancak hakkında ihraç istemiyle yapılan başvuruyu sonuçlandırdı.

Gazeteci Atilla Türker'in haberine göre disiplin kurulu, Ethem Sancak'ı Beşiktaş'tan ihraç etti.

Haberde, Beşiktaş kongre üyelerinden Ahmet Hilmi Yılmaz’ın, 15 Temmuz 2022'de Disiplin Kurulu'na dilekçeyle başvurarak Ethem Sancak'ın ihraç edilmesini talep ettiği hatırlatıldı.

BEŞİKTAŞ HAKKINDAKİ SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Sancak, Beşiktaş hakkında 15 Haziran 2022'de TV100'de katıldığı "Az Önce Konuştum" programında yaptığı açıklamalar nedeniyle ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

Sancak Beşiktaş hakkında şu sözleri sarf etmişti:

"Tüm kulüplerin borcu inanılmaz seviyede. Bu derneklerle falan yönetilecek bir iş değil artık. endüstriye uygun bir şirketleşme olursa ve bir gün Allah korusun, TMSF'ye düşerse Beşiktaş, ihaleye girip alacağım. Bir konsorsiyum oluşturacağım. Beşiktaş'ı Asya'nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu haline getireceğim."

ETHEM SANCAK SAVUNMA YAPMADI

Söz konusu kararda, kurulun Ethem Sancak'tan 13 Eylül 2022'de bir tebligat yaparak, savunmasının istendiği belirtildi.

Kararda, savunma talepli yazı gönderilen Ethem Sancak'ı buna mazeretsiz bir şekilde herhangi bir cevap vermediği vurgulandı. Kararda, Sancak'ın "Beşiktaş bir gün TMSF'ye düşerse, ihaleye girip satın alacağım ve Beşiktaş'ı Asya Ligi'nde şampiyon yapacağım" sözlerinin borsaya kayıtlı kulübün yatırımcılarını etkilediğine dikkat çekildi.

İFTİRA NİTELİĞİ TAŞIYAN BEYANLAR

Disiplin kurulu, BJK Tüzüğü'nün 47 / a,c, d ve f bentlerinde yer alan hükümlere aykırı hareket etmesi nedeniyle kulübün tüzel kişiliğine karşı küçük düşürücü, aşağılayacı, iftira niteliği taşıyan beyanları BJK topluluğuna zarar verici olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Kurul nihai kararında şu ifadeleri kullandı: "Şikâyet edilen hakkında yukarıda belirtilen gerekçeler gözetilerek tüzüğümüzün 46 / C maddesi gereğince toplantıya katılan üyelerimizin oy birliğiyle kesin çıkarma cezası verilmesine karar verilmiştir."

19 Ekim 2022'de verilen kararın hem Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanlığı'na hem de Ethem Sancak'a gönderileceği kaydedildi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 77
  • İBRAHİM 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında o söylemiyor SÖYLETİYORLAR. Kimin vede niçin söylettiği BELLİ..
    Cevapla
  • Turgay 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Fenerbahceliyim , BeşiktaşI tutmamam Beşiktaş’ı bu sevmemem anlamına gelmez (bu ifade için söylüyorum) ne satın alıyor !? Köyüne gitsin inek satın alsın Bu Adamı başımıza kim bela ettiyse o hesabını görsün
    Cevapla
  • Ail 1 yıl önce Şikayet Et
    Kara Para aklama yeri kulupler
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletin sırtından adam oldunuz. BMC Tank Palet ı kıyak çekenleri Allah bilsin.
    Cevapla
  • Hopbaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Çıkarı biten kaçıyor Ethem gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle