Deniz Çoban kırmızı kartı yorumladı: Asla katılmam

Eski Hakem Deniz Çoban, Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasının hakemi Ali Şansalan'ın performansını değerlendirdi.

Deniz Çoban kırmızı kartı yorumladı: Asla katılmam
Deniz Çoban kırmızı kartı yorumladı: Asla katılmam
GİRİŞ 17.10.2022 11:01 GÜNCELLEME 17.10.2022 11:01
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig 'in 10. haftasındaki dev maçta Beşiktaş , Trabzonspor 'u konuk etti. Tam 4 gol sevincinin yaşandığı ve 2-2'lik beraberlikle sona eren nefes kesen gecede bir de kırmızı kart çıktı.

Dolmabahçe'deki dev heyecanda Ali Şansalan görev alırken maçın bazı pozisyonlarındaki hakem kararları tartışıldı. Özellikle maçın son dakikalarında Yusuf Yazıcı'nın gördüğü kırmızı kart en çok konuşulan pozisyon olurken Deniz Çoban, bugün kaleme aldığı yazısında Ali Şansalan ve hakem ekibinin Beşiktaş-Trabzonspor maçındaki kararlarını tek tek değerlendirdi. İşte Deniz Çoban'ın o yazısı...

'MAÇ HAKEM EKİBİ İÇİN RAHAT GEÇTİ'

"Zor geçmeye aday ve kritik pozisyonların yaşanması muhtemel maç, uzatma dakikaları hariç, çok sakin bir ortamda ve hakem ekibi açısından hayli kolay geçti. 90 dakika boyunca hiçbir ceza sahası pozisyonu yaşanmadı. Uzatma dakikalarında yaşanan gerginlikler erken dakikalarda yaşanmış olsa, hakem ekibi zorlanacağının sinyallerini verdi."

'7. DAKİKADA HAMSİK'E SARI KART VERMELİYDİ'

"Maçın hemen başında 7. dakikada Hamsik, Salih’in ayağına net bir şekilde basıyor. Beşiktaş lehine serbest vuruş verilerek, Hamsik’e sarı kart çıkması gerekirken hakem oyunu devam ettirdi."

"32. dakikada Bakasetas Montero’ya yaptığı faulden sonra sarı kart gördü. Karar doğruydu, sarı kart yeterliydi, kırmızı kart olmazdı."

'GOL İPTAL KARARI DOĞRU'

48. dakikada Weghorst’un golünün faul gerekçesiyle iptali doğruydu. Beşiktaşlı oyuncu topu kazanırken Hamsik’e çok net faul yapmıştı. 49. dakikada D. Alli’yi çekerek etrafında döndüren Hamsik avantaj sonrası sarı kart görmeliydi. Atmosfer, hakem 5 dakika uzatmayı gösterdiği anda yükseldi. Rosier ve Bardhi’nin birbirine karşı yaptığı sportmenlik dışı davranışlara doğru iki sarı kart çıktı.

"VAR MÜDAHALESİNE ASLA KATILMAM"

"90+5. dakikada topla hücuma kalkan Gedson’u, Yusuf Yazıcı faulle durdurdu. Hakem sarı kartını gösterdi. VAR devreye girince Yusuf kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Yusuf rakibini durdurmak amacıyla bu faulü yaparken, rakibinin savunmasız bir bölgesine hamle yapıyor ancak bu darbe yaralayıcı görünmüyor. Gerekli güç transferi gerçekleşmiyor. Hakem kendisi kırmızı kart gösterse: “Öyle gördü” diyebilirim, “sınırda” diyebilirim, “hakem takdiri” diyebilirim ama bu pozisyonda VAR müdahalesine asla katılmam."

Yayıncı kuruluşta ise eski hakemler pozisyonu şu şekilde değerlendirdi:

Bülent Yıldırım: Kırmızı kart hatalı.

Lale Orta: Pozisyon kırmızı kart.

Deniz Çoban: Kırmızı kart değil.

KAYNAK: FANATİK
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • TheMess 1 yıl önce Şikayet Et
    hakemler ama basit düşünmekten bile acizler, ne beşiktaşlıyım ne trabzonsporlu, Yusuf yazıcı yıda çok severim ama yusufun topa müdehale gibi bi niyeti yok, rakibin oyununu bozayım da nolursa olsun, adam sakatlansa ne olacak, futbol kurallar dahilinde oynanması gereken bi spor, ortada topa müdahele niyeti bile yokki pozisyonu futbol çerçevesinde değerlendirmeye çalışıyorsunuz, yok taktik faulmüş falanmış filanmış, pozisyon net kırmızı kart, mhk toplansa karşımda sarı kart dese ikna olmam
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna kirmizi kart diyenler futbol izlemeyi biraksin Basketbol izlesin.
    Cevapla
  • Mehmets 1 yıl önce Şikayet Et
    90+5 kırmızı kart görse ne olur görmezse ne olur Beşiktaşa bir yararı oldumu olmadı Trabzona bir zararı oldumu o da olmadı Ayrıca pozisyonda net kırmızı kart
    Cevapla
  • Ali Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Deniz Çoban haklı Gedson Ölmedi, Kırmızı kart vermesi için ölmesi gerekirdi.
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Net kırmızı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle