Eski hakem Deniz Çoban, Josef'in kırmızı kartını değerlendirdi

Josef De Souza'nın Ankaragücü maçının son anlarında gördüğü kırmızı kartın yankıları spor kamuoyunda sürerken, eski hakem ve yorumcu Deniz Çoban, tartışılan kararı değerlendirdi.

Eski hakem Deniz Çoban, Josef'in kırmızı kartını değerlendirdi
Eski hakem Deniz Çoban, Josef'in kırmızı kartını değerlendirdi
GİRİŞ 06.09.2022 10:47 GÜNCELLEME 06.09.2022 11:01
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

MKE Ankaragücü'nü deplasmanda 3-2 mağlup edip liderliğini sürdüren Beşiktaş, maç sonunda yaşanan olayların takipçisi olacak. Josef de Souza'nın kırmızı kart görmesini kabul edilemez bulan siyah beyazlı yönetim, hemen harekete geçerek kartın iptali için federasyona başvurdu.

Siyah beyazlılar, saldırgan taraftara müdahale ettiği için kırmızı kart gören Josef de Souza'nın kartının iptal edilmesini bekliyor.

Peki tecrübeli futbolcunun gördüğü kırmızı kartın iptali mümkün mü? Eski hakem ve yorumcu Deniz Çoban, Fanatik gazetesindeki yazısında tartışılan kararı değerlendirdi.

- Talimat ne diyor? Kırmızı kart iptal edilebilir mi?

Disiplin Talimatı'nın 86. maddesi açık. Disiplin Kurulu müsabaka esnasında meydana gelen olaylarla ilgili hakem kararını değiştiremez, bozamaz. Sarı ya da kırmızı kartların sonuçlarını ancak şahısta hata olması durumunda ortadan kaldırabilir. Dolayısıyla PFDK’nın kırmızı kartı iptal etmesi mümkün değil.

- Ceza verilmemesi ya da cezanın ertelenmesi mümkün mü?

Disiplin Kurulu, oyuncunun eylemine uyan yaptırımlardan birini uygulamak zorundadır. Ceza vermemesi söz konusu olamaz. Ceza ertelense bile en az 1 maç cezası ertelenemez ve çekmek zorundadır.

- Josef’in cezası ne kadar olur?

Talimat, şiddetli hareketten sevk yapılırsa 3-6 maç, saldırıdan sevk yapılırsa 5-10 maç ceza öngörüyor. Alt sınırdan ceza verilip 12. madde uygulanarak (Haksız Tahrik) ceza üçte birine indirilir. Bu şartlarda 1 maç en fazla iki maç ceza çıkar.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İki dost doğru söylüyor.Bu futbolcuları önür boyu futboldan men edeceksin bırakın seyirci istediği gibi saldırsın.Bu neyin kafası ya insan bu kadar fanatiklik olmaz.Kim olursa olsun sahaya giren seyirciyi engellemeye çalışan futbolcuya ceza olmaz.Ceza verirsen yol olur.O zaman bir sonraki maçta oynamasını istemediğin futbolcuya sahaya gir saldır küfret oda sana müdahale etsin alsın cezayı nasıl iyi mi
    Cevapla
  • iki dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Birincisi maç sonunda uçan tekme atan taraftar asla doğru yapmamıştır. Fakat taraftar fizik olarak futbolcuların yarısı kadardır. İkincisi ise güvenlik güçleri etkisiz hale getirdiği taraftara 3 tane beşiktaş jimlastik tamını oyuncusunun saldırısını kimse göz ardı edemez. Taraftarın üstüne basarak saldırma en az taraftarın saldırması kadar insanlık suçudur. Gram vicdan varsa kimsenin bu vandal futbolcuları aklamaya hakkı yoktur.
    Cevapla
  • YILMAZ 1 yıl önce Şikayet Et
    şiddetin her türlüsüne karşıyım ama josef türbüne çıkıpta vurmadı ona onuda görun birazcık.
    Cevapla
  • BeşiktAŞK 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne utanmaz arlanmaz bir holigansın futbol teröristini savunuyorsun? aynı hareket senin renkli takımına yapılsaydı uine aynı yorumu yaparmıydın? şerefin üzerine konuş yazarmıydın???
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Deniz Çobanın söylediği kural müsabaka esnasında diyor ama olay müsabaka bittikten sonra cereyan ediyor. Bence olay maç dışında olduğu için TFF kırmızı kart iptali dahil her türlü kararı alabilir. TFF görüntüleri izler Josef durduk yere gelen seyirciye müdahalede bulunmuşsa en az 5-6 maç ceza versin fakat cümle alem biliyor ki kendi arkadaşını koruma amaçlı müdahale etmiş onun için kartın geri alınması gerekir.
    Cevapla
  • Mehmet y 1 yıl önce Şikayet Et
    Deniz coban seni Allaha havale ediyorum Allah sizin gibilerinin hakkından gelsin inşallah
    Cevapla
  • Kayikci 1 yıl önce Şikayet Et
    Tmm idam sehbasini getirin. Kim ucan tekmeye tepki vermez sen hangi talimattan bahis ediyorsun. Ülkemiz sanki futbolda 1 numara nerde cöp varsa ülkemizde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle