Beşiktaş, Emirhan İlkhan transferini açıkladı

Beşiktaş, Emirhan İlkhan'ın 4.5 milyon euro'ya Torino'ya transfer olduğunu açıkladı. Siyah-beyazlılar, futbolcunun sonraki satışından %15 pay alacak.

Beşiktaş, Emirhan İlkhan transferini açıkladı
Beşiktaş, Emirhan İlkhan transferini açıkladı
GİRİŞ 10.08.2022 09:37 GÜNCELLEME 10.08.2022 11:30
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Beşiktaş , 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Emirhan İlkhan için İtalyan ekibi Torino ile anlaştığını KAP'a bildirdi. Siyah beyazlı takım yaptığı açıklamada bu transferden 4.5 milyon Euro bonservis ve sonraki satıştan %15 pay alacağını duyurdu.

Beşiktaş'ın KAP'a yaptığı açıklama:

"Profesyonel futbolcumuz Emirhan İlkhan'ın Torino F.C. S.P.A. Kulübü'ne kesin transferi konusunda; 4.500.000 Avro garanti bedel ve oyuncunun Torino F.C. S.P.A. ile sözleşmesi devam ederken bir başka kulübe kesin transferi halinde, net transfer gelirinin %15'inin Şirketimize ödenmesi, şeklinde anlaşma sağlanmıştır."

Emirhan İlkhan: Torino, bu ülkenin sayılı kulüplerinden bir tanesi

Torino'ya transfer olan Emirhan, şu ifadeleri kullandı:

"Torino, bu ülkenin sayılı kulüplerinden bir tanesi. Kökü sağlam bir kulüp. Serie A gerçekten çok zor ve dünyanın en iyi liglerinden bir tanesi. Bu yüzden ayrıca mutluyum."

Torino'ya transfer olan Emirhan İlkhan, Beşiktaş'a veda mesajı yayınladı.

Serbest kalma bedeli 4.5 milyon Euro'ydu

18 yaşındaki orta saha geçen sezon Beşiktaş A Takımına yükselmişti. Torino Kulübü, Emirhan'ın sözleşmesinde 4.5 milyon Euro'ya serbest kalma maddesini kullanarak bu transferi gerçekleştirdi.

Siyah-Beyazlı takımla geçen sezon 11 maça çıkan Emirhan 1 gol atma başarısı göstermişti. Emirhan İlkhan Torino ekibiyle 2026 yılına kadar sözleşme imzaladı.

Ahmet Nur Çebi ne demişti?

“Kalmak istemeyen çocuğu, kimse Beşiktaş’ta tutmamı istemesin. Emirhan, menajerine yönlendirdi. 1 milyon Euro’ya çıkacaklardı, izin vermedik. Emirhan’ın ayrılığı konusunda sosyal medyada rüzgar oluşturuldu. Neden suçlandığımı anlamıyorum. Bir sağlıksız muhalefet var. 18 yaşını geçtiği anda bir futbolcu ile yaptığınız geçmişteki kontrat geçersiz. 17 yaşındaki biri ile 5 yıllık kontrat yaparsanız 22 yaşına kadar sizinle olacağını zannetmeyin. Bir menajer furyası var. Herkes bu işten oturduğu yerden nemalanmaya başlıyor."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir FB'li olarak aynı fikirdeyim
    Cevapla
  • cahil 1 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş'ta bir yıl daha oynayıp hem tecrübe kazanır hem de değeri katlanırdı(bonservis ve alacağı ücret). menejer kurbanı oldu. Harcanır diyenler boş yapmış mücevher çamura da düşse değeri eksilmez
    Cevapla
  • Sivasspor 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi para
    Cevapla
  • Vatandaş. 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlar korkunç. Allah yolunu açık etsin Emirhan. Yurt dışında başarılı olmanı diliyorum. Bu genç yaşında avrupaya transfer olman, takımına 4,5 milyon euro bonservis kazandırmanı taktir edeceklerine, en başta külüp başklanı Ahmet Nur Çebi olacak adam ile bjk taraftarları kendine çeki düzen versin. Bir GS'lı olarak tebrik ederim.
    Cevapla
  • Kon 1 yıl önce Şikayet Et
    Serbest kalma bedeli 4.5 olunca parayi veren düdüğü çalar biz yaslilara paraveririz gençlere yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle