Beşiktaş beraberliği Weghorst'la kurtardı

Yeni sezon öncesi son hazırlık maçına Vodafone Park’ta çıkan Beşiktaş, İtalya Serie A ekiplerinden Sampdoria ile karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1’lik beraberlikle tamamlandı.

Beşiktaş beraberliği Weghorst'la kurtardı
Beşiktaş beraberliği Weghorst'la kurtardı
GİRİŞ 30.07.2022 21:13 GÜNCELLEME 30.07.2022 21:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yeni sezon öncesinde hazırlıklarını Avusturya ve İspanya’da kamp yaparak geçiren Beşiktaş, son hazırlık maçını ise taraftarının huzurunda oynadı. İtalya Serie A ekiplerinden Sampdoria ile Vodafone Park’ta karşı karşıya gelen siyah-beyazlılar, rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Teknik Direktör Valerien Ismael, Sampdoria karşısında Ersin, Rosier, Welinton, Saiss, Oğuzhan Akgün, Kartal Kayra Yılmaz, Salih Uçan, Gedson Fernandes, Rachid Ghezzal, Muleka ve Weghorst 11’ine şans verdi. İtalyan ekibi ise Audero, Bereszynski, Ferrari, Colley, Augello, Vieira, Candreva, Rincon, Sabiri, Leris ve Caputo 11’iyle sahaya çıktı.

Beşiktaş karşılaşmaya hızlı başladı ancak pozisyonlardan yararlanamadı. Dakikalar 37’yi gösterdiğinde, kaleci Ersin’in önde olduğunu gören Sabiri, orta sahadan aşırtma bir vuruş yaparak Sampdoria’yı öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi.
İkinci yarıda da baskılı oynayan Beşiktaş, üst üste pozisyonlar yakaladı ve aradığı golü de 65. dakikada buldu. Gedson Fernandes'in baskısı sonucu rakip yarı sahada topu kapan siyah-beyazlılarda Weghorst düzgün bir vuruş yaparak skora eşikliği getirdi. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1’lik beraberlikle tamamlandı.

Sezon açılışı organizasyonu 90'lara götürdü

Beşiktaş'ta özellikle 90'lı yıllarda her sezon öncesi gerçekleşen ancak son yıllarda yapılmayan sezon açılışı organizasyonu, Sampdoria maçı öncesinde yapıldı.

Vodafone Park'a gelen taraftarlar, tek tek anons edilen futbolcuları alkışladı. Yeni transferlere büyük ilgi gösterilen sezon açılışında, Torino'ya gitmesi gündemde olan Emirhan İlkhan'a da büyük destek geldi. 'Beşiktaş'ın çocuğu' tezahüratlarıyla sahaya çıkan Emirhan taraftarları selamladı.

Teknik Direktör Valerien Ismael de tribünleri selamladıktan sonra "Birlikte çok güçlüyüz. En büyük Beşiktaş" ifadelerini kullandı.

Teknik ekip ve futbolcular bütün tribünleri tek tek dolaştı ve yeni sezon öncesinde stada gelen taraftarları selamladı.

Ismael'den dörtlü savunma denemesi

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Valerien Ismael, Sampdoria mücadelesine dörtlü savunma kurgusuyla çıktı.

Göreve başladığından beri siyah-beyazlı ekibi üçlü savunmayla oynatan Fransız teknik adam, Sampdoria karşılaşmasında savunma dörtlüsünü Rosier, Welinton, Saiss ve Oğuzhan Akgün'den oluşturdu.

Beşiktaş: 1 - Sampdoria: 1

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Volkan Bayarslan, Bahtiyar Birinci, Deniz Caner Özaral

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu (Dk. 71 Emre Bilgin), Rosier, Welinton (Dk. 85 Necip Uysal), Saiss (Dk. 59 Berkay Vardar), Oğuzhan Akgün (Dk. 59 N'Koudou), Salih Uçan (Dk. 70 Emirhan İlkhan), Fernandes (Dk. 85 Boyd), Ghezzal (Dk. 85 Emirhan Delibaş), Kartal Kayra Yılmaz, Muleka (Dk. 59 Emrecan Uzunhan), Weghorst (Dk. 71 Cenk Tosun)

Sampdoria: Audero, Bereszynski (Dk. 78 Depaoli), Ferrari (Dk. 68 Murillo), Colley (Dk. 78 Leverbe), Augello (Dk. 68 Murru), Vieira (Dk. 69 Verre), Candreva (Dk. 68 De Luca), Rincon, Sabiri (Dk. 78 Damsgaard), Leris (Dk. 86 Malagrida), Caputo (Dk. 86 Yepes)

Goller: Dk. 37 Sabiri (Sampdoria), Dk. 65 Weghorst (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 67 Weghorst (Beşiktaş), Dk. 67 Colley (Sampdoria)

 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 8
  • cahil 1 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş dörtlü dizilim ile umut verdi
    Cevapla
  • RECEP ALTIN 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ersin kaleci felan değil. bildigimiz kova hemde boş kova. adam gibi kaleci alın yahu yeter artık
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bikmadilar hala ısrarla yalan transfer haberleriyle sisiriyorlar bırak Beşiktaş'ı 1 ligde hiç bir takımda oynayamaz bu kova ölü kova
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş pek ümit vermiyor hala sistem arayışında kadro yeterdiz hibi duruyor .
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene de bu takımdan bir cacık olmaz
    Cevapla
  • Taraftar 1 yıl önce Şikayet Et
    Fııısss jimnastik kulubu turkiyenin en kucuk takimi
    Cevapla
  • birdost 1 yıl önce Şikayet Et
    renkli kardeşim aramıza hoşgeldin
    Cevapla
  • Canlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Anladın sen onu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle