Frankfurt'tan Rıdvan Yılmaz için özel yöntem! Algoritma transferi

Eintracht Frankfurt’un Beşiktaş'tan transfer etmeye hazırlandığı Rıdvan Yılmaz’ı özel yazılım bir scout programı sayesinde keşfettiği ortaya çıktı.

Frankfurt'tan Rıdvan Yılmaz için özel yöntem! Algoritma transferi
Frankfurt'tan Rıdvan Yılmaz için özel yöntem! Algoritma transferi
GİRİŞ 23.06.2022 20:29 GÜNCELLEME 23.06.2022 20:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son Avrupa Ligi şampiyonu Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt, Beşiktaş'ın 21 yaşındaki milli sol beki Rıdvan Yılmaz'ı kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

İki kulüp arasındaki pazarlıklarda küçük ayrıntılar kalırken, Alman ekibinin Rıdvan'ı özel yazılım programı sayesinde keşfettiği öğrenildi.

Dünya çapında tarama

Milliyet'te yer alan habere göre; Alman kulübü bir önceki sezona kadar dünyanın farklı bölgelerinde 20’nin üzerinde scout ile oyuncu izliyordu. Ancak geçtiğimiz sezonla birlikte futbolcu takibinde yeni bir bilgisayar programı kullanılmaya başlandı ve scoutların sayısı düşürüldü.

Frankfurt, belli algoritmalarını içeren programla istediği kriterlere uyan futbolcuları dünya çapında taramaya başladı.

Derinlemesine analiz

Alman ekibinin aradığı tüm kriterlere sahip oyuncuları tarayan programda futbolcunun mevkisi, yaşı, hangi ayağını etkili kullandığı gibi pek çok özellik tespit edildikten sonra video görüntülü analizi de içeren ikinci aşamaya geçiliyor.

Futbolcuların kolay ve zor maçlarda nasıl oynadığı, hızlı rakipler karşısında nasıl performans gösterdiği, kontratak futbollu bir maç ile açık futbol oynanan karşılaşmadaki görüntüsü gibi farklı mücadeleler inceleniyor.

Glasner’in tercihi oldu

Futbolcuların kulübe bağlı scoutlarca statta izlenmesinin ardından, teknik direktörün de onayı alınarak transfer gerçekleştiriliyor.

Beşiktaş’ın 21 yaşındaki futbolcu Rıdvan Yılmaz da bu şekilde Alman ekibinin yolunu tuttu. Geçen sezon üçlü savunmalarla oynayan takımın teknik direktörü Glasner’in bu sezon dörtlüye geçme kararı da bu transferde etkili oldu.

Dörtlü savunmanın solunda hücum yönü de bulunan bir beke ihtiyaç duyulması Rıdvan ismini öne çıkardı.

Düzenli ilk 11’de yer alacak

UEFA Avrupa Ligi’nde zafere ulaşarak, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım hakkı elde eden Eintracht Frankfurt önümüzdeki sezon devler sahnesinde boy gösterecek.

Geçtiğimiz sezon bir başka Türk oyuncu Ali Akman’ı transfer eden ancak ilk sezonunda genç forveti kiralık olarak NEC Nijmegen’e gönderen Alman ekibinin, Rıdvan Yılmaz içinse böyle bir tasarrufu bulunmuyor.

Rıdvan’ın takımdaki ilk sezonunda direkt olarak kadroda düşünüldüğü, Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi maçlarında ilk 11’de oynatılmasının planlandığı öğrenildi.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 5
  • Bakkal amca 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim scoutlar ise hotel sinciri sahibi ve bilmem ne malzemesi patronu, kolay gelsin.
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Hic mi frankfurt oyuncu yetistirememis
    Cevapla
  • Enteresan 1 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş bu çocuğu nasıl bu paralara sattı anlamadım. Gedson’u aldık diye bayram yapıyorlar da Rıdvan gibi sol beki çok ucuza gönderdin oradan üç kuruşa ezeli rakibine gidip başına bela olursa ne olacak yabancı sınırlaması gelecek sezon daha da sıkılaşacak
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kulüpler ders alırsa..
    Cevapla
  • Barbar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kulüpler ancak emeklileri alır.
    Cevapla