Beşiktaş, PFDK'ye sevk edildi

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisindeki çirkin ve kötü tezahürat ile saha olaylarının yanı sıra 6 futbolcusunun sarı kart görmesi suretiyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.

Beşiktaş, PFDK'ye sevk edildi
Beşiktaş, PFDK'ye sevk edildi
GİRİŞ 10.05.2022 20:02 GÜNCELLEME 10.05.2022 20:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, Süper Lig'den Beşiktaş, Medipol Başakşehir ve Atakaş Hatayspor'un çeşitli nedenlerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildikleri bildirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, 10 Mayıs 2022 tarihli PFDK sevklerini açıkladı. TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu sevkler yer aldı:

"1- ATAKAŞ HATAYSPOR Kulübü'nün 06.05.2022 tarihinde oynanan ATAKAŞ HATAYSPOR-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve "talimatlara aykırı hareket" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 4. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

2- MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Kulübü'nün 07.05.2022 tarihinde oynanan MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

3- BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü'nün 08.05.2022 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve "6 futbolcusunun sarı kart görmesi suretiyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

YORUMLAR 2
  • İSMAİL 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten bu tff bu cezalar da olmasa aç kalırlar. millet teşvik verir bizimkiler ceza vermek için çaba harcıyorlar sonuç para getirisi çok.
    Cevapla
  • Saline 1 yıl önce Şikayet Et
    Seneye. Bu hakemlerle. Cok. Zor demedi demeyin
    Cevapla