'Net penaltı! VAR'a tebrikler'

Beşiktaş'ın Başakşehir'e 3-2 mağlup olduğu mücadelenin tartışmalı pozisyonlarını eski hakem Erman Toroğlu değerlendirdi.

'Net penaltı! VAR'a tebrikler'
'Net penaltı! VAR'a tebrikler'
GİRİŞ 15.10.2021 23:56 GÜNCELLEME 16.10.2021 17:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Süper Lig 9. haftasının açılış maçında Başakşehir ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Başakşehir maçı 3-2 kazandı. Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu maçtaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi.

"Caiçara'nın pozisyonu gri, Vida'nın pozisyonu penaltı değil"

Erman Toroğlu: "Caiçara'nın pozisyonu farklı. Aynı pozisyon değil. Yoruma açık pozisyon. El kapalı. Ancak top gelirken hamle yaptığın zaman farklı. Bu hakem yorumuna girer. Gri pozisyon. VAR'a bir şey diyemezsin. Ancak ben yakalasam penaltı veririm. Çünkü hamle yapıyor topa. Vida'nın pozisyonu penaltı değil. Kolay bırakıyor kendini". 

"Net penaltı. VAR'a tebrikler. Doğru uygulama"

Erman Toroğlu: "Top vücuttan sekse bile eliyle topu taşıyor. Vücuttan seken topta doğal konumdaki ele çarpma değil. Burada el topa gidiyor. Net penaltı. VAR'a tebrikler. Doğru uygulama."

Deniz Çoban: Beşiktaş'ın iki penaltısı verilmedi!


Eski Süper Lig hakemi Deniz Çoban, Başakşehir ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada siyah-beyazlı takımın iki penaltısının verilmediğini söyledi.

Pozisyonları yorumlayan Çoban, "Dün akşam oynanan maçın hakemi Atila Karaoğlan, ceza sahası pozisyonlarında; bazen yeri iyi değildi bazen de yoruma açıkpozisyonlarla karşılaştı. Maçın 58. dakikasında top Caiçara’nın koluna temas etti. Beşiktaşlılar penaltı beklediler. Pozisyonun başında Caiçara’nın kolları arkadan bağlı olsa da top yaklaştıkça kolunu topun yoluna doğru hareket ettiriyor. Bence bu pozisyonda penaltı kararı verilse daha doğru olurdu. 70. dakikada Okaka ile Vida mücadelesinde, Vida yerde kaldı. Penaltı bekledi. Okaka, top Vida’ya doğru yaklaştığı sırada Vida’nın formasından tutarak rakibini çekiyor. Bu pozisyonda ben penaltıyı daha doğru bulurum." şeklinde konuştu.

Ahmet Çakar: Beşiktaş'a verilmeyen bir penaltı daha vardı!

Bence Beşiktaş'a vermediği bir penaltı daha var. VAR yardımı ile verdiği penaltı %100 doğru. İkinci yarıda soldan ortalandığında Başakşehirli oyuncunun kolu yapışık olmasına rağmen yapışık kolu topu kesiyor. Bence penaltı. Çünkü top uzaktan geliyor ve şiddeti çok yavaş. Burada da VAR daveti gerekliydi.

Caicara’nın elle oynadığı pozisyonla ilgili:

Deniz Çoban: Yüzde Yüz Penaltı

Lale Orta: Çok net Penaltı

Bülent Yıldırım: Penaltı

Vida'nın pozisyonu

Lale Orta: Penaltı

Bülent Yıldırım: Penaltı

Deniz Çoban: Penaltı.

YORUMLAR 2
  • evladifatihan 2 yıl önce Şikayet Et
    kimse 94. dkda atilan penaltiyi konusmuyor gs nin rizeyi gomdugu macin dk sini anlatiyor bu nedir demezler mi dedeeee
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    cok önemliymis, futbolunuz batsin.
    Cevapla