Beşiktaşlıları kızdıracak Mehmet Topal gerçeği

35 yaşında Beşiktaş'a transfer olan Mehmet Topal'ın 18 yaşında siyah-beyazlıların kapısından döndüğü ortaya çıktı.

Beşiktaşlıları kızdıracak Mehmet Topal gerçeği
Beşiktaşlıları kızdıracak Mehmet Topal gerçeği
GİRİŞ 17.07.2021 12:34 GÜNCELLEME 17.07.2021 12:34
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Beşiktaş'ın Mehmet Topal transferinin ardından siyah-beyazlıların eski yöneticilerinden Sinan Vardar bilinmeyen bir transfer hikayesini köşesine taşıdı.

Şimdilerde Fotomaç Gazetesi'nde yazarlık yapan eski Beşiktaşlı yönetici Sinan Vardar, 2004 yılında Başkan Yıldırım Demirören'e sunduğu transfer listesinde henüz kimsenin tanımadığı Nuri Şahin, Gökhan Gönül, Mehmet Topal ve Selçuk İnan'ın transfer edilmesini istemiş. Ancak bu liste Demirören tarafından "Burası Beylerbeyi mi?" sözleriyle reddedilmiş...



İşte Sinan Vardar'ın yazısındaki o kısım:

"Yıl 2004.. O dönem Çanakkale Dardanelspor'da iki müthiş yeteneğin olduğunu öğrendim. Dardanel'in maçına gittiğimde bu gençleri yetenek avcısı Gaziantepli Erol Keretli'nin (Kambur Erol) takıma kazandırdığını öğrendim. Erol boşu boşuna transfer yapmazdı. Kim miydi o futbolcular biri Selçuk İnan, diğeri de Mehmet Topal... Beşiktaş, fellik fellik transfer ararken transfer listemi yönetime sundum. Listemin kare asında şu isimler vardı; Nuri Şahin (Borussia Dortmund) Gökhan Gönül (Asaş) Mehmet Topal ve Selçuk İnan (Çanakkale Dardanel)... Bu listeyi yönetime sunduğumda hemen tepki gördüm. O anda Yıldırım Demirören'in yüz ifadesini hiç unutmuyorum. O dönemin futbol şube sorumlusu Kıvanç Oktay, 'Aman Sinan Ağabey burası Beylerbeyi mi?' deyince inanın ne diyeceğimi bilemedim. Listeyi o dönem kulüpte çalışıp sonradan menajerlik yapan Erdil Arpacı'ya verdim ama o da hiç ilgilenmedi bile... Ertesi sene o dönem Galatasaray yönetiminde çok sevdiğim dostum Ali Dürüst'le yemek yerken sohbette 'Türkiye'nin en iyi liberosu Mehmet Topal' dedim. Çok kısa zaman sonra Galatasaray gidip Topal'ı transfer etti. Transferin olduğu gün Ali kardeşim aradı; 'Sinan Ağabey sen ağzından kaçırdın ama biz bu transferi kaçırmadık' dedi. Beşiktaş geçtiğimiz gün Mehmet Topal transferini açıklayınca o günler güzlerimin önünden bir film şeridi gibi geçti. Ben de sizlere henüz 18 yaşında almadığımız Topal'ın 35 yaşında transfer edilmesinin hikayesini yazmak istedim."

YORUMLAR 14
  • avni 2 yıl önce Şikayet Et
    eski tamamda yeninin fiyatı kaçtır.
    Cevapla
  • Malcom Y 2 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray da tekrar Hagiyi 10 numaraya getirmeli.Görülen o ki yaşın önemi yokmuş.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazık...Aylık 3 bine tl ye 100 türk futbolcu alıp pişeni 1-10 milyona satarsa futbol takımları kurtulur.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    İhtiyar yaşlı futbolculara Emekli toptan primleri Bjk tarafından ödenir
    Cevapla
  • Normal 2 yıl önce Şikayet Et
    Demirören doğru söylemiş o gençler kaç yıl piştikten sonra adam akıllı futbolcu oldular Beşiktaş onların hepsini bir anda alıp o kadar süre onlara veremezdi.
    Cevapla
  • Gaddar kerim 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani sen de haklısın. Sonuçta ersin destanoglu, ridvan yılmaz gibi yaşı ilerlemiş futbolculari almak lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle