Sergen Yalçın'ı mutlu eden olay! O anları anlattı

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, kazanılan Türkiye Kupası'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Sergen Yalçın'ı mutlu eden olay! O anları anlattı
Sergen Yalçın'ı mutlu eden olay! O anları anlattı
GİRİŞ 19.05.2021 00:00 GÜNCELLEME 19.05.2021 01:09
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

59. Türkiye Kupası finalinde Fraport TAV Antalyaspor’u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, 16. finalinde 10. kez kupaya uzandı. Çifte kupanın mimarlarından biri olan Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın önemli açıklamalarda bulundu. 

Sergen Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bugün çok güzel bir olay yaşandı burada. Biz Antalyasporlu oyuncuları alkışladık. Onlar da bizim oyuncularımızı alkışladı. Bunun sadece bir spor olduğunu bilmeliyiz. O yüzden Antalyaspor takımını tebrik ediyorum. Futbolun ne kadar saygı duyulması gereken bir oyun olduğunu bize gösterdiler."

'İki kupa kazanmak çok önemli'

"İki kupa kazanmak çok önemli. Böyle bir sezonda, çok zor bir sezonda, pandemi dönemi, birçok sıkıntı yaşadığımız, oyuncuları sakatlıktan dolayı kullanamadığımız, taraftarımızın olmadığı bir sezonda çok sıkıntılı bir sürecin içerisinden geçerek 2 kupa kazandık."

'En büyük pay oyuncularımın'

"Allah'tan daha ne istersin deseler herhalde daha başka bir şey istemem. Çok zor bir sezon oldu, bana göre tarihin en zor sezonu. Bu sezon hiçbir zaman unutulmayacak bana göre. Kazanılan başarıda tabii ki en büyük pay oyuncularımın. Çünkü oyuncularım çok zor zaman geçirdiler, çok stresli haftalarda mücadele ettiler. Zor bir sezonun ardından ciddi bir karakter ortaya koyarak 2 kupa kazandılar. En büyük başarı oyuncularındır."

"Ben ve ekibim elimizden geldiğince takımı ayakta tutmaya çalıştık bu sezon. Bazen iniş çıkışlı grafikler oldu, bazen kan kaybettik, bazen düştük ama hiçbir zaman aşağıya düşürmedik."

'Düştüğümüz gibi hemen kalkmasını bildik'

"Düştüğümüz gibi hemen kalkmasını bildik. Düşüşü çok fazla hissetmemek uzun maratonda önemlidir. Bazen kötü sonuçlar ve kötü oyunlar olabiliyor. Tabii ki maç kaybedeceksin, bu süreçte bunlar var. Hedefi yakalamak için bir istatistik yakalaman gerekiyor."

"İki kupada birden böyle bir hedef yakalamak gerçekten bizim için çok değerli. Herkes şampiyonluk için oynuyor. Ben sezon içerisinde de söylemiştim. Büyük camialar her zaman şampiyonluğa oynar ama bir tanesi şampiyon oluyor. Bir takım şampiyonluğa oynuyor diye çok başarılı olmuyor, diğer takımlar da bence çok başarılı. Galatasaray da bizimle inanılmaz bir yarış içerisindeydi. Fenerbahçe de son ana kadar yarışı kovaladı. Ben onların başarısız olduğunu düşünmüyorum."

"Ama bizde hep kupayı alan, şampiyon olan başarılı gösteriliyor. Belki de tarihin en güzel sezonlarından bir tanesi oldu bu. Herkes, her an kazanır mı kaybeder mi? Son haftaya kadar inanılmaz bir savaş. Şanslı olan bir taraftık aslında averajla kazandığımız için."

'Kupa almak çok farklı bir duygu'

"Kupa almak çok farklı bir duygu. Ben ilk defa kupa alıyorum teknik direktörlük hayatımda. İki tane birden alıyorum. Çok mutluyum. Ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her şeyimizi buraya verdik, Allah da bize yardım etti. İnşallah devamı da güzel gider."

"Kenarda olduğun zaman işler çok zor. Hesap, kitap yapmak biraz sıkıntılı. Kazanırım dediğin maçı kazanamıyorsun. Berabere kalıyorsun veya mağlup oluyorsun. İçeride Karagümrük'e mağlup olduk. Hiç beklenmedik bir skordu ama futbolda bunlar var."

"İçeride oynadığımız maç, gerçekten oyuncularımız 10 kişi insan üstü bir mücadele verdiler. O bizi inanılmaz konsantre etti. O maçı kaybetseydik kırılabilirdik. Konya maçı çok değerliydi bizim için. Oyuncularım o maçı kazandılar ve lige yeniden konsantre ettiler."

'İşler kötü giderken teknik direktörlük yapmak lazım'

"İşler iyi giderken teknik direktörlük yapmak dünyanın en kolay işidir futbolda. İşler kötü giderken teknik direktörlük yapmak lazım."

BASIN TOPLANTISI

Ziraat Türkiye Kupası'nı finalde Fraport TAV Antalyaspor'u 2-0 yenerek kazanan Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, "4-5 günde 2 kupa kazanmak önemli. Aylardır verilen mücadelenin, uğraşın, herkesin ortaya koyduğu karakterin sonucunda İzmir'de iki kupa almak bizi memnun etti." dedi.

Yalçın, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, rakipleri Antalyaspor'un güçlü bir takım olduğunu ve finale kadar gol yemeden geldiğini hatırlattı.

Zor müsabakayı kazandıklarını belirten Yalçın, şöyle konuştu:

"Zaman zaman bizim, zaman zaman onların üstün olduğu bir müsabakaydı. Kazanmak çok önemliydi. Ligden sonra 'rehavet düşer' diye bir korkum vardı. İki gün kutlama filan oldu ama oyuncularımız karakterli bir şekilde oynayarak Türkiye Kupası'nı da kazandık. 4-5 günde 2 kupa kazanmak önemli. Aylardır verilen mücadelenin, uğraşın, herkesin ortaya koyduğu karakterin sonucunda İzmir'de iki kupa almak bizi memnun etti. Tarihin en zor sezonunda iki kupa kazanmak camiamız için değerliydi."

YORUMLAR 13
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Lig bittikten sonra konuşacaktı.Konuş Sergen.
    Cevapla
  • Mehmet keser01 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene çok kötü gs ve fb vardı, ts bir ara tutunur gibi oldu avcı ligi kafasından attı sildi.bjk o yüzden çok rahat şampiyon oldu.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sergen Efendi ,şampiyon oldum sanma,sana şampiyonluğu verdiler.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    ağla
    Cevapla
  • ummu Talha 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz ne yaptınız hakemler neler yaptı Galatasaray ve fenerbahce ama şike bile yaramadı okadar oyuncu var kupa yok bari saygı gosterır
    Cevapla
  • Selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Hade be. Hakemler ite kaka. 2 hafta daha sürse, 3.olamazdınız.
    Cevapla
  • İnegöllü kartal 2 yıl önce Şikayet Et
    42 hafta yetmedi mi?
    Cevapla
  • Çeliktepeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he..
    Cevapla
  • bjk li 2 yıl önce Şikayet Et
    sooooodaaaaaaaaaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle