Beşiktaş'ta Aboubakar'ın durumu kritik!

Beşiktaş’ta Vincent Aboubakar, sezonun son maçında forma giyebilir. Tedavisi süren Kamerunlu golcü, Göztepe maçına yetiştirilmeye çalışılıyor.

Beşiktaş'ta Aboubakar'ın durumu kritik!
Beşiktaş'ta Aboubakar'ın durumu kritik!
GİRİŞ 10.05.2021 12:53 GÜNCELLEME 10.05.2021 19:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 40'ıncı haftasında Galatasaray'a 3-1 yenilerek çok önemli bir avantajı yitiren ve rakibini son iki maçta şampiyonluğa ortak eden Beşiktaş, artık son viraja girdi.

81 puanla ligin zirvesinde yer alan ve hala şampiyonluğun bir numaralı adayı olan siyah-beyazlılar, 41'inci hafta karşılaşmasında Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak. Yarın akşam Vodafone Park'ta oynanacak karşılaşma saat 20.30'da başlayacak.

Fenerbahçe'nin 2, Galatasaray'ın 3 puan önünde yer alan Beşiktaş'a, şampiyon olmak için son iki maçta 4 puan yetiyor. Fatih Karagümrük'ten sonra deplasmanda Göztepe ile oynayacak olan Kara Kartal'ın hedefi iki maçı da kazanarak görkemli bir sezon finali yapmak. Ancak 4 puan gerçeğini de unutmayan Sergen Yalçın ve öğrencileri, Karagümrük'ü mutlaka yenerek son maça galibiyetin yanı sıra beraberlik seçeneğini de bırakarak stres seviyesini azaltmak istiyor.

GÖZLER ABOUBAKAR'DA

30 Mart’ta Kamerun’un Ruanda ile oynadığı maçta sakatlanan Aboubakar’ın tedavisi sürüyor.

Siyah beyazlı sağlık heyeti, 29 yaşındaki oyuncuyu ligin son haftasında oynanacak Göztepe maçına hazırlayama çalışıyor.

Sağ uyluk ön adalesinden sakatlık yaşayan Aboubakar, Fatih Karagümrük maçında da yok.

Bu hafta antrenmanlara başlaması planlanan Kamerunlu golcü, sakatlığının tekrarlamaması halinde 42. haftadaki Göztepe ve İzmir’de oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinde forma giyebilecek.

Beşiktaş'ın son oynadığı 9 maçın 8’ini kaçıran 29 yaşındaki golcü, bu sürede sadece Demir Grup Sivasspor maçının ilk yarısında görev yapabildi. Karşılaşmada sakatlığı nükseden Aboubakar, maça devam edemedi.

ATİBA CEZALI, N'KOUDOU'NUN OYNAMASI BEKLENİYOR

Beşiktaş'ta sakat ve cezalı oyuncular Fatih Karagümrük maçı öncesinde de dikkat çekiyor.

Sezonu kapatan Cenk Tosun ve Hasic'e, Oğuzhan'ın sakatlığı ile Aboubakar'ın geçmeyen ağrıları da eklenince, siyah-beyazlılar son 9 maçın 8'inde, maç kadrosuna tek santrfor yazmak zorunda kaldı. Bunlara ek olarak Mensah'ın da sakatlanması ve Atiba'nın sarı kart cezalısı olması nedeniyle Beşiktaş, Karagümrük karşısına 6 eksikle çıkacak. Galatasaray maçında oynamayan N'Koudou ise dün itibariyle saha koşularına başladı ve büyük ihtimalle yarın akşam ilk onbirde olacak.

Teknik direktör Sergen Yalçın, Karagümrük maçında defans hattını değiştirmeden Rosier, Vida, Welinton ve N'Sakala'dan oluşturacak. Orta sahayı yine Josef de Souza'ya emanet edecek olan Yalçın, hücum hattında cezalı Atiba'nın yerine Dorukhan'a görev verecek. Ghezzal, Dorukhan, Ljajic ve N'Koudou'nun önünde santrfor olarak Larin görev yapacak.

Beşiktaş'ın Fatih Karagümrük maçı muhtemel onbiri; Ersin - Rosier, Vida, Welinton, N'Sakala, Josef, Ghezzal, Dorukhan, Ljajic, N'Koudou ve Larin şeklinde.

SON MAÇ ÖNCESİ 5 FUTBOLCU SARI KART SINIRINDA

Beşiktaş, Karagümrük maçına sarı kart ceza sınırında olan 5 futbolcusuyla çıkacak.

3 sarı kartı olan Larin, Dorukhan, Ljajic, Josef ve N'Sakala yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde cezalı durumuna düşecek ve son hafta deplasmanda oynanacak Göztepe maçında takımını yalnız bırakacak.

YORUMLAR 9
  • Abu 2 yıl önce Şikayet Et
    ney var acaba capraz bagları mi koptu, adalesinde 1.dereceden yirtik mi var, nedir 10 mac kacirmasina sebep olan, 1.750 milyon euro ya girecek opsiyonu begenmerigini bildigimizden acaba sorun sakatlik degil mi, oyleyse kovun gitsin, isterse rakip renktaslara gitsin, ama para icin 10 mac arkadaslarini sattiysa defolsun gitsin
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne milli maçmış ya daha iyileşemedi...Abu veya Cenk olsaydı şimdiye kadar Şampiyonluğu garantilemıştik..Abu gerçekten bu zamana kadar takıma büyük katkı vermişti....
    Cevapla
  • Taraftar 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu saatten sonra oynatmayın. Naz yeri değil koca kulüp
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş bu sezondan ders çıkarıp geniş bir kadro kurması lazım Yerli forvet kesinlikle kadroda olması gerekiyor Umut Nayir kesinlikle kadroda tutulmali hatta Mustafa Pektemek de şartlar uygunsa kadroda yer almalı
    Cevapla
  • Murat91 2 yıl önce Şikayet Et
    Pektemek? Şaka yapiyorsunuzdur umarım, 2011/2019 8 sene Beşiktaşta ne yaptı sansmı bulamadı.
    Cevapla
  • Asalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene treni kacirirsa bu Beşiktaş epey bir kendine gelemez
    Cevapla
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    giymez. sakatım der.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle