Süleyman Seba'nın kasketli tablosu davalık oldu

Ressam Serdar Samancıoğlu, tablonun izinsiz kullanımı için kulübü mahkemeye verdi. Beşiktaş Sportif A.Ş. ise söz konusu fotoğrafın eserle bir alakası olmadığını öne sürerek, davanın reddini istedi.

Süleyman Seba'nın kasketli tablosu davalık oldu
Süleyman Seba'nın kasketli tablosu davalık oldu
GİRİŞ 11.03.2021 14:03 GÜNCELLEME 11.03.2021 14:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba’nın meşhur kasketli resmini yapan yakın arkadaşlarından ressam Serdar Samancıoğlu, portreyi izinsiz olarak Beşiktaş dergisinin kapağında, afişlerde, sergilerde kullanıldığı iddiasıyla Beşiktaş’a 115 bin liralık dava açtı.

Davanın reddini isteyen kulüp ise kullandıkları söz konusu fotoğrafın, ressam Samancıoğlu’nun eseriyle uzaktan yakından alakası olmadığını belirtti.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesinde, bir dönem Beşiktaş Divan kurulu üyeliği de yapan ressam Samancıoğlu’nun dostluğun nişanesi olarak 33 yıl önce Seba’nın yağlı boya portresini resmettiği anlatıldı.

İhtiyati tedbir kararı verilmeli

Dilekçede şu iddialara yer verildi: “Davalı şirket sergilerde, afişlerde ve tespit edemediğimiz birçok yerde o portreyi kullanmış, değişiklikler yapmış, çoğaltmış, değişik platformlarda yayımlamış, hediye olarak dağıtmıştır. Samancıoğlu’nun fikri mülkiyet haklarına yönelik ihlal devam etmektedir. Söz konusu ‘puzzle’lar için ihtiyati tedbir kararı verilmesini istiyoruz. Eserin başka mecralarda da izinsiz basılmasının ve umuma arz edilmesinin önlenmesini istiyoruz. Mali ve manevi zararımızın önüne geçilmesi açısından 15 bin lira belirsiz alacak davası ve 100 bin lira da manevi tazminatın davalı şirketten tahsilini istiyoruz.”

YORUMLAR 2
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ressamın fırçası yetenekliymiş.Super resim yapmış
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    para beşiktaşlılıktan önemlidir. para galatasaraylılıktan önemlidir. para fenerbahçelilikten de önemlidir. artık para insanlıktan da önemli şimdilerde...
    Cevapla