Fikret Orman'a mahkeme şoku! İncelenecek...

Bütçe aşımı iddiasıyla Fikret Orman yönetimine karşı açılan davada 26. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin isteğiyle hesapları bilirkişi inceleyecek.

Fikret Orman'a mahkeme şoku! İncelenecek...
Fikret Orman'a mahkeme şoku! İncelenecek...
GİRİŞ 10.07.2020 12:33 GÜNCELLEME 10.07.2020 16:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Beşiktaş'ta bazı kongre üyelerinin, 2017'de bütçeyi aştığı için ibra etmediği Fikret Orman yönetimine karşı açtığı dava, İstanbul 26. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dün görüldü. Orman ve yönetiminden yüzde 10'luk bütçe aşım oranını ihlal ettiği için doğan zararın tazmininin istendiği davada mahkeme hesapların incelenmesi için bilirkişi tayinine karar verdi. Hakim, ayrıca Güney Bağımsız Denetim AŞ'ye yazılan müzakerenin akıbetinin de sorulmasını istedi.

 

 

Bütçe dışı harcamanın sorumlusu yönetim

Orman yönetimi, 1 Ocak-31 Aralık 2017 arasındaki mali yılı 115 milyon 134 bin lira zararla kapatacaklarını taahhüt etmiş ancak 336 milyon 898 bin lira zarar edilmişti. Beşiktaş tüzüğünün 54. maddesinin A fıkrasına göre yönetimler genel kurulda kabul edilen bütçenin yüzde 10'u kadar borçlanabiliyor. Bunun aşılması halinde yeniden genel kuruldan onay alınması gerekiyor. Aksi halde yönetim yaptığı bütçe dışı harcamanın tamamından ortaklaşa ve zincirleme olarak sorumlu tutuluyor.
 

 

 

Yeni duruşmanın tarihi 12 Kasım Perşembe

Konuya ilişkin davacı tarafın avukatlarından Aker Çıtak, "Dava lehimize sonuçlanırsa 2017 mali yılına dair 2018'de verilen ibra ortadan kalkıyor. Bu durumda mevcut yönetim, eski yönetim hakkında zarar tazmin davası açma hakkı elde edecek. Dava açılır ve kazanılırsa bütçe aşım tutarı dönemin yöneticilerinden tahsil edilecek" dedi. Yeni duruşma ise 12 Kasım Perşembe günü yapılacak. (Sabah)

YORUMLAR 4
  • Törkiş eyirlayn 3 yıl önce Şikayet Et
    Fikret Orman cenk tosun ve daha nice oyuncudan gelen paraları iç etti üstüne üstlük kulübü borç kaosuna sürükledi. Sayın Çebi onun bu yolsuzluklarını bildiği için istifa etti onun yönetiminden
    Cevapla
  • Serkan BJK 3 yıl önce Şikayet Et
    Zehir zıkkım olsun sana o paralar
    Cevapla
  • ali can 3 yıl önce Şikayet Et
    baskan paralar nerede
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    fikret orman üstündeki şaibeyi kaldırmak için başkan olmadan ve olduktan sonraki mali durumunu kamu önünde açıklaması lazım transferlerle ilgili çok büyük iddalar var
    Cevapla