Derbi öncesi iki başkandan flaş açıklamalar!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, derbi öncesi ortak yayında konuştu.

Derbi öncesi iki başkandan flaş açıklamalar!
Derbi öncesi iki başkandan flaş açıklamalar!
GİRİŞ 25.02.2019 15:43 GÜNCELLEME 26.02.2019 00:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bu akşam saat 21:00'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçtan önce iki kulübün başkanı Fikret Orman ve Ali Koç yan yana geldi. İki başkanın Vodafone Park'taki buluşması FBTV ve BJKTV'den ortak yayınlandı.

 

 

"BURAYA KAZANMAYA GELDİK, KAZANACAĞIZ"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bu bir ilk, Fikret Orman'a ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Başkan bana bu fikri ilettiği zaman, neden kendi kanallarımızda yapmıyoruz dedim ve yaptık. Ebedi dostluk diyoruz, bunu göstermemiz gerekiyordu ve gösterdik. Kin, nefret hiçbir şey yaramıyor, sahadaki rekabet bambaşka bir şey. Bu akşam buraya kazanmaya geldik ve kazanacağız da. Olumsuzlukları yaşamak istemiyoruz. Son derece önemli bir maç öncesinde bu mesajı verebilmek gerçekten çok önemli" ifadelerini kullandı.

 

 

"GAZOZUNA DA OLSA ÖNEMLİ MAÇLAR"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise, "Fenerbahçeli dostlarımız stada hoş geldi, bu bir spor müsabakası. Beşiktaş - Fenerbahçe derbileri isterse gazozuna olsun her zaman çok önemlidir. Maça geldiğimiz zaman bizim taraftardan bir farkımız yok. Ali Koç başkan nasıl bugün kazanmak istiyorsa, biz de kazanmak istiyoruz anacak tribünde yapacak bir şey yok. İnsanlara iyi bir maç izlemesini diliyoruz, kora kora bir maç olsun, hak eden kazansın. Maçı kazanmak istiyoruz ve son ana kadar mücadele edeceğiz. Dostluğumuzu gösterirken, sahada da rekabetimizi sürdüreceğiz. Toplumu geren mesajlardan uzak duruyoruz. Bu fikir bir dostumuzdan geldi ve ardından da Ali beye ilettim, kendisinin de hoşuna gitti ve uygulamaya aldık. İki kulüp kanalından da yayınlandı." dedi.

Sözlerini sürdüren Orman, "Bu maçtan çok özel bir şey beklemiyorum, kazanmak istiyoruz. Ben hayatım boyunca Beşiktaş - Fenerbahçe maçlarının rahat geçtiğini hatırlamıyorum. Güzel, centilmence bir maç bekliyorum. Beşiktaş, Fenerbahçe ile ilk kez maç yapmayacak ve sonuç ne olursa olsun o sonuç ilk kez alınmayacak. Ali Koç Bey ile beraber güzel bir maç izleyeceğiz." diyerek dostluğun altını çizdi.

"LEFTER'İN ADININ VERİLDİĞİ SEZONDA..."

Ali Koç, deplasman seyircileri açısından olumlu şartların sağlandığını belirterek, "Lefter dediğiniz zaman akla hep güzel şeyler gelir, Lefter'ın adının verildiği güzel bir sezonda mücadele ediyoruz, keşke Fenerbahçe daha iyi durumda olsaydı ancak biz de yönetime geldiğimizden bu yana birçok sorunla uğraşıyoruz. Biz göreve geldikten sonra her zaman fair olmaya özen gösterdik ve bu yönde aksiyonlar aldık. Küfürsüz stat projemiz var, çok ciddi mesafe aldık. Bizim ilk derbi maçımız Beşiktaş maçıyla oldu, yine pazartesi günüydü ve biz orada bazı uygulamaları kaldırdık. Rakip takım taraftarı uzun bir süre tribünlerde bekliyordu, büfeler açılmıyordu, tuvaletler kapatılıyordu ancak biz bunları kaldırdık. Taraftarlarımız daha medeni şartlarda maç seyredecek." ifadeleriyle konuşmasını sürdü.

"GALATASARAY BAŞKANI İLE KONUŞTUM"

Beşiktaş Başkanı Orman, "Galatasaray Başkanı ile Kulüpler Birliği'nde yaşanan olayla ilgili konuştum, Benfica maçından önce arayıp başarılar diledim. 'Gelince konuşalım' dedim. O da bunu kabul etti. Mevzuları çözmek lazım. Türk sporunun bu kulüplerin birlikteliğine ihtiyacı var. Kulüplerin sıkıntıları var. Bizim kimseyi ayrıştırma misyonumuz yok. Ailemizden, işimizden ne sıkıntılar çekerek buraya geliyoruz. Bazen hırslanıyoruz. Ağzımızdan istemidiğimiz şeyler çıkabiliyor." açıklamasını yaptı.

"SON 20 YILA BAKINCA, DERBİLERDE ÖNDEYİZ"

Derbi tarihine bakınca 1 adım önde olduklarının altını çizen Ali Koç, "Taraftarlarımız en kötü günümüzde arkamızda duruyor, çok teşekkür ediyoruz. Umarım en kısa zamanda, bugün tersine döner. Arkamızda onlar olduğu müddetçe Fenerbahçe bir adım öndedir diyoruz. Bu gece kalpler beraber olacak. Son 20 yıllık tarihe baktığımızda derbilerde rakiplerimizin önünde gözüküyoruz.  Bu bir maç, kazanmakta var, kaybetmek de var." ifadelerini kullandı.

"BİRİ FENERBAHÇE, BİRİ DE BEŞİKTAŞ"

Stadyum anılarını anlatan ve stadyum yapım konusuna değinen Ali Koç, "Hep konuşulan hakem hatalarından uzak bir maç olur. Umarım kazanırız, ama dünyanın da sonu değil. Biz bu statta büyüdük. Buradan çıkıp Taksim'de yürüdüğümüz günler de oldu, tokat yediğimiz günler de oldu. Eskiden hem ev sahibi, hem misafir olarak gelebiliyorduk. Türk Spor Yazarları Kupası vardı, arka arkaya iki maç izlerdik. Sonra da lig başlardı. Stat konusunda ülke olarak çok iyiyiz. İki kulüp var ki statlarını kendi aklıyla, kendi bütçeleriyle yaptı. Biri Fenerbahçe, biri de Beşiktaş. Fenerbahçe yıllar önce, Aziz Yıldırım döneminde kelle koltukta bu projeyi gerçekleştirdi." açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 13
  • fath 5 yıl önce Şikayet Et
    Ali koçtan bir cacık olmaz arkadaş ne yazık ki benim fikrim bu maç beşiktaşın çünkü bu futbol ve holding işletmeye benzemez ali koçta holding işletir anlayışı ile devam ettiği sürece hem taraftarını hem de klübüne zarar veriyor
    Cevapla
  • ....: 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu alı Koç gerçekten takıntılı bir adam dostluk için geldik diyor ama Türkiye de sadece iki takım kendi imkanlarıyla stad yaptı dıyor halbüki Galatasaray Ali sami yenin arsasını devlete kiraladı karşılığında stad yaptı bunu bile bile sadece iki takım yaptı dıyor
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç inandırıcılığın kalmadı fikret ve Ali başkan güç artık Gümüşdağda
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Derbi mi biri üst sıralarda diğeri küme düşmek üzere
    Cevapla
  • Öncel YAPRAK 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yapıcı konuşmalarınızdan dolayı her iki başkana da teşekkürlerimi sunarım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle