'Cumhurbaşkanımız doğru söylüyor, kumpas ama...'

Bakü'de Azerbaycanlı Beşiktaşlılar’ın coşkulu tezahüratlarıyla karşılanan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman derbide yaşanan olaylar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kumpas’ açıklamalarıyla ile ilgili soruları yanıtladı.

'Cumhurbaşkanımız doğru söylüyor, kumpas ama...'
'Cumhurbaşkanımız doğru söylüyor, kumpas ama...'
GİRİŞ 22.04.2018 09:42 GÜNCELLEME 22.04.2018 11:05
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Azerbaycan Beşiktaşlılar Derneği ile 1900 Kara Kartallar’ın organize ettiği etkinlik için Baküde’ydi.

Başkan Fikret Orman olaylı derbi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kumpas' açıklamalarıyla ilgili, “Tabi bu olay polisin ve savcıların yürüttüğü bir soruşturma. Tabi ki Cumhurbaşkanımız ona gelen bilgiler doğrultusunda en çok bilgi sahibidir. Onun söyledikleri doğrudur. Bu tip olaylar tabi ilk defa olmuyor. 2013’te Galatasaray ile oynadığımız bir maçtı tam da Gezi olayları arefesindeydi. O günkü vali ve emniyet güçlerine biz bütün provokasyonları belgeleriyle vermiştik. O zaman ki yöneticilerin hemen hemen hepsi şu anda FETÖ’den dolayı hapiste. Büyük bir kumpas vardı” dedi.

 

 

''KUMPAS OLSA DA CEZA KULÜBE VERİLİR''

Başkan Fikret Orman, “Fakat talimatlar şöyle diyor; Her hangi bir kumpas veya tahrikten oluşacak olaylarda PFDK’nın koşulsuz sorumluluk ilgilerine göre ceza kulübe verilir. Bunun benzerini Lyon maçında da yaşadık. Çıkan olaylar Beşiktaş seyircisinden kaynaklı değildi. Lyon’un sattığı biletlerdendi. Yine de biz iki sene gözlem içerisinde olduk. Bunun adli tarafı başka bir açı, spor hukuku açısına göre cezalandırılması başka bir açı” diye konuştu.

''FENERBAHÇE CAMİASI SUÇLU DEMİYORUM''

Olaylarla ilgili olarak başkan Fikret Orman konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Ben zaten asla Fenerbahçe kulübünü yönetenleri ve büyük Fenerbahçe camiası açısından ‘onlar suçlu’ demiyorum. Yüzde yüz içlerindeki münferit kişilerin yaptığı şeylerdir. Bu bir güvenlik zaafiyeti. Güvenlikten de sorumlu olan oradaki kulüptür. Bu gözle baktığımız zaman PFDK ve federasyonun talimatları ve kuralları açık. Federasyon burada tek başına değil. Cezalar UEFA’nın da kurallarına uygun olarak verilir. Bence verilecek cezalar çok net." (Habertürk)

YORUMLAR 32
  • Umut 6 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş fenerle 4 maç oynadı her maç ya golleri verilmedi ya penaltıları rakibin ofsaytan golu verilirken rakibe leblebi gibi penaltılar çalınırken ne tesadüf cumhurbaşkanıda aziz yıldrımla her türli kirli işlerin adamı (mafya) devlet ziyaretleri yaptı 9 puanlık fark kapandı neydi aziz verilen vaat ? kupa şampiyonluğu mu ?yoksa son haftaya kadar şampiyonluk mücedelesinde kalması mı ?
    Cevapla
  • Meraklı 6 yıl önce Şikayet Et
    Şenol Güneş, Hakemler içeri davet etmeden içeri kaçıyor. Talimata göre BJK 3-0 hükmen mağluptur. Ben de isterim ki FB ve BJK el ele elensin. Hatta her iki takımda 1'er sene kupaya katılamasın. Akhisar Kupa şampiyonu ilan edilsin
    Cevapla
  • Meraklı 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım sen gökhan gönülün konuşmasını veya Hakemin raporunu okumamışsın.
    Cevapla
  • Nasil 6 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş hakeme sorduktan sonra sahadan çekildi bilmiyorsan öğren
    Cevapla
  • Ayşe Elmas 6 yıl önce Şikayet Et
    şenolun hastane raporu ortada..kesik yok..sahte delil üretme var
    Cevapla
  • FEDAİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Quaresma'ya durup dururken neden madde atılmış? mış(!) Daha ilk kornerde Korner direğine giderken orta parmağı ile tribünleri tahrik eden fotolara bakın da "akil adamlarınızla" bu ucuz ve çirkin FETÖ tezgahında, futbolcusundan yaşı yetmiş, ahlakı ergen Hocanıza kadar oynadığınız çirkin rolü de konuşun. Utanmanız kaldıysa tabi. Hedef sadece tur atlamak olamaz, Fenerbahçe D Beşiktaş da, Galatasaray da deflaraca kendi sahasında tur kaybetmiştir. Burada hedef Futbol üzerinden milyonlarca taraftarı tahrik edip sandığı sabote etmektir. Hedef Reis önderliğindehedefe yürüyen Türkiye'dir. Bizi yıldıramayacaksınız....
    Cevapla
  • Turbo 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence tribunden yabanci madde atarak bjkliler sinirlendirip kart göstertme kumpası vardı. Fb de kumpas diyor ama tek derdi bjkye laf yetiştirmek.senin sorumlu oldugun stadda bulsana kumpasçıları..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle