'Medel'in Pepe'ye alışması halinde...'

Haber7 spor yazarı Bekir Karaman, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Beşiktaş-Atiker Konyaspor maçını değerlendirdi.

'Medel'in Pepe'ye alışması halinde...'
'Medel'in Pepe'ye alışması halinde...'
GİRİŞ 19.09.2017 09:37 GÜNCELLEME 24.09.2017 09:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beşiktaş, Süper Lig'in 5.haftasında Atiker Konyaspor'u 2-0 mağlup etti. Haber7 spor yazarı Bekir Karaman, bu maçın analizini ve değerlendirmesini yaptı.

İşte Ebubekir Karaman'ın yazısı;

Şampiyonlar Liginde sezonun ilk maçında Porto deplasmanında müthiş bir galibiyet alan Beşiktaş Süper Kupayı kaybettiği Konyaspor karşısında da benzer bir performans sergileyebilecek miydi?

Şenol hoca Tosic’in cezası ve Oğuzhan’ın sakatlığı nedeniyle yapmak zorunda kaldığı 2 değişiklik haricinde Porto maçındaki kadroyu korumuştu. Muhtemeldir ki form tutmaya başlayan takımını bozmak istemedi. Şenol hocanın kadro istikrarına verdiği önemi de göz önüne alırsak sadece zorunlu 2 değişikliğin olması normal gözüküyor.

Oyuna çok etkili başlayan Beşiktaş Porto maçında kaldığı yerden devam ediyordu. Özellikle Tolgay’ın güzel oyunu ile rakibe karşı baskısını ilk dakikadan itibaren kurmayı başardı. Tolgay’ın sorumluluk alması ve takımı etkili şekilde hücuma kaldırması sayesinde diğer lig maçlarının aksine Pepe’nin uzun toplarla takımı hücuma çıkarmasına gerek kalmadı. Maça sağ kanatta başlayan ve gole kadar sağda oynayan Babel, Talisca  ve Atiba’nın da yüksek performansla oynamasıyla Beşiktaş’ın golünün çok gecikmeyeceği hissediliyordu.

10. dakikada sol kanattan ilk defa etkili atağa kalkan Beşiktaş Caner’in etkili ortasına güzel bir kafa vuruşu yapan Cenk’in golü ile etkili oyununun neticesini aldı. Beşiktaş golü bulduktan sonra da hız kesmedi ve güzel oyununu 25. Dakikaya kadar sürdürdü ancak bu dakikadan sonra baskısını azalttı. Baskısı azalsa bile Beşiktaş Konyaspor’un etkili olmasına izin vermedi ve ilk yarının sonuna kadar oyunun hakimi oldu.

Konyaspor 2. yarıya daha hareketli başladı ve 2. yarının ilk 20 dakikası Beşiktaş yarı sahasında daha etkili oldu. Ancak yine de uzaktan şutlar haricinde gol pozisyonu bulmakta zorlandı. İlk yarıda çok fazla etkili olmasa da 2. devreye Beşiktaş adına en iyi başlayan Quaresma oldu. Takımını hücuma taşıdı ve atakların en etkili ismi oldu. Attığı çok güzel golle gününde olması halinde neler yapabileceğini de bir kez daha göstermiş oldu Quaresma. Skorun 2-0 olmasıyla beraber oyunun kontrolü tamamen Beşiktaş’a geçmiş oldu. Konyaspor risk aldıkça Beşiktaş çok daha kolay şekilde gol pozisyonlarına girmeye başladı. Hem oyun hem de skor üstünlüğünü kabul ettiren Beşiktaş’ta yeni transferler Negredo ve Lens de şans buldu ve özellikle Negredo çok istekli ve hırslı bir görüntü verdi. Son dakikalarda önemli gol pozisyonlarına girmesine rağmen Beşiktaşlı futbolcular 3. golü bir türlü bulamadı.

2 stoperinin ilk defa yan yana oynadığı ve sol bekinin sağ bek olarak oynadığı bir maçta gol yemeden ve hemen hemen hiç pozisyon vermeden rahat bir şekilde maç kazanması Beşiktaş için önemliydi. Konyaspor karşısında da gol yemeyerek 2 lig maçı üst üste kalesini gole kapamış oldu Beşiktaş. Görülüyor ki tecrübesiyle Pepe Beşiktaş savunmasını iyi noktalara getirecek. Dün ilk defa ilk on bir de sahaya çıkan ve bir hayli iyi bir performans sergileyen Medel’in de form tutması ve Pepe’ye alışması halinde Beşiktaş savunması çok daha sağlam olacak gibi duruyor. Hücum oyuncularının da artan performanslarıyla beraber Beşiktaş şampiyonluk için ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

YORUMLAR 2
  • Beşiktaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Medelin doğru yeri orta saha , orda daha verimli . Savaşçı yılmayan rakibi yıldıran bir karaktere sahip
    Cevapla
  • Ayşe 6 yıl önce Şikayet Et
    Hem ön libero hem stoper hatta bekte bile oynayabilen dev Hikmet ama beni orta saha daha çok heyecanlandıroyor
    Cevapla