Bakan açıkladı! "En ağır şekilde hesap verecekler"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisiyle ilgili açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 10.02.2017 11:09 GÜNCELLEME 10.02.2017 22:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0 galip gelerek Beşiktaş'ı elediği maçın devre arasında soyunma odası koridorlarında olaylar yaşanmıştı. Gündeme bomba gibi düşen bu tartışmalarla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan açıklama geldi.

Bakan Kılıç, "Müfettişlerimizi görevlendirdik, derbide soyunma odası koridorlarında yaşananları inceleyeceğiz. Maçtan önce otobüslerin camlarını kıranlar, o sahaya atlayan kişi kanunların önünde en ağır şekilde hesap verecek." şeklinde konuştu.

"KURTULDUKLARINI SANIYORLAR AMA..."

Derbiye gelen bazı Fenerbahçe taraftarlarının otobüs camlarını kırmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç "Seyirci ayrı holigan ayrı, onu ayırmak lazım. Görüntüleri gördüm, üzüldüm. Derbiye gelen misafir takım taraftarları otobüs camını kırıyorlar. Bunlar taraftar değil. Statta da otobüste de yerleri yok. Onlar takımlarını desteklemiyor, Türk sporuna zarar veriyorlar. Bunları ayıplayacağız, oraya sokmayacağız. Haklarında hukuki işlem yapılıyor. Kurtulduklarını snıyorlar ama öyle değil o iş" ifadesini kullandı.

"HEMEN DEMEÇ VERMEYİN, SAKİNLEŞİN"

Kulüp başkan ve yöneticilerin maçlardan hemen sonra açıklama yapmaları hakkında da görüşünü belirten Akif Çağatay Kılıç "Maç bitmiş. Kazanmış da olabilirsiniz kaybetmiş de... Yoğun bir duygu yoğunluğu içindesiniz. Bir açıklama yapmayın, demeç vermeyin, sakinleşin. Açıklama yapacağınız zaman da sakin olun. Zaman geçsin, öyle açıklama yapın. Birçok ülkenin futbolunu örnek alma anlamında konuşuyoruz. Örnek ülkelerdeki başkan ve yöneticilerin açıklamalarına; veya açıklama yapıp yapmadıklarına bakalım. Sporun birleştirici gücünü ön plana çıkaralım. Sporcuların da sSahadaki yaklaşımları önemli; seyirci üzerinde etkisi var" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 6
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlar... Uygulandığı zaman anlam kazanır. Yıllarca izledik durduk. Birileri otobüslerin camlarını kırdı, birileri koltukları kopartıp attı, birileri dükkanları yağmaladı. Örnekleri hep izledik ve vicdanımızda derin yaralar açtı. Yapanların yanına kar kaldı hep. Kamu zararları ödetildi mi? Ödetilmedi ise kamu kaynağının çar çur edilmesine dolaylı olarak sebebiyet mi verdik. Büyük bir of çekmekten öte bir şey de gelmiyor...
    Cevapla
  • Abdurrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce hakemlerinizi düzeltin. Adaletli maç yönetsinler.
    Cevapla
  • futbolsever 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel diyorsunuzda bakan bey taraftarı kışkırtan basarısızlıklarını siddet iceren sözlerle örtbas etmeye calisan kulup baskan ve yoneticilerine en agir ceza yokmu..futbolseveri tribune cagiracaklar sonra söylemlerle siddete tesvik edecekler ve suclu taraftar olacak..böyle giderse takımlar seyirci bulamicak mac izlemeye..
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım ortamı geren futbolcular hakkında da bişeyler söyleseydiniz iyi olurdu
    Cevapla
  • Destan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu holiganlar yuzunden futboldan soğuduk. Sanki Vatan savunmasi yapiyorlar. Sporun kazanani oldugu gibi kaybedenide olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle