Vodafone Arena resmen açıldı

Beşiktaş'ın yapımı 2.5 yıl süren yeni stadı Vodafone Arena resmen açıldı...

Vodafone Arena resmen açıldı
Vodafone Arena resmen açıldı
GİRİŞ 10.04.2016 18:23 GÜNCELLEME 11.04.2016 10:01
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

5 yıldır yapımı süren Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena resmen açıldı..
 
Resmi açılış törenine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Spor ve Gençlik Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile siyaset, spor ve iş dünyasından davetliler katıldı.
 
Vodafone Arena'nın açılışında ilk söz alan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman şöyle konuştu: "Değerlerimizi koruyarak bugünlere kadar geldik. Her zaman halkın takımı olduk. Atatürk'ün, halkın takımı olan Beşiktaşımız, halkın Cumhurbaşkanının katılımıyla açılışını yapacak. Sayın Cumhurbaşkanım sizi biliriz, ahde vefayı bilirsiniz. Beşiktaş Kulübü de bilir. Allah razı olsun. Türkiye son 14 yılda her alanda olduğu gibi spor alanında da büyük ilerleme kaydetmiştir. Stadın mimarisinde bin sene önce İstanbul'daki Kolezyum'dan esinlenildi. Fikir babalarından biri de Cumhurbaşkanımızdır. Müzemiz, restoranlarımız, Kartal Yuvamız 7/24 açık olacaktır.

VODAFONE ARENA'DAN MUHTEŞEM KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

Türkiye'nin ilk akıllı stadı
 
Türkiye'nin ilk akıllı stadı, dünyanın da en akıllı statlarından biri.Harika bir dijital deneyim yaşatacağız. Türk Telekom Arena'nın aks aralıkları 22 metredir, burası ise 8,5 metre aralıkla yapılmıştır. Türkiye son 14 yılda her alanda olduğu gibi spor alanında da büyük ilerleme kaydetmiştir. Vodafone kendi hükümlülüğünde olmamasına rağmen buraya akıllı stat için 14 milyon gibi yatırım yapmıştır. Teşekkür ediyorum. Futbolcularımız dünyanın en iyi stadında maçına çıkacak, Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyi stadında takımı izleyecek."
 
Başkan Demirören'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
 
Daha sonra kürsüye davet edilen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ise "Sayın Cumhurbaşkanım bu stadın yapılmasında ne kadar katkınız olduğunu biliyorum. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak size teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Davutoğlu: Yaşayan bir spor tesisi olsun
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu ise şu konuşmayı yaptı: "Biz hepimiz şahidiz ki Beşiktaş çok sağlam bir geleneğe sahip. Sembolü Kartal olarak Selçuklu amblemine sahiptir. Beşiktaş camiası her zaman devletin ve milletinin yanında oldu ve beraber yürüdü. Bu eserde emeği geçen herkese buradan takdirlerimi ifade ediyorum. Beşiktaş'a bu statta başarılar diliyorum. Göğsünde al bayrağı taşıyan Beşiktaş bu stattan hiçbir zaman başı önünde çıkmasın inşallah. Beşiktaş, göğsündeki ay-yıldızı sahaya yansıtsın. Temenni ederim, bu stat centilmenlik dışı faaliyetin olmadığı bir stat olsun. Yaşayan bir spor tesisi olsun. Beşiktaş Kulübü bu statla birlikte kendi geleceğini garanti altına almıştır."  
 
Erdoğan: Beşiktaş'ın bugün gecikmiş bir hakkı teslim edildi
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor: "Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz Vodafone Arena'nın hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yuvasında Beşiktaş'a başarılı ve bol gollü galibiyetler temenni ediyorum. Türkiye'nin en eski spor kulüplerinden biri olan Beşiktaş'ın bugün gecikmiş bir hakkı teslim edildi. Kara Kartal'ın şanına layık bir eser ortaya çıktı. İstanbulumuza ve ülkemize bu stadı kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En büyük tebriği de Beşiktaşlılar hak ediyor. İyi gününde kötü gününde takımının yer alan Beşiktaş taraftarı sadakatıyla farkını hep ortaya koymuştur. Beşiktaş taraftarı inşallah centilmenliğiyle akıllarda yer etmeye devam edecektir. Devletimiz, bu stadın yapımı için 50 milyon lira katkıda bulunmuştur. Serpil hoca zamanını hatırlarım. Beşiktaş'ın harika bir altyapısı vardı. Örnek bir kulüptü. Beşiktaş'a başarılarla dolu sezonlar diliyorum."

YORUMLAR 41
  • siyah kartaal 8 yıl önce Şikayet Et
    çarşı girmesın diyen fenerlimisin pırovakatörmüsün kimsin bilmiyorum ama şunu biliyorum çarşı beşiktaşımla azleşmiştir sen evde otururken yağmur çamur kar demeden il il giden yalnız bırakmayandır ha şunuda söyleyim bu sıtad bizim paramızla yapıldı yanı bütün miletin parasıyla yanı yani vergilermizle yapıldı 85milyon insanın parasıylaaaaaaaaaabeşiktaşıma ülkemize hayırlı olsun
    Cevapla
  • yasir 8 yıl önce Şikayet Et
    50 trilyon nedemek ya kendisi yapsın devlet niye yardım ediyo
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    nankörlük yapmayin millet
    Cevapla
  • sinedar 8 yıl önce Şikayet Et
    artik her mac trafik cilesi yasanir istanbulda
    Cevapla
  • sadik 8 yıl önce Şikayet Et
    Haber 7 yeni sayfaniz coooook güzel olmus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle