Onay: Dışarıdan tribüne girdiğinizde...

Vatan Gazetesi spor yazarı Güntekin Onay'ın gözünden Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena...

Onay: Dışarıdan tribüne girdiğinizde...
Onay: Dışarıdan tribüne girdiğinizde...
GİRİŞ 22.03.2016 13:44 GÜNCELLEME 22.03.2016 15:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

'Vodafone Arena’yı ilk kez gezme fırsatım oldu... Açıkçası inşaatın biraz ilerlemesini bekliyordum. Ve gelinen noktada çimlerin yarısından fazlası serilmişti. Koltuk montajları bitmiş, ışıklandırmalar tamamlanmıştı. Çatı membranları iç halka dışında tamamlanmış, sadece tribün arkasındaki yaşam alanları, koridorlar ve localardaki ince işçilik devam ediyordu. Tüm bunların dışında çevre düzenlemesi içerisinde işçiler harıl harıl çalışıyordu.

Her şeyden önce Vodafone Arena, heyecan verici bir stat. Dışarıdan tribüne girdiğinizde ilk intiba çok etkileyici. Çünkü tribünlerin üst katına giriş yapıyorsunuz, çok dik ve görkemli bir stat. Zemin ise eskiye oranla çok daha aşağıda yani deniz seviyesinin en az 10 metre altında. Fotoğraflardan stadın bu kadar büyük olduğunu anlamıyorsunuz. Ancak içine girince ne kadar haşmetli bir stadyumla karşılaştığınızı anlıyorsunuz. Her Beşiktaşlının gurur duyacağı, her futbolsevere heyecan verecek bir yapı.

TARİHİ DOKUSU VAR

Son derece modern olmakla birlikte dışarıdan bakınca tarihi bir dokusu da var. Küfeki taşıyla kaplanmış sütunlar, tarihi taş duvarla birlikte uyumlu bir görüntü veriyor. Stadın içinde, tribünlerin arkasındaki bütün alanların zemini mermer kaplı. Duvarların tamamı granit. Her türlü malzemenin en yüksek kalitelisi tercih edilmiş. Estetik açıdan çok şık bir stadyum. Beton veya harçla kaplı bir yer görmüyorsunuz. Hiçbir şey ucuz ve baştan savma değil, kalite kokuyor.

VIP tribünlerle, locaların yaşam alanları, kafelerle restaurantların olduğu bölüm son derece şık ve her şey düşünülmüş. Yürüyen merdivenler ve asansörler en üst kalite. Stadın her açısından görüş açısı son derece sağlıklı. Çatı malzemesinin yapısı itibariyle ışık geçirgenliğine sahip olması, koltukların da ağırlıklı olarak beyaz tercih edilmesi stada son derece ferah ve elit bir hava katıyor. Beşiktaş bu stadın açılmasıyla birlikte ezeli rakiplerini yakalayacaktır. 

ALKIŞLAR BAŞKANA

Kısacası her anlamda Beşiktaş’a ve Türk sporuna çok önemli bir tesis kazandırılmış. Emeği geçen başta Fikret Orman olmak üzere herkesi alkışlamak lazım. Maliyetle ilgili bazı eleştiriler vardı. Açıkçası kalem kalem tabii ki incelemedik ama Avrupa’daki bütün statlarda bulunmuş, dünyadaki birçok stada gitmiş olan şahsım, bu stadın bu fiyatlarla son derece uygun bir maliyetle yapıldığını söyleyebilirim.

Vodafone Arena'da hibrit uygulanan alan ile çimin normal hali arasındaki fark...

YORUMLAR 1
  • Cansu 8 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler Tayyip Bey'e .Reisimiz geldi kaderimiz değişti.Her yer gülle,r açıyor .Malesef Hainler de olmazsa nekadar güzel olacak.Bu vatanın her karışını kanlarıyla sulayan şehitlerimizin ruhuna el fatiha.
    Cevapla