Şenol Hoca'dan futbolculara yasak!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, orta saha ve savunmada görev yapan futbolculardan topu sürekli ileri oynamalarını istedi.

Şenol Hoca'dan futbolculara yasak!
Şenol Hoca'dan futbolculara yasak!
GİRİŞ 03.11.2015 07:47 GÜNCELLEME 03.11.2015 07:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beşiktaş’ın hocası kendi futbol felsefesinin dikine ve hızlı oyuna dayandığına dikkat çekti, “Ben oyunun sürekli ileriye doğru akmasını isterim. Oyunun akıcılığı bozulmadığı zaman çok daha etkili oluyoruz. Gereksiz geri pas istemiyorum” dedi.

Kasımpaşa karşısında ligdeki galibiyet serisi bozulan Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Şenol Güneş, sayısı artan geri paslar konusunda oyuncularına uyarılarda bulundu. Futbolcularına topu her zaman ileriye doğru oynamalarını söyleyen siyah-beyazlı hoca asla kendi kalelerine doğru bir futbol istemediğini ifade ederek, “Geri dönüş yasak” dedi.

Zorunlu hallerde topun tutularak geriye oynanmasının sorun teşkil etmediğini dile getiren Şenol Güneş bunun maçın geneline yayılmasını kesinlikle istemediğini kaydetti. Geri pas konusundaki şikayetini hem takımla hem de yardımcılarıyla paylaşan Güneş’in, “Ben oyunun sürekli ileriye doğru akmasını isterim. Oyunun akıcılığı bozulmadığı zaman çok daha etkili oluyoruz. Ancak kimi zaman hakemler kimi zaman da kendimiz oyunun akıcılığını bozuyoruz. Bizim yapmamız gereken topu en kısa sürede ileriye taşımak. Gereksiz geri pas istemiyorum” ifadelerini kullandığı belirlendi.

Şenol Güneş’in yanı sıra hücum hattında görev yapan futbolcuların da geri paslardan şikayetçi oldukları ortaya çıktı.

Bu durumu kendi aralarında tartışan forvetlerin, “Tam atağa çıkarken geriye dönerek rakiplere avantaj sağlıyoruz. İleride kaldığımız için orta sahadan da kopuyoruz. Savunma ve orta saha topu bize versin geri pası yapacaksak sıkıştığımız anda biz yapalım” yorumunu yaptıkları kaydedildi.

Bu arada siyah-beyazlı teknik heyet, geri pas sıkıntısının özellikle Kasımpaşa maçının ikinci yarısında yaşandığını tespit etti. Şenol Güneş’in, Lokomotiv Moskova ve Bursaspor ile üst üste yapacakları karşılaşmalarda oyuncularından daha dikkatli olmalarını istediği ifade edildi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • MBilgi. 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir yasak.Paralel pas sonuca götürmez Kaleye derinlemesine verilecek paslar hücum oyuncularına daha fazla gol imkanı verir.
    Cevapla