Q7 minik Aylan için öyle bir mektup yazdı ki...

Bodrum'da, cesedi kıyıya vuran 3 yaşındaki Suriyeli mülteci Aylan'ın yürek yakan görüntüsü Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'yı çıldırttı.

Q7 minik Aylan için öyle bir mektup yazdı ki...
Q7 minik Aylan için öyle bir mektup yazdı ki...
GİRİŞ 03.09.2015 13:20 GÜNCELLEME 03.09.2015 14:51
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Bütün dünyada mülteci sorunu giderek artarken, zarar gören çocuklar için Ricardo Quaresma'dan örnek bir hareket geldi.

Şu an Portekiz Milli Takımı kampında bulunan Beşiktaşlı yıldız, kişisel blogundan son derece duygusal bir mektup paylaştı.

Özellikle Avrupa'yı mülteci sorununa duyarlı olmaya çağıran ve çocuk ölümlerinin önüne geçilmesi için tedbirler alınmasını isteyen Quaresma'nın bu davranışı büyük ilgi gördü.

İşte Ricardo Quaresma'nın 'Dostum' başlıklı o duygusal mektubu:

"Dostum; Hayal et... Çocuğun kollarının arasında. Ülkeni terk etmek zorunda kalmışsın. Savaştan ve açlıktan kaçıyorsun, gizlenmek zorundasın. Dünyada seni kabul edecek bir yer bulmak için umutsuzca kaçıyorsun. Baştan başlamak istiyorsun. Çocuğuna hak ettiği güzel hayatı sunmak için baştan başlamak istiyorsun.

Şimdi hayalini sonlandır. Avrupa gerçeğini gör. Neler olup bittiğini. Savaştan kaçan çocuklar, aynı zamanda bizim de çocuklarımız. Onlar da bir gelecek ve daha iyi bir dünya hakkına sahipler.

Bu sorunu çözmek bizim elimizde. Bunu önlemek için kayıtsız kalamayız." 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 39
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    koskoca dünyaya sığmayan çocuk...bir parça ekmeği bulmayan çocuk...içim yanıyor ama ne yapabilirim...ülkeni bu hale getirenler utansın...sıcak yataklarda yatmak senin de hakkındı...ama çok gördüler...bir parça ekmeği bir tas çorbayı çok gördüler sana...utanıyorum insanlığımdan...lokmalar boğazımda düğümleniyor...ölürken belki de karnında açtı...yazıklar olsun....sana sebep olanlara Allah lanet etsin...sonları senden kötü olsun...
    Cevapla
  • hikmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Vicdanı sızlayan kaç adam kaldı Q . adamsın.
    Cevapla
  • el insaf. 8 yıl önce Şikayet Et
    bu çocuklar Kürt. bu çocukların düşmanları çok, devletleri yok. bu çocukların ölmesinden haz alan var. bu çocuklar ne dillerini konuşabiliyor ne de kimlikleri. bu çocuklar dalgalara bırakılmış durumdalar. dalgaların insafına terkedilmiş durumdalar. peki karadakilerin de onlardan farkı yok. hepsi namlulara terkedilmiş durumdalar. bu çocukların yaşındakilere bile terörist diyorlar.
    Cevapla
  • BİRİSİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Irk,mezhep,uyruk fark etmez sonuçta küçük bir can hayatını kaybetti, küçücük çoçuğu kürt olduğu için değil çocuk olduğu için uğurlamalıyız..
    Cevapla
  • guney 8 yıl önce Şikayet Et
    bu çocuk insan...
    Cevapla
  • CİHAD 8 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ederim içimiz yanıyor bu sahneleri görmek istemiyoruz savaş çocuklar etrafında olamaz islamda çocuk kadın ve yaşlıra savaş açılmaz silahsız insanada savaş açılmaz şimdi avrupanın bizi savaştırarak ne medeni olduğunu daha iyi anlıyoruz
    Cevapla
  • bu çocuk 8 yıl önce Şikayet Et
    bu çocuk cennette de biz ne olacaz bi düşün bakayım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle