Zlatan İbrahimovic çılgınlığı

İsveç'in İngiltere'yi 4-2 yendiği karşılaşmada 4 gole birden imza atan yıldız forvetin kaydettiği son gol büyük yankı uyandırdı.

GİRİŞ 16.11.2012 09:52 GÜNCELLEME 16.11.2012 11:00

Sahalarda eşine az rastlanır bir vuruşla rakibini avlayan İsveçli golcü gündemin ilk sırasına otururken, kalitesini de bir kez daha ispatladı.

Zlatan Ibrahimovic'in ülkesi İsveç'in İngiltere ile yaptığı karşılaşmada attığı gol tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Stockholm'deki Friends Arena Stadı'nın açılışında sahasında İngiltere'yi konuk eden Vikingler 2-1 geriye düştüğü mücadelede rakibini 4-2 mağlup etmeyi başarırken ev sahibi ekibin 4 golü de Ibrahimovic'ten geldi.

31 yaşındaki yıldız golcü maçı adeta tek başına alıp çevirirken, karşılaşmaya asıl damga vuran ise Zlatan'ın 90. dakikada attığı röveşata golü oldu. İngiltere kalecisi Joe Hart'ın ceza sahası dışına çıkarak uzaklaştırmaya çalıştırdığı topu yaklaşık 30 metreden yaptığı muhteşem vuruşla filelere gönderen 31 yaşındaki oyuncunun golü hem stattaki seyircileri hem de ekranları başında müsabakayı takip eden izleyicileri ayağa kaldırdı.

Sihir peşinde

Gecenin kahramanı maç sonrasında kendi performansını şu sözlerle değerlendirdi: "Mükemmel bir gol attım. Kaç tane gol attığım önemli değil. Önemli olan golleri nasıl attığım. Aklımdan her zaman geçen şey sihir. Kendime 10 üzerinden 10 veriyorum."

Bir ilginç gol daha

Fransa'da Paris Saint Germain forması giyen İsveçli yıldız, ülkesi ve İngiltere başta olmak üzere perşembe günü tüm dünya spor basınının bir numaralı gündem maddesi oldu. Dövüş sporları ile yakın ilgisi bilinen Ibrahimovic, bu golüyle kaydettiği ilginç goller kataloğunda beyaz bir sayfa açarak, literatüre yeni bir eser daha sundu.

Seneye aday

Ibrahimovic'in harika golü, akıllara adayları FIFA tarafından geçtiğimiz gün açıklanan yılın golü yarışmasını getirdi. İsveçli oyuncunun golünün 2012 adaylarının oylanmaya başlamasından sonra atılmasından ötürü 2013'deki ödül için Puskas ödülüne aday olacağı bildirildi.

En iyi gol

İngiltere formasıyla 100. maçına İsveç karşısında çıkan kaptan Steven Gerrard Zlatan'ın muhteşem vuruşuna övgü yağdırdı: "Bu gol hayatımda çıplak gözle gördüğüm en güzel goldü. Ibrahimovic'in performansı üst düzeydi."

Video oyunu!

İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Eric Hamren: "Ibrahimovic bu tip hareketleri bazen idmanlarda ve bazı maçlarda yapıyor. İngiltere'ye attığı golün ise gerçek olduğuna inanmak zor. İnsan kendini bir video oyununu izliyormuş gibi hissediyor."