Ergin Ataman'ın Panathinaikos'u EuroLeague şampiyonu
Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, THY EuroLeague finalinde Real Madrid'i 95-77 mağlup ederek 7. kez şampiyon oldu.
Türk başantrenör Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos AKTOR, Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'in final maçında Real Madrid'i 95-80 mağlup ederek şampiyon oldu.
Almanya'nın başkenti Berlin'deki Uber Arena'da oynanan müsabaka karşılıklı 3 sayılık basketlerle başladı. Panathinaikos, üst üste 2 hücumdan boş dönerken, Real Madrid skoru 10-3'e getirdi. Her iki takım da pota altı ve dış atışlarda yüksek yüzdeye ulaşınca ilk 6 dakika sonunda skor 22-17 oldu. Yunanistan temsilcisinde Nunn, ilk çeyrekte 3 faule ulaştı. Periyodun son dakikasına girilirken, İspanyol ekibi farkı 10 sayıya yükseltti: 32-22. Müsabakanın ilk çeyreği Real Madrid'in 36-25 üstünlüğüyle sonuçlandı.
İkinci çeyreğe sert savunmayla başlayan Panathinaikos, ilk 5 dakikada rakibine çok fazla sayı şansı tanımadı. Ergin Ataman'ın ekibi bu bölümde 10-5'lik seriyle skoru 41-35'e getirdi. Sert savunmasını sürdüren yeşil-beyazlılar, dış atışlardaki isabet yüzdesiyle farkı 1 sayıya kadar indirdi: 46-45. Çeyreğin son bölümünde Musa ve Campazzo'yla 3 sayılık basketler bulan Real Madrid farkı yeniden açtı: 54-47. Son topta Sloukas isabeti bulunca, devre İspanyol ekibinin 54-49'luk üstünlüğüyle sonuçlandı.
İkinci yarı Sloukas'ın üç sayılık basketiyle başladı: 54-52. Real Madrid'de Campazzo skoru 56-52 yaparken, İspanyol ekibi bu çeyrekte ilk 4 dakikada başka sayı üretemedi. Panathinaikos; Lesort, Hernangomez ve Nunn'un sayılarıyla skoru 56-58'e getirerek maçta ilk kez öne geçti. Sert savunmasını çeyrek boyunca sürdüren Panathinaikos, bu periyotta potasında yalnızca 7 sayı görerek son bölüme 64-61 önde girdi.
Müsabakanın son çeyreğine de coşkulu başlayan Ergin Ataman'ın öğrencileri, ilk 3 dakikalık bölümde 10-4'lük seriyle farkı 9 sayıya yükseltti: 65-74. Real Madrid pota altında etkisini artırıp farkı 3 sayıya kadar düşürse de Sloukas önderliğindeki Panathinaikos son 2 buçuk dakikaya 10 sayılık farkla girdi: 76-86.
Karşılaşmayı 95-80 kazanan Panathinaikos AKTOR, Türk başantrenörü Ergin Ataman önderliğinde 12 yıl aradan sonra THY Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa uzandı.
-
Galip YALINKILIÇ 11 ay önce Şikayet Et95/77 95 /80 hangisi. Bu kadarrrBeğen
-
Ahmet 11 ay önce Şikayet EtValla helal olsun, basketbolun en büyüğü Koç Ergin Ataman...Beğen
-
Misafir 11 ay önce Şikayet Etşu an basketbol da en iyi koçBeğen
-
Seydi 11 ay önce Şikayet Et13 milyonluk Yunanistan euroligi en az 10 kez kazanmış biz 80 milyonunuz futbola milyonlar gidiyor ortada bir şey yok hiç olmassa baskette avrupada tutarlı takımlarımız olsa şu yunanlılar gibiBeğen Toplam 1 beğeni
-
Empatör 11 ay önce Şikayet EtFenerbahçe den haberiniz yok galibaBeğen
-
Seydi 11 ay önce Şikayet Et13 milyonluk Yunanistan euroligi en az 10 kez kazanmış biz 80 milyonunuz futbola milyonlar gidiyor ortada bir şey yok hiç olmassa baskette avrupada tutarlı takımlarımız olsa şu yunanlılar gibiBeğen Toplam 1 beğeni