Fenerbahçe üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu!

FIBA Kadınlar EuroLeague finalinde Fenerbahçe, Villeneuve d'Ascq LM'yi 106-73 mağlup ederek üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

GİRİŞ 14.04.2024 21:05 GÜNCELLEME 14.04.2024 22:47
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final etabı şampiyonluk maçında Fenerbahçe Alagöz Holding, Fransa ekibi Villeneuve d'Ascq LM'yi 106-73 yendi.

Final maçında Fenerbahçe Alagöz Holding ile Villeneuve d'Ascq LM, Mersin'deki Servet Tazegül Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.



Karşılaşmanın ilk periyodunda rakibi karşısında Collier, McBride ve Milic'in etkili olan Fenerbahçe Alagöz Holding bu periyonu 28-27 önde kapattı.

İkinci periyotun ilk 5 dakikası karşılıklı atılan sayılarla geçildi. Rakibi karşısında savunma ve hücumda etkili olan Fenerbahçe Alagöz, özellikle Meesseman'nin rakip pota altında sayılar buldu. Fenerbahçe Alagöz, 13 sayı farkla devreye 58-45 önde gitti.

Üçüncü periyotta rakibi karşısında hücum ve savunma üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe bu çeyreği 77-61 önde kapattı.

Son çeyreğe skor avantajıyla giren sarı-lacivertliler, bu periyodun ilk 5 dakikasında farkı 25 sayıya çıkardı (91-66). Periyodun kalan bölümünde üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Alagöz Holding rakibini 106-73 yendi.

Fenerbahçe, bu sonuçla FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde üst üste ikinci kez şampiyon oldu.



Fenerbahçe Alagöz Holding: 106 - Villeneuve d'Ascq LM: 73

Salon: Servet Tazegül

Hakemler: Ariadna Chueca (İspanya), Viola Györgyi (Romanya), Gvidas Gedvilas (Litvanya)

Fenerbahçe Alagöz Holding: Meesseman 22, Anderson 7, Milic 16, McBride 17, Collier 33, Sevgi Uzun 3, İdil Sacalir, Alperi Onar 2, Tilbe Şenyürek 2, Badiane 4, Lekovic, Laksa,

Villeneuve d'Ascq LM: Zellous 17, Smalls 12, Diaby 6, Burke 17, Salaun 12, Gueye 3, Heriaud, Abraham, Mununga, Mbaka 6

1. Periyot: 28-27

Devre: 58-45

3. Periyot: 77-61

BAŞKAN ERDOĞAN ŞAMPİYONLUĞA ULAŞAN FENERBAHÇE'Yİ TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üst üste ikinci kez FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı'nı ve tüm Fenerbahçe camiasını tebrik etti.

Erdoğan resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, "Üst üste ikinci kez FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Şampiyonu olarak tarihî bir başarıya imza atan ve bizleri gururlandıran Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı'nı ve tüm Fenerbahçe camiasını canıgönülden tebrik ediyorum." dedi.

BAKAN BAK'TAN FENERBAHÇE'YE TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, FIBA Kadınlar EuroLeague Dörtlü Finali'nde Fransa'nın Villeneuve d'Ascq LM takımını yenerek şampiyon olan Fenerbahçe Alagöz Holding'i yayımladığı mesajla tebrik etti.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin ev sahipliğinde Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanan FIBA Kadınlar EuroLeague Dörtlü Finali'nde Villeneuve d'Ascq LM takımını 106-73 yenerek şampiyon olan Fenerbahçe Alagöz Holding'i kutluyorum. Sahada gösterdikleri muazzam takım ruhu ve kararlılık, onları zirveye taşıdı. Bu başarı, tüm oyuncu, teknik ekip ve yönetimin emeğinin bir sonucudur. Gelecek sezonlarda da aynı başarıyı sürdürmelerini diliyorum. EuroLeague Dörtlü Finali'nde mücadele eden bir diğer temsilcimiz ÇBK Mersin'i de tebrik ediyorum."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 103
  • doğru söz 2 hafta önce Şikayet Et
    Hemen tff mhk el ele vermeli feneri orada da doğramalı. Fenerbahçe büyüksün
    Cevapla
  • nevizade 2 hafta önce Şikayet Et
    Tebrik ederim Fenerbahçeyi.
    Cevapla
  • aga 2 hafta önce Şikayet Et
    FB burada da penaltı almıştır diyecek deyyus çıkar.
    Cevapla
  • Mustafa 2 hafta önce Şikayet Et
    İyi ki maç tırabzon da değildi sahaya girip düşmanlarımız FB niye Avrupanın bayanlar da en büyük kupasını aldı diye saldırırlardı
    Cevapla
  • fatih akman 2 hafta önce Şikayet Et
    bir galatasaraylı olarak tebrik ederim. süperlig şampiyonluğu için de sezon sonu sizin te briklerinizi bekleriz :)
    Cevapla
  • batık alman 2 hafta önce Şikayet Et
    siparişin gerekli yerler tarafından alınmıştır umarım..her sene siparişle şampiyon olduğunuz için...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle