EuroLeague'de Türk derbisi! Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi devirdi

THY EuroLeague'deki Türk derbisinde Anadolu Efes deplasmanda Fenerbahçe Beko'yu 82-80 mağlup etti.

EuroLeague'de Türk derbisi! Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi devirdi
EuroLeague'de Türk derbisi! Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi devirdi
GİRİŞ 05.04.2024 23:02 GÜNCELLEME 05.04.2024 23:12
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 33. haftasındaki Türk derbisinde Anadolu Efes, konuk olduğu Fenerbahçe Beko'yu 82-80 yendi.

Müsabakayı, sarı-lacivertlilerin futbol A takımı oyuncularından Dominik Livakovic ve Leonardo Bonucci de salonda takip etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes, Clyburn'ün sayılarıyla ilk 5 dakikalık bölümü 8-4 üstün geçti. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle devam ederken lacivert-beyazlılar, ilk çeyreği 16-13 üstün bitirdi.

İkinci periyoda Sestina'nın üçlüğüyle giren Fenerbahçe Beko, 13. dakikada Guduric'in basketiyle öne geçti: 18-16. Papagiannis ve Wilbekin ile üst üste 2 üçlük bulan sarı-lacivertliler karşısında boyalı alanı etkili kullanan Anadolu Efes, 19. dakikada 32-29 üstünlük sağladı. Son bölümde savunma sertliğini artıran ve 7-0'lık seriye imza atan Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 36-32 önde gitti.

İkinci yarıya iyi başlayan Anadolu Efes, 23. dakikada eşitliği yakaladı: 39-39. Konuk ekip, Pleiss'ın 26. dakikadaki üçlüğüyle öne geçerken (44-45), kalan bölümde iki takım skorda birbirlerine üstünlüğü kabul ettiremedi. Son hücumda iyi savunma yapan sarı-lacivertli ekip, final çeyreğine 52-51 önde girdi.

Son periyoda her iki takım da savunmada etkili başladı. Anadolu Efes, hızlı hücumlarla etkili olurken, 34. dakikada Clyburn'ün 3 sayılık basketiyle 4 sayı öne geçti: 58-62. Oyun üstünlüğünü ele alan ve boyalı alanı iyi değerlendiren konuk ekip, bitime 3 dakika kala Beaubois'nın üç sayılık atışıyla farkı 6 sayıya yükseltti: 67-73. Son bölümde Beaubois'nın üçlüğüne rağmen Papagiannis ve Guduric ile üç sayı çizgisinin gerisinden üst üste başarılı atışlar bulan Fenerbahçe Beko, bitime 34 saniye kala farkı 2 sayıya indirdi: 77-79. Son anlarda iki takım da karşılıklı sayılar buldu ve Anadolu Efes salondan 82-80 galip ayrıldı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 12
  • Gs li 3 hafta önce Şikayet Et
    ne olacaktı aksi sonuç ihtimali olmayan bir maç
    Cevapla
  • Admin 3 hafta önce Şikayet Et
    Efes maçı bileğinin hakkı ile aldı Efes play-off a kalmıyor Efes play-in e kalacak ilk 10 da kalırsa
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 3 hafta önce Şikayet Et
    Fenerbahçe Türkiyenin en büyük spor kulübü olmasa zamanında anadolu efesin yaptığı gibi yapar maçı vermezdi gurur duydum fenerli olduğumdan
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Maçı izlemeyenler ve bu işten anlamayanlar nasılda ortaya çıkıyor. Fb maçı vermiş felan filan. Geçin o işleri.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Fenerbahçeye olan düşmanlığınız nerden geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle