ING Kadınlar Türkiye Kupası'nda mücadele edecek takımlar belli oldu

ING Kadınlar Türkiye Kupası’nda mücadele edecek takımlar belli oldu.

ING Kadınlar Türkiye Kupası'nda mücadele edecek takımlar belli oldu
ING Kadınlar Türkiye Kupası'nda mücadele edecek takımlar belli oldu
GİRİŞ 17.12.2023 21:29 GÜNCELLEME 17.12.2023 21:29

Türkiye Basketbol Federasyonundan (TBF) yapılan açıklamaya göre ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde sezonun ilk yarısı tamamlanırken, ilk 8 sırada yer alan, Fenerbahçe Alagöz Holding, ÇBK Mersin, Beşiktaş, OGM Ormanspor, Galatasaray Çağdaş Faktoring, Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor, Nesibe Aydın ve Emlak Konut, Türkiye Kupası’nda mücadele etme hakkını elde etti.

Formata göre ligin ilk yarısını ilk 4'te tamamlayan ekipler (Fenerbahçe Alagöz Holding, ÇBK Mersin, Beşiktaş ve OGM Ormanspor) ile ikinci 4'te bulunan takımlar (Galatasaray Çağdaş Faktoring, Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor, Nesibe Aydın ve Emlak Konut) 2 torbaya ayrılacak ve eşleşmeler kura çekimi ile belirlenecek. Ayrıca ev sahibi avantajını elde edecek ekip için de bir kura çekimi olacak.

Tek maç üzerinden 2 Ocak 2024'te oynanacak çeyrek final müsabakalarının ardından, yarı finalist ekipler Dörtlü Final organizasyonu için 4-5 Ocak 2024 tarihlerinde Balıkesir'de karşı karşıya gelecek.

ING Kadınlar Türkiye Kupası kura çekimi yarın Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek. Saat 14.00'te başlayacak kura çekimi TBF YouTube'dan naklen yayınlanacak.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.