NBA yıldızı İsrail'in katliamına sessiz kalmadı! Amerika Irving'i konuşuyor

NBA'de Dallas Mavericks forması giyen ve Amerika'da son dönemin en büyük basketbolcularından biri olarak kabul edilen Kyrie Irving, İsrail'i Filistin kefiyesi takarak protesto etti.

GİRİŞ 19.11.2023 19:53 GÜNCELLEME 19.11.2023 21:04
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

İsrail'in zulmüne maruz kalan Gazze için sessiz kalmayan ünlü müzisyen ve oyuncular, sosyal medya hesaplarından bulundukları paylaşımlarla Filistin'e destek mesajları yayımladı.



IRVİNG DESTEK VERDİ


Gazze'ye bu noktada son destek ise NBA (Amerikan Basketbol Ligi) yıldızlarından Kyrie Irving'den geldi. Irving, Gazze krizi sırasında Filistin halkıyla dayanışma içinde olmak amacıyla katıldığı basın toplantısında Filistin kefiyesi taktı.

Yıldız basketbolcunun bu hareketi Amerika basınına yansıyan haberlerde geniş yer tuttu ve davranışın İsrail'in Gazze'de yoğunlaşan katliamlarına tepki göstermek amacıyla gerçekleştiği şeklinde yorumlandı.



DAHA ÖNCE MÜSLÜMAN OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Kyrie Irving, NBA takımlarından Brooklyn Nets'te oynarken Boston Celtics'i 109-104 yendikleri bir maç sonrası Müslüman olduğunu ve Ramazan ayında oruç tuttuğunu açıklamıştı.

Ramazan ayı boyunca oruç tuttuğunu açıklayan Kyrie Irving, ''Sosyal medyada hakkımda çıkan 'Ramazan Kyrie' sözleri doğru. Evet Ramazan ayında oruç tutuyorum. Müslüman topluluğunun bir parçası olmaktan dolayı mutluyum. Bu sadece Allah'a hizmetimi adamaktır. Bana rehberlik eden bu hisle devam ediyorum. Topluluğumun bir parçası olmaktan ve doğru şeyleri yapmaktan çok mutluyum. Eğer Müslüman toplum hakkında bir şey biliyorsanız oruç tutmak kesinlikle bunun bir parçası. Bunun bir parçası olduğum için gerçekten kutsanmış ve minnettar hissediyorum.'' sözlerini kullanmıştı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Yazı yorum 5 ay önce Şikayet Et
    Kuluplere yorum yazmayın bence.taraftarın umrundamı onu sorun.milyon ero alan topa vuramayanları asgari ücretliler memurlar garibler izliyor aşkışlıyor ailece hemde.çocugunada aşılıyor taraftarlığını.bir tanesi açıklayamaz çocuguna bu fitbolun vatana millete ekonomiye kendi kişiliğine mali durumuna eğitimine ne faydası oldugunu.
    Cevapla
  • yusuf 5 ay önce Şikayet Et
    müslüman yada insan olmak böyle bir şey galiba insan olan safını seçer
    Cevapla
  • Irkçılara: 5 ay önce Şikayet Et
    Irkçılara mesaj. abd'li ana babanın siyahi oğlu Müslümanları savunmak için neleri göze alıyor, bal gibi Türk ana babanın oğlu kanter, yahudilere destek olmak için, yahudi okulunu ziyaret ediyor. Bu, kan meselesi değil, yürek meselesi.
    Cevapla
  • Ruhi 5 ay önce Şikayet Et
    Hani hep yeri gelip tekrarladığımız bir cümle var ya ''yüzde 99 u Müslüman ülkeyiz'' Ben artık bunu tam tersi olarak düşünüyorum. Bu ülkenin ne sanatçısı, ne de sporcusu şu tepkiyi göstermedi
    Cevapla
  • Özel traktörcü 5 ay önce Şikayet Et
    O içimizdeki sözde sanatçıların 100/70 ermeni yunan yahudi torunlarıdır, bunlar batı da bir terör eyleminde çook üzülürler, heb beraber Fransız alman ermeniyiz diye cayık cayık zırvallarlar.Yeşilçam da bu oran aynıydı şimdi’de oran aynıdır, müslüman olan sanatçılarda dışlanmamak için kafasını develuşu ğibi kuma sokuyor
    Cevapla
  • deli dumrul 5 ay önce Şikayet Et
    bizim müslüman basketbolcu futbolculara yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle