Pınar Karşıyaka, Avrupa'da zirvede

BASKETBOL Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon finalleri hedefleyerek oluşturduğu iddialı kadroya kupaya özel başarı primi belirleyen Pınar Karşıyaka, güç sıralamasında da zirveye çıktı.

Pınar Karşıyaka, Avrupa'da zirvede
Pınar Karşıyaka, Avrupa'da zirvede
GİRİŞ 24.10.2023 16:07 GÜNCELLEME 24.10.2023 16:07

FIBA'nın Şampiyonlar Ligi için her yıl geleneksel olarak yayınladığı güç sıralamasında Karşıyaka, 8 gruptaki 32 takım arasında kupayı kazanmaya aday en güçlü takım olarak gösterildi. Organizasyonun resmi sitesi, kadrosunda geçen sezon Basketbol Süper Ligi'nde final oynayan takımdan daha önce Eurocup'ta MVP de olan McCollum, Vitto Brown, Jaylon Brown, Kenan Sipahi ve yeni transferler NBA patentli Darrun Hilliard, Vernon Carey, Kelan Martin ile yerli takviyeler Furkan Haltalı ve Hakan Sayılı gibi isimler bulunan Kaf-Kaf'ı en güçlü takım olarak öne çıkardı.



Güç sıralamasında Karşıyaka'nın ardından İspanyol ekibi Unicaja ikinci, Fransa temsilcisi Dijon üçüncü olarak gösterildi. FIBA'nın Pınar Karşıyaka'yla ilgili analizinde, "Bu takım tam bir canavar. Antrenör Ufuk Sarıca geçen sezonun çekirdeğini korudu ve bunu tipik Karşıyaka oyuncularıyla güçlendirdi. Pınar Karşıyaka, aralarında Fenerbahçe Beko ve Türk Telekom'a karşı sergilediği galibiyet performansı da dahil olmak üzere son 4 maçının 3'ünü kazandı. Bu sezon kupa istiyorlar" ifadeleri yer aldı. Şampiyonlar Ligi'nde 2021'de final oynamasına rağmen geçen iki sezonda Play-In etabında elenen Karşıyaka'da bu sezon Avrupa'da başarı isteyen Asbaşkan İlker Ergüllü, Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu ve Nazım Torbaoğlu, hem E Grubu'nda ilk hafta kazanılan Filou Oostende maçında takıma sürpriz prim dağıtıp, hem de kupaya özel prim belirlemişti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.