Cedi Osman'dan Milli Takım açıklaması! Hidayet Türkoğlu'na yanıt verdi

Cedi Osman, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun söyledikleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cedi Osman'dan Milli Takım açıklaması! Hidayet Türkoğlu'na yanıt verdi
Cedi Osman'dan Milli Takım açıklaması! Hidayet Türkoğlu'na yanıt verdi
GİRİŞ 18.10.2023 20:48 GÜNCELLEME 18.10.2023 20:49
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Cedi Osman, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun açıklamasına yanıt verdi.

Milli basketbolcu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın çok daha önemli konularla, acılarla imtihan edildiği günlerde, kişisel bir konuyla ilgili sizleri meşgul etmek istemezdi. Formasını hayatım boyunca gurula taşıdığım Milli Takım'ın bir tartışma konusu olmasından derin bir üzüntü duyuyorum. Tam da bu yüzden gerçeklerin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Bu güne kadar tüm kategorilerde 178 kez milli formayı giydim. Yaşnanlar ne olursa olsun, görev verildiğinde elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim. 

Son 6 sezonu NBA'de olmak üzere 10 senedir en üst seviyede basketbol oynuyorum. Bu sen, yılların verdiği mental ve fiziksel yorgunluğun artık sağlığımı da etkilediğini fark etmeye başladım. 2 Haziran 2023 tarihinden, kimseyi mağdur etmemek adına, milli takım kadrosu açıklanmadan önce federasyon yetkilileriyle bir araya gelip, bu seneki FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'ndan izin istedim. 



Bu dönemi dinlenerek ve rehabilite olarak geçirmek istediğimi söyledim. Toplantıda federasyon başkanımız Hidayet Türkoğlu ve milli takım yetkililerimiz de vardı. Kendileri de konuya olumlu şekilde yaklaştı, onay verdi, hatta oluşabilecek olumsuız bir algıya karşı beni korumak istediklerini de belirttiler. 

Ben milli formayı reddetmedim. 

Benim için Ay-Yıldızlı formadan daha değerli bir forma yoktur. 

Ama...

Kimsenin de beni kamuoyunun önüne atmasına izin vermem. Hakkımda yapılan suçlamaları asla kabul etmediğimi ve gerçekleri söylemeye devam edeceğimi bilmenizi isterim."

Hidayet Türkoğlu ne demişti?

Hidayet Türkoğlu, oyuncu için açıklamasında; "Cedi Osman yazın ve ekibimizle görüştü. Milli takımda oynamak istemediğini söyledi. Kimseyi buraya zorla ya da isteksiz olarak milli takıma gelmesini sağlayamayız. Bu soruyu bizden çok Cedi'ye veya diğer arkadaşlara sormanız gerekir. Hiçbir sakatlığı olmayıp, milli takımda neden oynamak istemediklerini onlar bilir. Bizim sorumluluğumuz en iyi 12 kişiyi belirlemek içindir. Gerek 2 devşirme arkadaşımız, gerek de Cedi'nin olmaması bizi kadro anlamında eksik noktaya getirmiştir ama fırsatlar yeni genç arkadaşlara doğmuştur." ifadelerini kullanmıştı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 34
  • Mert 6 ay önce Şikayet Et
    Cedi Osman sen önce serbest atış yapmayı öğren mümkün ise gelme milli takımada cenabet misin nesin kaç kere yaktın bizi ya
    Cevapla
  • MBT 6 ay önce Şikayet Et
    Federasyon başkanının' kendi başarısızlıklarını görmezden gelerek suçu iki devşirme oyuncuya ve cedi osmana yüklemesi çok şık olmamıştır. Voleybol federasyonunu örnek alıp çalışmalarınızı ona göre yapmanızı tavsiye ederim...
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Osman da insan yorgunum diyor izin istiyor bundan daha be olabilir ki anlayış bekliyor
    Cevapla
  • Faruk 6 ay önce Şikayet Et
    178 kez milli forma için ter dökmüş bir insana saçma sapan yorumlar yazmayın. Hidayet Türkoğlu'nun böyle bir şeyi sanki dün olmuş gibi ortaya atması doğru değil. Gençlere fırsat vermek lazım. Gereksiz yere başarısızlığın üstünü örtmek için hedef göstermek çok gereksiz.
    Cevapla
  • Alper 6 ay önce Şikayet Et
    Insan icin oyle bir zaman vardirki artik herseyden yorulmustur biraz ara vermeye ihtiyaci vardir. Cedi de bunu istiyor dinlenmek onunda hakki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle