Wilbekin ve Larkin "devşirme oyuncu" statüsünü kaybetti

TBF’nin “Basketbol Müsabaka Talimatı”na göre Shane Larkin ve Scottie Wilbekin “devşirme” statüsünü kaybetti, yabancı oyuncu konumuna geldi.

GİRİŞ 02.10.2023 13:47 GÜNCELLEME 02.10.2023 14:28
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Anadolu Efes, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu'nun 5 maç ve 90 bin TL ceza verdiği Shane Larkin için Tahkim Kurulu'na yaptıkları başvurunun reddedildiğini açıkladı. Oyuncuya verilen cezanın onaylanmasının ardından Larkin, Basketbol Süper Ligi'nde yerli oyuncu statüsünde forma giyemeyecek. Öte yandan Tahkim Kurulu, Scottie Wilbekin için de aynı kararı verdiğini duyurdu ve Wilbekin'in de bu sezon yabancı statüsünde oynayacağı açıklandı.

Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Larkin'e Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu tarafından davet edildiği 2024 Olimpiyat Ön Eleme A Milli Erkek Takım müsabakalarına katılmaması nedeniyle verilen 5 maç men cezasının onandığı bildirildi.

Wilbekin için de aynı karar çıktı

Tahkim Kurulu Scottie Wilbekin konusunda da aynı kararı verdi. Buna göre Wilbekin, Fenerbahçe Beko’da bu sezon yabancı statüsünde oynayacak.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Mustasa 7 ay önce Şikayet Et
    Türk vede müslüman kanı tasimayanin ne işi var milli takimlarda tüm devrismeleri atın milli takimlardan
    Cevapla
  • Önce milli takım 7 ay önce Şikayet Et
    Basit rahatsızlıklarını bahane edip milli takımı yalnız bıraktılar. 1 ay içinde nasıl bir anda iyileşiverdiler? Tahkim doğru karar vermiş. Demek ki ikna olmamışlar. Kimbilir daha bilmediğimiz neler var? Yoksa kim Larkin gibi bir adama sırtını döner? Durduk yere...
    Cevapla
  • İlker54 7 ay önce Şikayet Et
    Fenerbahçe ve Efes basketbol takımlarını ligden çekerse görürüm ben sizi. 84 Milyonluk ülkeden 1 tane Guard yetişmiyorsa bedava koltuk işgal etmeyin.
    Cevapla
  • recep 6 ay önce Şikayet Et
    çekilmezlerse
    Cevapla
  • Konyalı 7 ay önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum da, basketboldan anlamayan süper zekalar(!), vatan millet duygusu kasar olmuş. Almanya'da zaten öz Alman evlatlarıyla dünya şampiyonu oldu. Larkin yakında Yunanistan, İspanya vs. ile bizimkilere 20-30 sayılar attığında görürüz vatan-millet-sakaryayı.
    Cevapla
  • muhtar 7 ay önce Şikayet Et
    Yalvarın adamlara vatandaşlığa geçin Milli takımda oynatacağız diye.Rahatsızlanıp oynamayınca tu kaka.işte bu yüzden Vefa istanbulda bir semt.
    Cevapla
  • Garip 6 ay önce Şikayet Et
    Bunları Selçuk İnan ve Burak Yılmaz için Abdul kerim bardakçı için neden kimse yapmadı yada gündeme getirmedi zamaninda onlarda fener maçı var diye sakatlıkların bahane edip milli takım kampından ayrilmislardi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle