Wilbekin ve Larkin "devşirme oyuncu" statüsünü kaybetti

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun milli takım kampına katılmadıkları gerekçesiyle ceza verdiği Shane Larkin ve Scottie Wilbekin, TBF Talimatı'na göre "devşirme oyuncu" statüsünü kaybetti.

GİRİŞ 28.08.2023 15:40 GÜNCELLEME 28.08.2023 16:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun milli takım kampına katılmadıkları gerekçesiyle ceza verdiği Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'e kötü bir haber geldi.

Basketfaul'un haberine göre; TBF'nin "Basketbol Müsabaka Talimatı"na göre Shane Larkin ve Scottie Wilbekin "devşirme" statüsünü kaybetti, yabancı oyuncu konumuna geldi.

Yönergenin ilgili maddesi şöyle:

"10.8. Doğumdan sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve büyükler kategorisinde Türk Milli takımlarında oynayarak ülkemiz ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş olan basketbolcu hakkını kazanan basketbolcular; milli müsabakaya katılmama nedeniyle Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmaları halinde bu hakkı kaybederler."

Bilindiği gibi TBF Disiplin Kurulu, Milli Takım'a gelmedikleri gerekçesiyle Larkin ve Wilbekin'e 5'er maç men cezası vermişti. Bu durumda iki oyuncu da "ülkemiz ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş olan basketbolcu" statüsünü kaybetmiş oldu. Larkin ve Wilbekin, Tahkim'e yapacakları itirazdan sonuç alamazlarsa Türkiye Ligi'nde ancak yabancı statüsünde oynayabilecek.

KAYNAK: BASKETFAUL
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    f.bahçelilerin işine gelmedi şimdiden yaylım ateşine başlamışlar yok öyle dava beyfendiler yordunlarmış tatil yapmak istiyorlarmış madem öyle baştan niye kabul ettiniz
    Cevapla
  • Hurşit 8 ay önce Şikayet Et
    Melih Mahmutoğlu gibi adamı alma. Enaz 5 üç sayılık basket ten ol.(15 sayı eder) İnat yüzünden tercübeli milli basketbolcuları almazsan böyle olur Ergin Ataman bey .Derhal istifa et.
    Cevapla
  • Scorpion 8 ay önce Şikayet Et
    Cedi Osman da katılmadı ve ceza verilmedi.. Bekliyorum..
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Nihayet aklınız başınıza geldimi
    Cevapla
  • cinci 8 ay önce Şikayet Et
    CEDİ OSMAN'ın da milli takım kapısını kapatın. tatiline devam etsin. şimdi elemelere bakıyorum kıytırıktan takımlar guruplarda biz yokuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle