Pınar Karşıyakalı Delgado Beşiktaş'ta

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde geçen sezon final oynayan Pınar Karşıyaka'da parlayan Dominikli pivot Angel Delgado, Beşiktaş'a transfer oldu.

Pınar Karşıyakalı Delgado Beşiktaş'ta
Pınar Karşıyakalı Delgado Beşiktaş'ta
GİRİŞ 07.07.2023 15:40 GÜNCELLEME 07.07.2023 15:40

Delgado, Berkan Durmaz'dan sonra yeni sezon öncesi yeşil-kırmızılılardan siyah-beyazlılara giden ikinci isim oldu. Pınar Karşıyaka, sezonu ligde 13.7 sayı, 12 ribaund, 1.2 asist, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 10.9 sayı, 7 ribaund, 1.1 asist ortalamalarıyla tamamlayan 29 yaşında, 2.08 boyundaki Delgado için, "2022-23 sezonunda kadromuzda yer alan Angel Delgado’ya Pınar Karşıyaka’mıza verdiği katkıdan dolayı teşekkür eder, kariyerinin yeni döneminde başarılar dileriz" mesajını yayınladı.

Karşıyaka'dan ayrılarak Maccabi Tel Aviv ile anlaşan Braian Angola'nın ise sağlık kontrollerinden geçemediği öğrenildi. İsrail ekibinin Angola konusunda vereceği kararla ilgili yapılacak olan yeni sağlık testin sonucunu bekleyeceği belirtildi. Geçen sezona Galatasaray‘da başlayıp sezon içinde Karşıyaka’nın yolunu tutan Angola, Yunanistan’da AEK forması giydiği dönemde kalp kası iltihabı rahatsızlığı nedeniyle 6 ay sahalardan uzak kalmıştı. İç transferi McCollum, Vito Brown, Kenan, Thomas, Deniz, Mert ve Ergi'yle anlayarak tamamlayan, dış transferde kısa forvet Kelan Martin ve pivot Furkan Haltalı'yı alan Pınar Karşıyaka, 3'ü yabancı 5 takviye daha yapacak.
 

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.