Fenerbahçe'den sert tepki: Yaşanan rezilliğin açıklamasını bekliyoruz

Fenerbahçe, Anadolu Efes'e 97-91 yenildiği maçından ardından, karşılaşmanın hakemleriyle ilgili sert bir açıklama yaptı.

Fenerbahçe'den sert tepki: Yaşanan rezilliğin açıklamasını bekliyoruz
Fenerbahçe'den sert tepki: Yaşanan rezilliğin açıklamasını bekliyoruz
GİRİŞ 08.06.2023 00:16 GÜNCELLEME 08.06.2023 00:16
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 97-91 yendi.

Sarı lacivertli kulüp, karşılaşma sonrası maçın hakemlerine sert tepki içeren bir açıklama yayımladı.
Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Bu akşam Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonu play-off yarı final üçüncü maçında Anadolu Efes ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşma maçın hakemleri Aytuğ Ekti, Zafer Yılmaz ve Serdar Ünal’ın ortaya koyduğu yönetimle 97-91 ev sahibi ekip lehine sonuçlandırıldı.

Bu maçın sonucu ne teknik adamların taktikleri sonucunda ne de takımların sahada ortaya koyduğu mücadele ile belirlenmiştir.

Bu maç Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından atanan bu 3 hakem tarafından rakibimiz Efes’e armağan edilmiştir.

Anadolu Efes’in maç boyunca 32 serbest atış kullanmasına izin verilirken, bu sayı Takımımız için yalnızca 12 olarak kalmış; üstelik maçın karar anlarında Takımımız aleyhine çalınan ve çalınmayan çok kritik fauller maçın kazanınını belirlemiştir.

Bu maçta, ilgili hakemlerin ortaya koyduğu tavrın sebebini, motivasyonlarının kaynağını ve yaşanan rezilliğin açıklamasını Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan ivedilikle bekliyoruz.

Bugün yaşanan son örnek olan basketbol maçından hareketle Türk sporunda branş fark etmeksizin görevi ve sorumluluğu olan herkes şunu bilmelidir ki;

Türk sporunda hemen her branşta yaptığı maddi manevi yatırımlar, eşsiz fedakarlık, tarifsiz emekle; marka değerini, rekabeti ve reytingi ayakta tutan kulüplerin başında gelen Fenerbahçe’nin sahalarda ve salonlarda göz göre göre, açık açık haksızlığa uğratılmasına dur demenin zamanı gelmiştir.

Oynanacak maçları, ortaya konan mücadeleyi, verilen emekleri hakkıyla yönetmeyecek, sonuçları hakemlerinizle belirleyecekseniz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak tavrımız ve cevabımız en sert şekilde olacaktır."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 62
  • ferhat3436 10 ay önce Şikayet Et
    futbol takımı olmaktan başka bir halta yaramayan kulüpler gelmiş burada yorum yapıyor. Fenerbahçe olmasaydı emin olun çoğu branş sürünürdü ilgisizlikten. Bizim varlığımız sayesinde izliyorsunuz bunları gelip burada boş boş yorum yapmayın gidin evinizde dizi izleyin...
    Cevapla
  • Ahmet 10 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşime
    Cevapla
  • Ahmet 10 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşime
    Cevapla
  • Ahmet 10 ay önce Şikayet Et
    Fener maçında bir haksızlık varsa her zaman fener haklıdır. Burda olduğu gibi
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Maçı izlemeden yorum yapan karşı cenah taraftarları var. Ben maçı izledim; Hakemler resmen Feneri doğradı. Vicdanıyla maçı izleyenler zaten bunu gördü.
    Cevapla
  • İbrahim 10 ay önce Şikayet Et
    Maçı izledim Fenerbahçe haklı dağılın ..
    Cevapla
  • BASKETBOLSEVER 10 ay önce Şikayet Et
    Maçı izlemedim; Fb. varsa kesin haksızdır. Dağılın!!!
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    yenildimi hemen hakem yenince bir şey yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle