Fenerbahçe Beko Euroleague'e veda etti

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi beşinci ve son maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a 84-72 yenildi.

Fenerbahçe Beko Euroleague'e veda etti
Fenerbahçe Beko Euroleague'e veda etti
GİRİŞ 09.05.2023 23:39 GÜNCELLEME 09.05.2023 23:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi beşinci ve son maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a 84-72 mağlup oldu.

Bu sonuçla seriyi 3-2 kazanan Olympiakos, Dörtlü Final'e yükseldi. Yunanistan ekibi, Dörtlü Final'deki ilk maçında Monaco-Maccabi Playtika eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Beko ise organizasyona play-off aşamasında veda etti.

Karşılaşmanın başında hızlı hücumlardan skor üreten Olympiakos, Papanikolaou'nun 10 sayı kaydettiği ilk periyodu 20-15 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Guduric'in 3 sayı çizgisinin gerisinden üst üste kaydettiği basketlerle etkili olan Fenerbahçe Beko, 16. dakikada Sırp oyuncunun serbest atışlardan kaydettiği sayılarla karşılaşmada ilk kez skor üstünlüğünü ele geçirdi: 29-31. Bu bölümden sonra çabuk toparlanan ve oyun kontrolünü kaybeden sarı-lacivertli ekip karşısında 15-0'lık seri yakalayan Olympiakos, bitime 29 saniye kala farkı 13 sayıya çıkardı: 44-31. Yunanistan temsilcisi, soyunma odasına 44-33 üstün gitti.

Üçüncü periyotta Motley ile pota altını iyi kullanan Fenerbahçe Beko önünde son bölümde Sloukas ile kritik basketler bulan Olympiakos, final çeyreğine 65-52 önde girdi.

Dördüncü ve son çeyrekte Guduric'in üçlükleriyle farkı azaltmaya çalışan Fenerbahçe Beko'ya Vezenkov'un sayılarıyla karşılık veren Olympiakos, karşılaşmadan 84-72 galip ayrıldı.

Olympiakos: 84 - Fenerbahçe Beko: 72

Salon: Barış ve Dostluk

Hakemler: Juan Carlos Garcia (İspanya), Tomislav Hordov (Hırvatistan), Milan Nedovic (Slovenya)

Olympiakos: Walkup 4, Canaan 2, Papanikolaou 14, Vezenkov 17, Fall 8, Lountzis, Larentzakis 2, Sloukas 22, Bolomboy, Peters 2, Black 2, McKissic 11

Fenerbahçe Beko: Calathes 4, Dorsey 9, Pierre, Hayes-Davis 5, Jekiri 4, Motley 14, Metecan Birsen, Edwards 10, Guduric 26, Antetokounmpo

1. Periyot: 20-15

Devre: 44-33

3. Periyot: 65-52

Beş faulle çıkan: 36.31 Calathes (Fenerbahçe Beko)

Diskalifiye: 38.40 Guduric (Fenerbahçe Beko)

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 13
  • Gfdd 11 ay önce Şikayet Et
    Ali Koç un olduğu bir yönetim basarisizliga mahkum o da CHP gibi aynı çöp çukur çamur feneri bitirdi
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Ali bey keyfi yerinde fener umrundami aziz baba zamanı şampiyonluğa oynuyordu by takim
    Cevapla
  • Güzel insan 11 ay önce Şikayet Et
    Ali bak zil çaldı,koş Ali koş eş tut sıra ol
    Cevapla
  • Pes yaniii 11 ay önce Şikayet Et
    Sever yunanları sempatisi var onlara şaşırdık mı tabiki ide hayır rezalet diz boyu adamlar daha fazla kazanmak daha fazla reklam için 2 maç hediye etti bize benim zavallı fenerlilerimde havaya girdi son maçta adamlar iğneyi saplayınca hava pısssss diye indi :))) hep kabahat hükümetin hükümet istifa ekremos ve koços göreve devam
    Cevapla
  • Eski fbli 11 ay önce Şikayet Et
    Ali koc siyasetle uğraşacağına takımları düzelt, herşeyi berbat ettin .
    Cevapla
  • Fenerli 11 ay önce Şikayet Et
    Siyaseti senin gibiler yapıyor algı yapma tribünlerde şampiyonluk kutlaması yapan bakanlara bütçeden tuttuğu takıma ödenek gönderenlere bak anlarsın tabi işine gelmez.
    Cevapla
  • Ali Eren 11 ay önce Şikayet Et
    Ali Koçun derdi Fenerbahçe taraftartarını siyasi taraf yapabilmek .Haziranda göreve geleli 5 yıl dolmuş oluyor.İlk 5 yıl başarıdan geçilmiyor zaten .Kadıköy yol geçen hanı...Umurumda mı Ali efendinin.Ali efendi istifan kulübe en büyük katkın olacaktır.
    Cevapla
  • Akın 11 ay önce Şikayet Et
    Ulan ne siyaseti siyaseti yapan sizsiniz . Alıcı ahmetci olmayın fenerli olun. Adam 100 milyon eurodan fazla verdi. Fener için 50 TL istesek .ciktiginiz yere girersiniz alayiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle