Fenerbahçe Beko Yunan devini dize getirdi! Seride durumu eşitledi

EuroLeague play-off serisi 2. maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Olympiakos'u 82-78 yenerek seride durumu 1-1’e getirdi.

GİRİŞ 28.04.2023 23:47 GÜNCELLEME 29.04.2023 12:36
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 82-78 yenerek seride durumu 1-1 yaptı.

Karşılaşmaya tempolu başlayan ev sahibi ekip, Walkup ve Canaan ikilisinin basketleriyle ikinci dakikayı 10-1 üstünlükle geçti ve rakibini molaya zorladı. Hücumda etkili olmakta zorlanan sarı-lacivertli ekibin farkı azaltma çabaları sonuç vermedi ve Olympiakos, ilk çeyreği 24-10 önde tamamladı.

Edwards'ın takımı sürüklemesiyle 8 sayılık bir seri yakalayan Fenerbahçe Beko, 15. dakikada farkı tek haneye düşürdü: 28-20. İlk çeyreği göre daha organize hücum eden sarı-lacivertli ekip, rakibini durdurduğu ve oyunda dengeyi sağladığı ikinci çeyreğin ardından soyunma odasına 37-34 geride gitti.

Maçın kopmasına izin vermeyen ve son çeyreğe 5 sayılık farkla (56-51) geride giren Fenerbahçe Beko, son çeyreğe çok iyi bir başlangıç yaptı. Motley ve Guduric'in basketleriyle skora dengeyi getiren (56-56) sarı-lacivertliler, Hayes-Davis'in 32. dakikadaki üçlüğüyle karşılaşmada ilk kez öne geçti: 56-59. Rakibine Vezenkov, Mckissic ve Sloukas ile karşılık veren Olimpiakos, yeniden öne geçti: 73-68.

Skor üstünlüğünün iki takım arasında gidip geldiği son bölümde daha az hata yapan Fenerbahçe Beko, rakibini 82-78 yenerek seride durumu 1-1'e getirdi.

Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da tribünden takip etti.

Toplam 3 galibiyete ulaşan takımın Dörtlü Final'e yükseleceği eşleşmede üçüncü müsabaka, 3 Mayıs Çarşamba günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yapılacak.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 15
  • İbrahim 11 ay önce Şikayet Et
    Bu galibiyet güzel lakin Fenerin basket takımı eski takımı gibi değil istikrar yok maalesef..
    Cevapla
  • VATANSEVERRRR. 11 ay önce Şikayet Et
    Aferin fb
    Cevapla
  • SaitÇ 11 ay önce Şikayet Et
    müthiş skor FB.liyim ama galibiyete hiç ihtimal veremiyordum. Tebrikler FB.em
    Cevapla
  • Bekir 11 ay önce Şikayet Et
    Olimpiyakos çok tehlikeli bir takım aman buradaki 2 maça dikkat seyirci ile takım butunlesmeeli
    Cevapla
  • Cahil birisi 11 ay önce Şikayet Et
    yunanın devi olmaz. Olsa olsa KORKAK FARESİ olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle