Prag'da skandal olay! Türk bayrağını engellemeye çalıştılar

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nin finale çıktığı maçın ardından yaşanan sevinç sırasında saha görevlileri Türk bayrağını engellemeye çalıştı.

GİRİŞ 15.04.2023 00:58 GÜNCELLEME 15.04.2023 00:58
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, EuroLeague Kadınlar Dörtlü Final'in ikinci yarı final karşılaşmasında ev sahibi ZVVZ USK Praha'yı mağlup ederek finalde Fenerbahçe'nin rakibi olurken maç sonrası yapılan kutlamada skandal bir olay yaşandı.

Finale yükselmenin sevincini doyasıya yaşayan Çukurova Basketbollu oyuncular parkede Türk bayrağı açmak istedi.

GÖREVLİLER ENGELLEDİ

Tribünden oyunculara Türk bayrağı verilirken FIBA görevlileri engellemeye çalıştı. Oyuncular ısrar ederek bayrağı alırken FIBA görevlileri bir kez daha uyararak bayrağın saha içinde açılmasını engelledi.

OYUNCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Çukurova Basketbollu oyuncular ise FIBA görevlilerinin bu skandal tutumuna formalarındaki Türk bayrağı armasını göstererek karşı çıktı. Oyuncuların Türk bayrağı armasını göstermesinin ardından tribünde bulunan taraftarlar ise alkışla karşılık verdi.

Bu olay sonrası harekete geçen temsilcilerimiz, final maçı öncesi Türk bayrağı dağıtacak. Türkiye'den getirilecek çok sayıda bayrak ile tribünlerin donatılması ve gerçek bir Türk finali izletilmesi planlanıyor.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 52
  • sabri can 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman avrupa takımları türkiyedeki yapacakları maçlarada hiç birisi dahi bayraklarını açmaması gerekir.
    Cevapla
  • kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    bayrağa uzunan eller kırılsın
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka ülkenin marşını okumayacaklar finalde. FIBA sanırım bşr bisküvi markasıda değilmiydi.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızmaya gerek yok, millet ittifakıyla aynı saftalar.
    Cevapla
  • Drachen 1 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç finalde 2 TÜRK takımı , istedikleri kadar engellesinler Kazanan TÜRKİYE. Öpüle Öpüle o TÜRK Bayrağını Direğe çekecekler. Hem Şampiyon hemde ikinci olarak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle