Milli maçta skandal olay!

Milli Takımımız, Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze'nin diskalifiye edildiği pozisyonda maç saati durmadığı için sonuca itiraz etti.

Milli maçta skandal olay!
Milli maçta skandal olay!
GİRİŞ 04.09.2022 23:16 GÜNCELLEME 04.09.2022 23:32
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

A Milli Takım, EuroBasket 2022'deki üçünca maçında Gürcistan'a 88-83 yenilirken, maç sonrası sonuca itiraz etti.

Milli Takımımız, Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze'nin tartışma yaşadığı pozisyonda maç saati devam ettiği için maç sonucuna itiraz etti.

Furkan Korkmaz ile Sanadze'nin diskalifiye edildiği pozisyonda maç saati 4.48 kala durdurulmadı. Oyuna 4.26 dakika kaladan devam edildi. 

Furkan Korkmaz'a saldırdılar

Furkan Korkmaz, soyunma odası koridoruna gittiği sırada hem milli takım heyetinden hem de güvenliklerden birçok kişinin buraya koşarak yöneldiği fark edildi.

O anlarda neler yaşandığı A Milli Basketbol Takımımızın antrenörü Hakan Demir açıkladı.

Hakem kararına yaptığı itiraz nedeniyle Ergin Ataman'ın oyundan ihraç edilmesi nedeniyle basın toplantısında konuşan Hakan Demir, "Furkan Korkmaz diskalifiye edildikten sonra koridorda rakip takımın 2-3 oyuncusu ve aynı zamanda güvenlik görevlilerinin oyuncumuz ile kondisyonerimize saldırmaları, bir kavgaya dönüşmesi olacak şey değil. Bizim açımızdan kabul edilebilecek bir şey değil." açıklamasını yaptı.

Ömer Onan: Bizim önümüze kameraları getirecekler

Maçın ardından Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanvekili Ömer Onan önemli açıklamalarda bulundu. 

Ömer Onan açıklamaları şu şekilde:

"Ben buradan FIBA'ya sesleniyorum"

"Ben buradan FIBA'ya sesleniyorum, o koridordaki tüm kameraları dakika dakika bizim önümüze getirecekler. Eğer getirmeyeceklerse, biz turnuvadan çekileceğiz. Resmen yumruk yumruğa birbirimize girecektik Gürcistan polisiyle."

"Onlar bizim önümüze kameraları getirecekler"

"Onlar bizim önümüze kameraları getirecekler, biz de bakacağız. Tüm oyuncularımız bizim için çok değerli, biz de turnuva yaptık hiç böyle olmadı. Tüm hata FIBA'nın!"

"Hidayet Başkan ile konuştuk"

"Hidayet Başkan ile konuştuk. Güvenlik gelsin, belli ki korumayacaklar. Bütün kameraları getirecekler, bakalım ne olmuş. Maçta kural hatası da var. Nereden baksanız, tutulacak hiçbir tarafı yok."

"FIBA tamamen bu işin sorumlusu"

"Oynamayan oyuncular maç sonu koridorda gelip bize saldırıyor. Polis bizi koruduğunu iddia ediyor ancak bizi ittiriyorlar. Ben oyuncu oldum, hiç böyle bir şey görmedim. FIBA tamamen bu işin sorumlusu."

"Maçta net olarak kural hatası var"

"Maçta net olarak kural hatası var. Kaptan itiraz etti, parasını da ödeyeceğiz. Bugün Litvanya maçında da kural hatası olmuş, ancak turnuvada tekrar ettirirler mi bilmiyorum. Maçtan sonra kaptan imzasını attı, süreci göreceğiz."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 38
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, Cedi Osman,ı durdurabilir ise kazanır. Sırf kendine oynuyor, her maç aynı. Bari becerisi olsa..!
    Cevapla
  • Ail 1 yıl önce Şikayet Et
    Egoist davranan oyuncular maçı verdi adeta Ben duygusu milliliğin önünde
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam biladerler.. Yenildik anlıyorum bizim takım yenildi ama FİBA da yenilen takıma saldırılabilir hatta dayak atılabilir diye bi madde yok.. Biraz milli olalım lütfen
    Cevapla
  • Kızıl elma. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben maçı seyrettim,hüsran aynı futbolda olduğu gibi.
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Gürcistan milli takımı millilerimize yenmişler lamı çimi yok Furkan bunu yaptı şu şunu yaptı mazeret üretme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle