Frutti Extra Bursaspor, EuroCup'da ikinci oldu!

ULEB Avrupa Kupası Finali'nde Virtus Segafredo Bologna'ya 80-67 mağlup olan Frutti Extra Bursaspor, turnuvayı ikincilikle tamamladı

Frutti Extra Bursaspor, EuroCup'da ikinci oldu!
Frutti Extra Bursaspor, EuroCup'da ikinci oldu!
GİRİŞ 11.05.2022 23:35 GÜNCELLEME 12.05.2022 00:01
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

7DAYS EuroCup'ta B Grubu'nu 7. tamamladıktan sonra eleme turlarında sırasıyla Partizan, Cedevita Olimpija ve BC Andorra'yı eleyerek turnuvada finale yükselme başarısı gösteren Frutti Extra Bursaspor, deplasmanda çıktığı finalde Virtus Bologna'ya 80-67 ile kaybetti ve turnuvayı 2. tamamladı.

İki takımın karşılıklı basketleriyle başlayıp 3. dakikası 7-7 eşitlikle geçen ilk periyotta Teodosic, Weems ve Belinelli'yi set hücumlarında iyi kullanan Virtus Segafredo Bologna, ilk çeyreği 25-12 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de hızlı başlayan İtalyan ekibi, Sampson ve Weems'in sayılarıyla 5. dakikada farkı korumayı başardı: 34-21. Özellikle basit top kayıpları ve isabetsiz dış atışlarla beraber oyuna ağırlığını bir türlü koyamayan Frutti Extra Bursaspor karşısında Virtus Segafredo Bologna, Teodosic gibi tecrübe isimlerini iyi kullandı ve soyunma odasına çift haneli farkla gitmeyi başardı: 41-31.

Üçüncü çeyreğe Hayes'in serbest atışlarıyla başlayan Frutti Extra Bursaspor, farkı tek haneye (41-33) indirdi. Seyirci desteğiyle temposunu arttıran Virtus Segafredo Bologna, Shengelia ve Weems ikilisiyle sayılar bularak 24. dakikada farkı tekrardan açtı: 50-35. Farkı kapatmak için savunmada daha agresif oynamayan başlayan Frutti Extra Bursaspor, rakibinin boş geçen hücumlarını Holland, Onuralp Bitim ve Needham ile cezalandırarak skor üretti ve final çeyreğine gidilirken farkı 9 sayıya (62-53) indirdi.

Üçüncü çeyrekte bulduğu ritmi sürdüren yeşil-beyazlılar, Dudzinski, Onuralp Bitim ve Needham'ın set hücumlarından bulduğu sayılarla bir anda farkı 5 sayıya (64-59) düşürmeyi başardı ve rakip takım başantrenörü Sergio Scariolo'ya 32. dakikada mola aldırdı. Moladan daha kontrollü dönen İtalyanlar, Jaiteh, Shengelia ve Hervey ile skor bularak farkı 34. dakikada çift hanelere tekrar yükseltti: 70-60. Kalan dakikalarda seyirci desteği ve tecrübeli oyuncularıyla Frutti Extra Bursaspor'a geri dönüş şansı tanımayan Virtus Segafredo Bologna, parkeden 80-67 galip ayrıldı.

Virtus Bologna'da Milos Teodosic 21 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu. Frutti Extra Bursaspor'da ise David Dudzinski 14 sayı ile oynadı.

Virtus Bologna böylelikle önümüzdeki sezon Turkish Airlines EuroLeague'de mücadele etme hakkı kazandı.

Virtus Segafredo Bologna: 80 - Frutti Extra Bursaspor: 67 

Salon: Virtus Segafredo Arena

Hakemler: Sasa Pukl (Slovenya), Anne Panther (Almanya), Emilio Perez (İspanya)

Virtus Segafredo Bologna: Jaiteh 13, Shengelia 5, Hackett 1, Weems 13, Teodosic 21, Cordinier, Belinelli 12, Pajola, Hervey 4, Sampson 11

Frutti Extra Bursaspor: Holland 10, Needham 11, Onuralp Bitim 12, Andrews 6, Hayes 11, Metin Türen, Ömer Utku Al 3, Dudzinski 14

1. Periyot: 25-12

Devre: 41-31

3. Periyot: 62-53

YORUMLAR 22
  • Debre hassan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dar kadroyla ve kısıtlı imkânlarla finale yükseldin.Karşında kim olursa olsun aynı heves, hırs ve istekle oynadın.Seni kalbimin içine kazıdım bursa .Teşekkürler..Tebrikler..Her birinizi alnınızdan saygıyla, sevgiyle öperim canlar.
    Cevapla
  • Temiz olun 1 yıl önce Şikayet Et
    Koltukaltı iğrenç, mide bulandırıyor. BU temizlik islamın güzelliklerinden olduğu için mi terk ediliyor?
    Cevapla
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    karşısında eurolig seviyesinde oyuncular ve takım vardı..helal olsun bursaya
    Cevapla
  • fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Bursaspor final maçının tarafsız sahada olması gerekirdi aynı bizim TFF..
    Cevapla
  • fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    burak niye gocundun yaran mı var :))
    Cevapla
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    bu fenerliler ne çok ağlıyor arkadaş iyice sıktınız artık
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler gönüllerin şampiyonu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle