Rus takımları diskalifiye edildi! Olan Fenerbahçe'ye oldu

THY Euroleague'de Rus takımlarının bu sezon oynadıkları maçların sayılmaması kararı ardından puan durumu değişti. Fenerbahçe Beko, play-off dışında kaldı.

Rus takımları diskalifiye edildi! Olan Fenerbahçe'ye oldu
Rus takımları diskalifiye edildi! Olan Fenerbahçe'ye oldu
GİRİŞ 09.03.2022 10:48 GÜNCELLEME 10.03.2022 00:36
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

EuroLeague'deki oylamadan Rus takımlarıyla oynanan maçların geçersiz sayılması kararı çıktı. Euroleague'de yapılan oylama sonrası Rus takımlarıyla oynanan maçların geçersiz sayılması kararı çıktı.

Oynanan maçların sayılması ve sezon sonunda galibiyet yüzdesine göre sıralama oluşması için 6 kulüp, Rus takımlarının maçlarının sayılmaması için 7 kulüp oy verdi. Rus takımlarına karşı bu sezon yüzü gülmeyen Anadolu Efes, maçlar sayılmasın seçeneğine oy verirken Fenerbahçe Beko ise oynanan karşılaşmalar sayılsın seçeneğine oy verdi.

Üçüncü sıraya yükselebilir

Yeni puan durumunda Baskonia 5, Bayern Münih ve Kızılyıldız 4, Alba Berlin 3, Anadolu Efes ise 2 sıra birden yükseldi. Efes'in diğer tüm takımlardan 2 fazla maçı var. Bunları kazandığı taktirde 4. sıra ile galibiyet farkı sadece 1'e inecek. Olympiakos'tan bir galibiyet fazla bile alsa ilk dördü, yani saha avantajını elde edecek. Hatta Milano'yu İstanbul'da farklı yenebilirlerse 3. sıraya bile yükselme ihtimalleri var. Gelelim Fenerbahçe Beko'ya... Son üç maçını kaybederek önemli avantaj kaybettiler. Ama önlerinde daha 9 maç vardı ve bunların 3'ü ilk maçta yendikleri Rus takımlarına karşıydı.

Monaco'dan 3 maç eksiği bulunan Fenerbahçe eksik karşılaşmalarını kazanması halinde zaten Play-Off'un içinde olacaktı. 7. hatta 6. sıraya bile yükselme ihtimalleri vardı. Ama şimdi yine 10. sıradalar. Sarı-Lacivertliler'in tüm bunlara karşı halen Play-Off şansı devam ediyor... Deplasmanda Maccabi'yi yendikleri takdirde, Barcelona dışındaki tüm maçları kazanma şansları var.

Anadolu Efes'ten Fenerbahçe açıklaması: Düşmanlık yok!

Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'e EuroLeague oylamasında kullandığı oy için sitem etti.

Bu açıklama üzerine Anadolu Efes Genel Menajeri Alper Yılmaz açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Hangisi bize daha yararlı, daha mantıklı olur diye bakarak karar verdik. Bir düşmanlık söz konusu olamaz. Fenerbahçe'nin kötü duruma düşmesini neden isteyelim.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 18
  • Okan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben uzun vade kuponda Csk ve Lokomotif Kubana şampiyonluk vermiştim şimdi ne olacak
    Cevapla
  • Fbli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bira takımından da bu beklenirdi benciller közü kucaklarına deşiyorlar
    Cevapla
  • Trabzonlu 2 yıl önce Şikayet Et
    fener heryerde perisan :)
    Cevapla
  • Drama 2 yıl önce Şikayet Et
    Kına yak rum tohumu :)
    Cevapla
  • ferman 2 yıl önce Şikayet Et
    yunan takimi böyle lehte oy kullanmasi. normal hele fener yapsaydiii tefe kor oynardiniz demi üc maymunlar,,,
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Sporun her dalına siyaset bulaştıran batılı emperyalitlere bügün teslim olanlar yarın sıranın bir süretle kendilerine geldiğini göreceklerdir.Soğuk savaş döneminde dahi spora bu kadar siyaset bulaştırılmamış,sporcular ABD hegomanyasına mahkum bırakılmamıştı.Bu kararlara destek olan herkese bilhassa Anadolu Efes'e yazıklar olsun.Kendi çıkarları için yapmayacağı bir şey olmayan batılı emperyalistler gibi davranmışlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle