12 Dev Adam, Yunanistan'a kaybetti

FIBA Dünya Kupası Elemeleri B Grubu 4. maçında 12 Dev Adam, Yunanistan'a 67-76 kaybetti. Milliler grupta 3. yenilgisini yaşadı.

12 Dev Adam, Yunanistan'a kaybetti
12 Dev Adam, Yunanistan'a kaybetti
GİRİŞ 28.02.2022 22:09 GÜNCELLEME 28.02.2022 22:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu dördüncü maçında Yunanistan'a 76-67 yenildi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın tüm periyotlarına iyi başlayan milliler, ikinci yarının ortalarında oyundan düştü ve rakibinin üstünlüğüne engel olamadı.

B Grubu'nda sadece Büyük Britanya'yı yenen A Milli Takım, elemelerde üçüncü kez mağlup oldu. Deplasmanda Yunanistan'a 72-71 yenilen milli takım, evindeki karşılaşmada da rakibine mağlup oldu.

Yunanistan ise üçüncü galibiyetini alarak liderliğini sürdürdü.

Türkiye, B Grubu'ndaki üçüncü pencere maçlarında 30 Haziran Perşembe günü sahasında Belarus ve 3 Temmuz Pazar günü de deplasmanda Büyük Britanya ile karşı karşıya gelecek.

Bakan Kasapoğlu da izledi

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da izledi.

A Milli Takım'ı Türk basketbolseverler de yalnız bırakmadı ve salonu tamamen doldurdu. Taraftarlar ellerinde Türk bayraklarıyla milli takıma büyük destek verdi.

Karşılaşmayı 18 bin 500 taraftar izledi.

Milliler, Agravanis ve Papagiannis'i durduramadı

Türkiye, dış şutlarda Dimitrios Agravanis'i, pota altında ise Georgios Papagiannis'i durduramadı.

Agravanis ürettiği 22 sayının 12'sini üç sayılık basketlerden buldu. Agravanis ayrıca 11 ribauntla etkili bir oyun sergiledi. Papagiannis ise 21 sayının yanı sıra 9 ribaunt aldı.

Milli takımda Metecan Birsen'in 12 sayı ve 13 ribauntluk performansı galibiyet için yeterli olmadı. 16 sayıyla Türkiye'nin en skorer ismi olan Shane Larkin, 5 top kaybı yaptı. Tüm sayılarını 3 sayılık basketten bulan Melih Mahmutoğlu ise maçı 15 sayıyla tamamladı.

Rakibinin alan savunması karşısında dış şutlarla çözüm arayan A Milli Takım, 34 adet üç sayılık atışın 10'unu sayıya çevirerek, yüzde 29'luk bir oran yakalayabildi.

YORUMLAR 9
  • ABUZER 2 yıl önce Şikayet Et
    12 Cüce adam oldular.şunları şişirmeyin artık.yunanistana yenilen kişi benim gözümde pire kadardır.
    Cevapla
  • efes 2 yıl önce Şikayet Et
    beceriksizler
    Cevapla
  • sizin olsun. 2 yıl önce Şikayet Et
    her tarafı dövmeli söz meclisten dışarı maymuna benzeyen bir sürü adam türedi. bizi temsil etse ne olur. spor sadece başarı değil ki. ahlak milli dini hiç bir şey yok.
    Cevapla
  • Gençlerbirliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanı yenmek için yeterli oyun mantalitesi ve yeteneğe sahip tek oyuncumuz Larkin.. O da devşirme.. Geri kalanların kalitesi Türkiye ligi seviyesinde bile değil..
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    12 Dev adam mı,emin misiniz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle