TBF'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki!

Türkiye Basketbol Federasyonu, olimpiyatlara hazırlanan Milli Takım'ı Sinan Erdem Spor Salonu'ndan çıkarmaya çalışan İBB'ye tepki gösterdi.

TBF'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki!
TBF'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki!
GİRİŞ 14.06.2021 14:56 GÜNCELLEME 14.06.2021 16:37
Bu Habere 262 Yorum Yapılmış

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Sinan Erdem Spor Salonu'nun kullanımıyla ilgili olarak bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilen salonun, kullanım hakkının kendilerinde olmasına rağmen belediyenin zabıta ekiplerinin tahliye amacıyla iki kere salona geldiği ifade edildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu, Sinan Erdem Spor Salonu'nun kullanımıyla ilgili olarak resmi internet sitesinden bir açıklama paylaştı. Sinan Erdem Spor Salonu'nun 29 Mayıs 2017'de kullanımının basketbol federasyonuna bırakıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nun kullanımına ilişkin yaşanan olaylarla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından yapılan açıklama şöyle:

2010 yılındaki Dünya Basketbol Şampiyonası mücadelemize ev sahipliği yapan ve parke üzerinde sayısız hatıramızı barındıran Sinan Erdem Spor Salonu, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmiş ve ev sahipliğini yaptığımız Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde, 29 Mayıs 2017 tarihinden itibaren de Federasyonumuzun kullanımına bırakılmıştır.

Basketbol haricinde kapasite itibarıyla kullanımı mümkün olmayan, olsa ile böyle bir dönemde basketbol hariç hiçbir amaca hizmet etmesi mümkün olmayan Sinan Erdem Spor Salonu, Turkish Airlines Euroleague şampiyonumuz Anadolu Efes ve Galatasaray takımlarının yanı sıra Milli Takımlarımıza da hizmet vermektedir. Sadece Türk basketboluna hizmet etmek amacında olan Federasyonumuz, bu sıkıntılı günleri atlatarak seyircili maçlarda buluşabilmek için çok ciddi bir işletme maliyetine katlanmaktadır.

Bildiğiniz gibi bugünlerde A Erkek Milli Takımımız, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları elemelerine hazırlık kapsamındaki antrenman ve hazırlık maçlarını, A Kadın Milli Takımımız ise Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını Sinan Erdem Spor Salonu'nda sürdürmektedir. Biz, tüm gayretimizle Türk sporu ve basketbolu için oldukça kıymetli bir süreci yürütmeye çalışırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta memurlarıyla bizi salondan çıkarmaya çalışmaktadır. Geçtiğimiz iki hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi personelinin tahliye amacıyla iki kez salonun kapısına gelmesi, çalışmalarımızı aksattığı gibi milli duygular içindeki oyuncu ve teknik ekibimizin moral ve motivasyonunu da oldukça olumsuz etkilemiştir.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bu konuda gereken hassasiyeti göstereceğine ve Türk basketboluna katkı sağlamak amacıyla federasyonumuza tahsisin devamı hususunda çözüm üretileceğine gönülden inanıyoruz. İstanbullu basketbolseverlerin de bu duygu ve düşüncelerimizi paylaşacağına güveniyoruz."

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DOĞRULADI

"SİNAN ERDEM SPOR SALONU’NUN BASKETBOL FEDERASYONUNA TAHSİS SÜRESİ DOLDU"

İşte TBF'nin tepkisi üzerine İBB'den gelen o açıklama:

İBB, dört yıllık protokol süresi 29 Mayıs 2021’de dolmasına rağmen Sinan Erdem Spor Salonu’nu tahliye etmeyen Türkiye Basketbol Federasyonu’na ihtar yazısı gönderdi. Mülkiyeti Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde bulunan Sinan Erdem Spor Salonu’nun kullanımı 29 Ağustos 2009’daki sözleşmeyle 25 yıllığına İBB’ye bırakıldı. Salon,  29 Mayıs 2017’de hazırlanan protokolle de Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kullanımına tahsis edildi. Protokol süresinin dolmasına rağmen Türkiye Basketbol Federasyonu’nun salonla ilgili adım atmaması üzerine İBB mevzuatın gerektirdiği işlemleri başlattı. 

 

YORUMLAR 262
  • Kalafatçı 2 yıl önce Şikayet Et
    Görüp göreceğin son başkanlık Allah ın izniyle.Istanbul u mahvettin.Müsilaj mağdururuyuz sayende.
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul yirmi sene geriye gitti
    Cevapla
  • ömerliden 2 yıl önce Şikayet Et
    siz öyle zannedin kendinizi avutun
    Cevapla
  • haha 2 yıl önce Şikayet Et
    toplamda 40 yıl geriye gitti
    Cevapla
  • Kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin Basketbol'da başarılı olması kabul edilemez kardeşim, Türkiyenin başarılı olmasi, Yunanistan'ın kaybetmesi demektir, olurmu hiç? Kabul edilemez tabii. Rahatlik batti Istanbuul, Eko ne güzel hizmet veriyor her sey çok güzel oluyor işte...
    Cevapla
  • KASACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Milli olmayan millinin ne olduğunu bilmez iki sene bitti papazoglu senden İstanbul’un kiliselerine bile papaz olmaz senin ne dinin ne milletin neoldugu n belli deyil ey İstanbullu bunun zihniyetindeki CHP 1939 dan 1950 ye kadar aynen bunun yaptığını yaptığı için 1950 den 2021 kadar yani 71 bir senedir bu CHP zihniyetine Türkiye cumhuriyeti devletinin yönetimini tek başına niye vermemiş aynen bu papazoglunun yaptığı gibi bu millete kan kusturmuşlar yahu milli yakınanı karlınız yoksa Türkiye cumhuriyeti devletine mi görün İstanbul görün kimlerin milli kimlerin PKK dhkpc yani Türkiye düşmamlarını
    Cevapla
  • Önce Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şey çokkkkk güzellllll oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle